Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Кошаркашице силовите у Крагујевцу

Кошаркашице Црвене звезде мтс у 2. колу Прве женске кошаркашке лиге Србије гостовале су у Крагујевцу где су одмериле снаге са домаћим играчицама Радничког. И пре самог сусрета знало се да су девојке у црвено-белим дресовима апсолутне фавориткиње у овом сусрету и то су доказале и на паркету.

КК СПД Раднички доо Крагујевац – ККЖ Црвена звезда мтс 66:104 (21:25, 17:34, 16:28, 12:17)

Прва деоница сусрета у дворани „Језеро“ протекла је углавном у равноправној игри у којој је чешће домаћа екипа била у предности, а најубедљивије вођство Крагујевчанке су имале половином првог дела игре када су стигле до пет поена предности – 13:8. Ту предност домаће кошаркашице одржавале су до последњег минута првпг периода игре када је Нађа Недељков са линије слободних бацања донела поравнање резултата након којег су наше кошаркашице поенима Маше Јанковић и Алисон Швагмејер први период игре окончале у своју корист резултатом – 21:25.

Од старт друге четвртине предност црвено-белих девојака само се повећавала. Тако су почетком другог минута игре у овој деоници игре имале четири поена предности, да би само минут и по касније та предност износила десет поена, а минут пре краја првог полувремена, поенима Марије Авлијаш Црвена звезда стиже и до максималне предности у овом делу игре која је износила 22 поена предности (35:57). На први велики одмор одлази се резултатом – 38:59.

Иако је већ на полувремену сусрета било јасно да ће бодови стићи у Београд наше кошаркашице су наставиле са одличном игром па су за три минута игре у другом полувремену направиле серију од 1:8 чиме је предност наших девојака додатно увећана. Током треће деонице црвено-беле су успее да стигну и до чак 35 поена предности, а у последњих десет минута игре улази се са резултатом – 54:87.

Рутински су црвено-беле одржавале предност у последњој деоници сусрета, а максималну предност од чак 38 поена разлике наше кошаркашице су оствариле у последњем минуту сусрета када су поенима Марије Авлијаш стигле до 66:104 што је уједно био и крајњи резултат овог сусрета.

И поред убедљивог тријумфа наших кошаркашица, најефикаснија играчица сусрета била је кошаркашица крагујевачке екипе Денијел Енимам која је забележила 29 поена, а у домаћој екипи још су се истакле Минела Меховић и капитенка Милица Инђић са 14, односно 11 постигнутих поена.

Када је наша екипа у питању најефикаснија је била Невена Наумчев са 20 постигнутих поена, а двоцифрени учинак имале су још Маша Јанковић (14), Нађа Недељков (13), Алисон Швагмејер (12) и Марија Авлијаш (11).

У наредном 3. колу Прве женске кошаркашке лиге Србије кошаркашице Црвене звезде дочекују екипу зрењанинског Пролетера.

Дворана: СББ хала „Језеро“, Крагујевац
Гледалаца: 70
КК СПД Раднички доо Крагујевац: В. Поплудијевић 6, А. Гломазић 2, М. Инђић 11, М. Стојановић, Д. Енимам 29, М. Николић, М. Милинковић, Ј. Милетић, М. Меховић 14, А. Хаџић, А. Вуковић 4, Д. Димитријевић. Тренер: Н. Миловановић
ККЖ Црвена звезда мтс: Н. Наумчев 20, Д. Зечевић 7, А. Катанић 6, М. Јанковић 14, М. Мишељић 7, Х. Ковачевић 2, А. Швагмејер 12, Т. Чорто 2, Н. Недељков 13, М. Авлијаш 11, А. Милановић 8, Ј. Јовановић 2. Тренер: Д. Вуковић

Повезане вести

Leave a Comment