Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Тема дана | Звезда подиже коефицијент за домаћи фудбал

У новој епизоди емисије „Тема дана“ можете чути разговор са главним скаутом Црвене звезде Марком Митровићем о коефицијенту који је наш тим остварио у последњих пет година.

Црвена звезда се већ пету годину узастопно такмичи у групној фази европских такмичења, а то је донело ново напредовање на УЕФА ранг листи. Наш клуб се тренутно налази на феноменалној 40. позицији на листи најбољих клубова „старог континента“ са 35 хиљада бодова. Иза Црвене звезде, на ранг листи налазе се многа позната имена европског фудбала попут Олимпика из Марсеја, Селтика, Глазгов Ренџерса…

Подсетимо, црвено-бели су у сезони 2017/18 стигли до шеснаестине финала Лиге Европе, као другопласирани тим из групе Х где смо заустављени од московског ЦСКА, иако ће та такмичарска година остати у памћењу свих звездаша због победа над Краснодаром, Спартом, Келном… Наредне сезоне, наш тим је подигао лествицу на виши ниво, па су након фантастичног меча у Салзбургу, успели да се пласирају у групну фазу Лиге шампиона. Победа над будућим европским клупским прваком Ливерпулом остаће упамћена као један од највећих фудбалских подухвата на овим просторима у актуелној деценији. Групна фаза Лиге шампиона била је обезбеђена и наредне сезоне када су, па између осталих, елиминисани Копенхаген и Јанг бојс.

Исти успех поновили су и у сезони 2019/20, када су поново успели да се пласирају у групну фазу најјачег клупског такмичења. У сезони за нама, црвено-бели су поново стигли до шеснаестине финала Лиге Европе после 11 освојених бодова у групној фази, где су елиминисани од Милана, с обзиром на правило гола у гостима које више не постоји. И ове сезоне, наш клуб наступа у Лиги Европе, и судећи по старту у групној фази тог такмичења верујемо да ће донети још бодова српском клупском фудбалу.

The post Тема дана | Звезда подиже коефицијент за домаћи фудбал appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment