Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Убедљива победа у великом одбојкашком дербију

У највећем дербију српске клупске одбојке, одбојкаши Црвене звезде дочекали су великог ривала из Новог Сада, екипу Војводине НС семе. Иако су новосадски црвено-бели сматрани апсолутним фаворитом, наши одбојкаши су одиграли фантастичан сусрет и славили максималним резултатом.

Црвена звезда – Војводина НС семе 3:0 (25:21, 30:28, 28:26)

Велика борба на Бањици виђена је у другом и трећем сету, који су решени на разлику, у корист Црвене звезде. И тактички и физички су црвено-бели деловали одлично, надмоћно, што је и донело тријумф над екипом Слободана Бошкана.

Након стартне предности Војводине, Звезда је успела да поенима у серији креира преокрет натера на тајм-аут Бошкана у раној фази сусрета, (11:8). И у наставку меча, у истом ритму су наставили изабраници Игора Жакића, Мељанац је био неумољив, уз помоћ Ристића, донео је мирну завршницу у којој су Новосађани доста грешили, па је већ прву сет лопту Чубрило сервис грешком претворио у предност Црвене звезде, 25:21.

У другом сету виђен је прави трилер. Црвена звезда је контролисала вођство током сета, Бошкан је у два наврата при 11:8 и 17:12 покушавао да саветима на тајм-ауту пробуди свој тим, а Жакић посегнуо за истим при 19:17 након грешке Мељанца. По повратку на паркет, Симић је подигао свој тим, Војводина везала пет поена и стигла до преокрета – 21:23. Није Звезда подлегла нападима, није попустила концентрација, Мељанац је серијом поена спасио две сет лопте, затим и донео вођство (25:24), а у игри поен за поен, у игри нерава, црвено-бели су били сигурнији и славили 30:28, чиме су дуплирали предност, 2:0.

И у трећем сету смо видели доста узбуђења. Војводина је по први пут на мечу преузела вођство на старту, повела 4:7, што је био сигнал за аларм у редовима нашег тима. Игор Жакић је реаговао тајм-аутом, а у наставку, Звезда се полако приближавала до изједначења ветаним поенима Ристића (11:11), да би Арсеноски и Даца донели потпуни преокрет, (14:12). Бошкан је одмах реаговао минутом предаха, али није успео да избаци из ритма Звездин тим, па је при резултату 18:14 затражио још једну паузу. Деловало је да ће црвено-бели задржати предност (20:15) и ући у мирну завршницу, посебно када су после сервис грешке Мигела имали три меч лопте, али су уследиле три грешке за 24:24. Опет се играло на разлику, и опет је Звезда била концентрисанија. Тадић је донео шесту меч лопту, Ристић у блоку донео победу, 28:26 – 3:0.

Никола Мељанац је предводио Звезду са 22 поена, Андреј Ристић је освојио 19, Лука Тадић 8 за другу победу на старту сезоне.

У наредном колу, Звезда путује у Љиг, на дуел против Спартака.

Дворана: УСЦ „Вождовац“
Судије: Владимир Стојанац и Предраг Баланџић
Трајање меча: 87 минута.
Црвена звезда: Милић, Јевтић (либеро), Станковић 5, Тадић 8, Даца 4, Арсеноски 5, Поповић, Ристић 19, Мељанац 22, Андоновић. Нису играли: Николић, Миленковић (либеро), Илић. Тренер: Игор Жакић
Војводина НС семе: Симић 7, Брборић (либеро), Л.Чубрило 3, Бајандић 5, Негић (либеро), Рудић, Мигел 6, Н.Чубрило 5, Вилимановић, Парапунов 17, Мехић 6. Нису играли: Вујовић, Зечевић, Бошњак. Тренер: Слободан Бошкан.

Повезане вести

Leave a Comment