Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Жакић: „Морамо играти на високом нивоу да би добили Војводину. Звезда то може“

На старту нове сезоне одбојкаши Црвене звезде славили су у Пожаревцу против домаћег Младог радника резултатом 3:1. Већ у недељу 10. октобра у 2. колу елитног ранга српске одбојке следи највећи дерби српске клупске одбојкашке сцене. Београдски црвено-бели дочекују новосадску екипу идентичних клупских боја.

Пред овај меч тренер Звездиних одбојкаша Игор Жакић осврнуо се на премијерни меч новог шампионата, али и истакао и очекивања пред велики дерби:

– „Млади радник је екипа која код куће увек игра боље него на страни и пред почетак утакмице смо имали малу бојазан да се нећемо најбоље снаћи на том „врућем терену“. Иако први сет нисмо отворили како смо замислили, од другог сета је то изгледало боље, пре свега у елементима пријема сервиса и самог сервиса. Уз то, удаљили смо противника од мреже и са неколико везаних блокова успели смо да мирно приведемо сет крају. Потом је и остатак меча изгледао слично, диктирали смо ритам, и од нас је све зависилио, а то је и оно што желим на свакој утакмици. Сматрам да ова екипа може много, да су ови момци заслужено у Звезди и имају доста тога да покажу. На мени је да то извучем из њих и да већ у недељу покажемо да можемо да се носимо и са екипама које претендују на титулу“, био је први коментар Жакића.

Говорећи о квалитетима Војводине први тренер Црвене звезде је најпре истакао да је реч о екипи која годинама игра заједно и осваја пехаре, подсетивши да су у уторак освојили Суперкуп, а затим похвалио мирноћу која је упечатљива.

– „Мирни су и кад воде два-три поена, али и кад губе, ништа их не може пореметити. Не греше много, са њима мора да се игра на изузетно високом нивоу од почетка до краја меча, да би могли да се добију. Мислим да Звезда то може. Напорно радимо на детаљима везаним за њихову игру, на томе како ће наша игра да изгледа у недељу. Серверски су озбиљни, примачки су добра екипа. Мислим да су та два елемента изузетно назначена у игри, да се труде да ту остану стабилни, мирни. Не пада им много асева, не греше много на сервису, а опет нападају. То су неке ствари које ћемо дефинитивно морати да истрпимо. Мораћемо да играмо ризичнију одбојку, пре свега на нашем сервису како би их удаљили од мреже и да се потрудимо да у тој позицији наша блок одбрана уради добар посао“, закључио је Жакић.

Кад је здравствени билтен екипе у питању либеро Предраг Јевтић је пропустио тренинг у петак, али у Звезди верују да ће за Војводину бити у комплетнмом саставу.

Меч Црвена звезда – Војводина НС семе игра се у недељу, 10.октобра у Сали УСЦ „Вождовац“ на Бањици од 18 сати, утакмицу ће преносити РТС.

Повезане вести

Leave a Comment