Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиДербиДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Петица кадета у дербију

Кадети Црвене звезде савладали су убедљиво Партизан у дербију резултатом 5:2. Екипа Слађана Николића је феноменалном игром током свих 90 минута дошла до сигурног и заслуженог тријумфа. Двоструки стрелац и нерешива енигма био је Јован Шљивић, а осим њега у стрелце су се уписали Стефан Миладиновић, Алексеј Вукичевић и Вељко Димитријевић.

Црвена звезда – Партизан 5:2 (2:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“

Судија: Милан Стефановић.

Стрелци: Шљивић у 11. и 13, Миладиновић у 47, Вукичевић у 59. (из једанаестерца) и Димитријевић у 85.минуту за Црвену звезду, а Мирчетић у 18. и 63.минуту за Партизан.

Жути картони: Радоњић, Ђурић, Бубањ (Црвена звезда), Младеновић (Партизан).

Црвена звезда: С. Маринковић, Недељковић, Стојсављевић, Ђокић (од 71. Цветковић), Вукичевић, Ђурић (од 87. Мијатовић), Миладиновић (од 76. Шкобаљ), Шљивић, Бубањ (од 87. Каришик), Радоњић, Вукојевић (од 60. Димитријевић).

Партизан: Ерић, Богдан, Миросавић, Младеновић, Крајновић, Макаји, Мирчетић, Боровић (од 58. Стојановић), Петрушић, Скробоња (од 79. Цимбаљевић), Илић (од 58. Ракоњац).

Кренули су офанзивно од старта сусрета наши кадети, а прву прилику имао је Шљивић у трећем минуту када је шутирао са ивице шеснаестерца, али преко гола. Узвратио је Партизан минут касније када је Петрушић покушао по земљи, али је Маринковић сјајно реаговао. У десетом минуту опасан налет екипе Слађана Николића. Недељковић је упослио Миладиновића који је „пуцао“ право у Ерића. Минут касније, Црвена звезда је дошла до вођства. Шљивић се нашао сам искоса са леве стране и одличним ударцем матирао голмана гостију – 1:0. Само што се лопта закотрљала са центра, наш тим је стигао до новог поготка.

Недељковић је дуго „носио“ лопту по десној страни, дошао до казненог простора и додао Шљивићу који се одлучио на ударац и погодио доњи леви угао – 2:0. Узбуђења су се наставила, а у 18.минуту црно-бели су смањили заостатак. Скробоња је са 20 метара погодио стативу, а на одбијену лопту натрчао Мирчетић и постигао гол – 2:1. Три минута касније, после корнера је скочио Вукичевић и главом послао лопту поред гола. Уследио је мирнији период игре, све до 31.минута када је Миросавић шутирао са леве стране, а Маринковић добро интервенисао и избацио лопту у корнер. До краја полувремена, Бубањ је имао добру шансу када је украо лопту одбрани гостију, али није успео да је захватио на прави начин.

Већ на почетку другог полувремена, црвено-бели су повисили предност. Вукојевић је одлично центрирао, Ерић врховима прстију закачио лопту и одбио је до Миладиновића који са неколико метара шаље лопту у мрежу – 3:1. Наставила се веома динамична игра, а у 59.минуту Шљивић је шутирао, лопта се од голмана одбила до Бубња, који је оборен са леђа, а судија је показао на пенал. Сигуран извођач био је Вукичевић – 4:1. Четири минута касније, Партизан је узвратио преко Мирчетића и смањио резултат – 4:2. До краја дуела, Црвена звезда је постигла још један погодак, а голмана Ерића матирао је Димитријевић за коначних 5:2. У игру је у 87.минуту ушао Јован Мијатовић који се вратио на терен после дужег одсуства због повреде коју је доживео у претходном дербију.

The post Петица кадета у дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

dusan окт 10, 2021 at 09:27

gledao sam juce snimak. ovaj mali sto je dao prva dva gola je skolovan igrac. prvi gol levom, drugi gol desnom. obratiti paznju na njega i na jos par igraca. bravo deco

Reply
Aleksandar 89 окт 10, 2021 at 12:47

Dusan Tako je imamo veliku buducnost.

Reply

Leave a Comment