Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Звезда против РН Савоне за ЛЕН Лигу шампиона

Жребом за трећу рунду квалификација за Лигу шампиона одређени су парови плеј-офа, чији ће се победници пласирати у групну фазу елитног европског такмичења. Ватерполисти Црвене звезде ће 16. и 20. октобра играти са италијанском РН Савоном.

Чини се да црвено-бели после добрих мечева на турниру у Загребу имају реалну шансу да се пласирају у групну фазу Лиге шампиона и тако се придруже крагујевачком Радничком и Новом Београду 11. април. Црвено-бели су у другој рунди квалификација били бољи од француског Монпељеа (11:7) и грчког Аполона Смирнис (14:8), док су у трећем мечу, који није имао резултатски значај, изгубили од загребачке ХАВК Младости (8:9). Са друге стране, Савона је у сва три меча на турниру у Мађарској одиграла нерешено, са Вуљагменијем (10:10), Јадраном из Херцег Новог (11:11) и домаћим Солноком (13:13).

Савону су на турниру у Солноку представљали: Франческо Масаро, Николо Рочи, Андреа Патчалиев, Небојша Вушковић, Гиљермо Молина, Валерио Рицо, Алесио Калдиери, Лоренцо Бруни, Едуардо Кампопиано, Матео Иочи, Ђовани Марчионе, Николо Да Ролд. Најпознатије име у тиму Савоне је вероватно Гиљермо Молина, искусни 37-годишњи ватерполиста, који је у богатој каријери наступао за Барселону, Пескару, Брешу, Про Реко и Флоренцију. Подједнако искусан је и капитен и главни голгетер екипе, Валерио Рицо, који је за Савону наступао најпре од 2003. до 2013. године, потом је шест сезона провео у Бреши, да би се затим вратио у Савону.

Парови плеј-офа ЛЕН Лиге шампиона:
ВК Јадран Сплит (Хрватска) – ХАВК Младост Загреб (Хрватска)
Солнок ВСЦ (Мађарска) – ОСЦ Будимпешта (Мађарска)
РН Савона (Италија) – БВК Црвена звезда (Србија)
ЦН Барселона (Шпанија) – АН Бреша (Италија)

Термини су 16.10.2021. и 20.10.2021.

Повезане вести

Leave a Comment