Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

„Звезда је живот“ – Петар Илић Ћирило

У новој епизоди серијала „Звезда је живот“ доносимо вам причу о Петру Илићу Ћирилу, чувеном београдском уметнику и великом заљубљенику у црвено-белу боју.

Потиче из филмске породице, отац Михајло био је режисер, продуцент, писац, а његова глумачка каријера и улога у филму „Нешто између“ остала је дуго умапћена. Ипак, музика је оно по чему је постао и остао најпрепознатљивији. Звук панка са београдске калдрме…

Нашалио се са својом спортском каријером рекавши да је почео као фудбалер, али кад је видео да је велика конкуренција, одлучио је да се пребаци на музику. Присетио се и својих тренинга у Звезди, одрастања на Карабурми, школских дана у којој су апсолутно сви навијали за Црвену звезду, па и анегдоте када је долазио у мајицама са мотивима нашег клуба на часове, како он тврди – без разлога, једноставно су се сви у разреду договарали да тај дан дођу у клупским обележјима, и дечаци и девојчице.

Идол му је као већини дечака из тог времена био Драган Џајић.

А о још многим црвено-белим темама, као и стварима из живота чувеног београдског уметника Петра Илића Ћирила, имате прилику да чујете у новој епизоди серијала „Звезда је живот“.

The post „Звезда је живот“ – Петар Илић Ћирило appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment