Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновијеСаопштења

Саопштење „Делија“

Кошаркаш Црвене звезде Никола Калинић извинио се због изјава о Косову и Метохији пре неколико сезона у једном интервјуу који је изазвао буру и револт навијача Звезде, који су га жестоко извређали када је као играч Фенербахчеа гостовао у Арени на мечу против црвено-белих.

Његов повратак у Звезду ове сезоне узбуркао је духове на Маракани, многи су се питали како ће „Делије“ дочекати Калинића и да ли ће можда и бојкотовати клуб ове сезоне.

Међутим, Калинић је начинио први потез, извинио се због спорне изјаве, истакавши да је она погрешно протумачена и да га то боли, као и да је за њега Косово и Метохија неизоставни део Србије.

Такође, Калинић је одлучио да једну своју месечну плату донира цркви наменски за помоћ српском народу на Косову и Метохији.

Убрзо након Калинићеве изјаве огласиле су се и „Делије“, које су издале саопштење и позив свим навијачима Звезде да дођу у Арену, после којег је јасно да су „ратне секире закопане“.

Саопштење Делија преносимо у целости:

– „Делије су препознале добру вољу данашњим гестом који је изречен и надамо се искреним покајањем. Сходно томе, позивамо све Делије да дођу у Арену и подрже наше играче у евролигашкој утакмици.

Сада и заувек скрећемо пажњу да нико никада неће бити добродошао у Звезду ако прича лоше о Србији, цркви, Звезди, Делијама! Црвена звезда је идеологија! Последње упозорење управи да следећи играч који дође, а идеолошки је неподобан, биће знак да будемо против исте. Без могућности за компромисом“, наводи се у саопштењу „Делија“.

Повезане вести

Leave a Comment