Moja Crvena Zvezda
FeaturedАнализеВажноВатерполоНајновијеОбавештења

Победа ватерполиста на старту квалификација

На старту квалификација за ватерполо ЛЕН Лигу Шампиона, састали су се БВК Црвена Звезда и екипа француског Монпељеа. Меч се играо у Загребу, који је град домаћин ове групе, а победила је екипа Црвене звезда резултатом 11:7.

БВК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МОНПЕЉЕ 11:7

У пливању за лопту долазе до лопте Французи и већ у првом нападу Иван Делаш постиже гол. Иако Звезда са друге стране није одмах одговорила заиграла је добру одбрану и није дала много шанси противнику у нападу, чак и одбранивши се у два наврата са играчем мање, што је дало простора да се консолидује у нападу и Звезда то искоришћава, најпре изједначује Ђурђић а потом Вукићевић поставља коначан резултат прве четвртине – 2:1 за Звезду.

Доста отворенија и занимљивија друга четвртина у којој је било доста голова. Најпре Вукићевић материјализује једну од многих добрих реакција голмана Звезде Мишовића и постиже гол за 3:1. Калинић одмах смањује на 3:2. На 4:2 повећава Гаврил Суботић из петерца. Но то није све, не предају се ни Французи, Делаш смањује али онда и Басара користи ситуацију са играчем више за коначан резултат полувремена – 5:3.

У трећој, боље почињу гости и смањују на 5:4, стрелац Дује Живковић. Након неколико неуспешних напада на обе стране, вредна помена је ситуација у којој се истакао наш голман Мишовић одбранивши петерац. Тек на 3:16 до краја четвртине Звезда постиже гол у овој четвртини, Вукићевић на позицији центра користи пас Марковића и погађа шраубом за 6:4. Као да је то „отворило“ Французе па Звезда успева до краја четвртине најпре да реализује играча више, када у последњим секундама истека 20 секунди казне за ватерполисту француске екипе погађа Марко Радовића онда након контре погађа и Гаврил Суботић за убедљивих 8:4 на крају треће четвртине.

На почетку последње четвртине, Звезда почетним пливањем за лопту долази до напада и одмах то реализује Гаврил Суботић и повећава предност Звезде на 9:4, а већ у следећем нападу погађа и Вук Милојевић прецизним шутем за 10:4. Тада већ почиње да личи на поигравање са противником, сјајним лоб пасом лопта долази до Танкосића који је сам испред голмана и лако погађа за 11:4. Сјајна одбрана и серија голова која решава победника ове утакмице. Успева након играча више да заустави ову серију Звезде Илија Мустур, 11:5. До краја утакмице, Звезда се опустила па у последњем минуту Французи постижу два гола, најпре Алфонсо Позо Томас успева да смањи на 11:6 па 4 секунде пре краја и Дулаш погађа за коначних 11:7.

Састави:

БВК Црвена звезда:

Алексић Дарко,Басара Иван, Цветковић Алекса, Ђурђић Богдан, Гајић Родољуб, Гардашевић Филип, Марковић Душан, Марковић Петар, Милојевић Вук, Мишовић Владимир ,Пјесивац Стефан, Рађен Никола, Радовић Марко, Суботић Гаврил, Tанкосић Вељко, Tртовић Душан, Вукићевић Милош.

Монпеље:

Bliek Maxime, Matei Acosta Arthur, Andric Lazar ,Piot Logan, Vilcot Lambert Thomas, Delas Ivan, MUSTUR Iliya, Vasseur Basti, Ivankovic Marko, Alfonso PozoTomas, Kalinic Uros, Zivkovic Duje, Zivkovic Ivan, Spilliaert Marcel, Garcia Dario.

Стрелци:

БВК Црвена звезда: Вукићевић 3, Суботић 3, Танкосић, Ђурђић, Милојевић, Басара и Радовић по 1.
Монпење: Делаш 3, Калинић, Живковић Дује, Мустур, Алфонсо Позо Томас по 1.

Играч више:

БВК Црвена звезда: 6(2), Монпеље: 11(1)

Искључења: БВК Црвена звезда: 11, Монпеље: 6

Петерци: БВК Црвена звезда: 1(1), Монпеље: 1(0)

 

Повезане вести

Leave a Comment