Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДербиДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Пораз омладинаца у дербију

Омладинци Црвене звезде су поражени у вечитом дербију резултатом 0:2 у оквиру деветог кола домаћег првенства.

Црвена звезда – Партизан 0:2 (0:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Лазар Лукић.

Стрелци: Миловановић у 32. и Јевремовић у 86. минуту.

Жути картони: Марић, Лазетић (Црвена звезда), Аћимовић, Станковић, Јевремовић (Партизан).

Црвена звезда: Б. Маринковић, Мимовић, Марић (од 78. Бјелановић), Лековић, Мелентијевић, Пантић (од 46. Лечић), Ћурић, Стојановић (од 60. Пиргић), Лазетић (од 87. Бранковић), Николашевић, Кахвић (од 75. Јанковић).

Партизан: Михајловић, Сташевић, Кекић, Станковић, Илић, Аћимовић, Јевремовић, Баждар (од 71. Сердар), Миловановић, Влаховић (од 81. Јовановић), Петковић (од 46. Стјепановић).

Упркос томе што су наши омладинци имали далеко више лопте у ногама у првом полувремену, гости су на одмор отишли да предношћу.

Прво је Лазетић у петом минуту из изгледне позиције шутирао, али је голман послао лопту у корнер, после кога су центиметри делили Мелентијевића да матира Михајловића. У сличној прилици као и Лазетић се нашао његов парњак у нападу – Кахвић када је у 16. минуту после добро одузете лопте Николашевић и паса Ћурића гађао са десетак метара, међутим поново је голман гостију добро одбранио.

Ударци са дистанце Стојановића су прописно намучили Михајловића, као и покушаји Лазетића главом, али резултат на семафору се није мењао. Све до 32. минута када је Миловановић искористио добар пас и матирао Маринковића. Помало и неочекивано су гости повели, али није то обесхрабрило пре свих Николашевића који је био најагилнији до краја првог полувремена, премда је и Маринковић добро интервенисао после шута Баждара у 38. минуту.

Желели су силно изабраници Марка Неђића да стигну до поготка. Нанизао је Ћурић неколико играча Партизана у 54. минуту, измамио алплаузе свих присутних на трибина, али је Михајловић парадом зауставио лопту која је ишла у рашље са двадесетак метара. Нешто слично је седам минута касније урадио и Мимовић после комбинације са Ћурићем, али је Илић блокирао то.

Низали су се опасни напади фудбалера нашег тима, па је и Кахвић у 63. минуту шутирао искоса са леве стране, после паса Николашевића, али је Михајловић поново био на висини задатка. Пет минута касније је и Лечић послао праву „бомба“ која је завршила тик изнад пречке.

Имао је и Маринковић посла у 78. минуту када је Влаховић после контре претио, али је наш чувар мреже рефлексно реаговао и сјајно одбранио. Ипак, гости су у 86. минуту удвостручили предност преко Јевремовића, чиме је постављен коначан резултат. Могли су пулени Марка Неђића преко Бјелановића да смање у последњим тренуцима меча, али без успеха.

The post Пораз омладинаца у дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE окт 16, 2021 at 19:45

TARABA DO TARABE..PA NIJE ČUDO STO GLODARI ZIVE OD SUPER TALENATA SVAKE GENERACIJE A MI GURAMO PROPALITETE OD IGRAČA

Reply

Leave a Comment