Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Црвено-беле у четвртфиналу Купа Србије

Након успешних игара у националном првенству одбојкашице Црвене звезде на исти начин су стартовале и у 56. издању Купа Србије. У дворани УСЦ „Вождовац“ наше девојке су у осмини финале биле боље од екипе Клека МД из Зрењанина.

ЖОК Црвена звезда – ЖОК Клек МД Зрењанин 3:0 (25:17, 25:17, 25:14)

Први сет Звезда је решила у своју корист.за свега 22 минута. Осим почетног вођства Клек је током овог периода игре јурио минус који је на крају износио осам поена.
У другом сету резултатска реприза. У 22 минута виђена је изједначена игра у којој су се екипе смењивале у вођству док црвено-беле средином периода нису преломиле меч и од 13:12 дошпе до 25:17 и предности 2:0.

Трећи период је протекао у апсолутној доминацији Црвене звезде. Од старта су играле агресивно у нападу, сигурно у одбрани брзо стекле предност од пет поена коју су ангажованом игром повећале до коначних 11.

Александар Валдисављев, тренер Црвене.звезде сматра да је разлика између две екипе била у корист његовог тима и по квалитету и по искуству.

– „На оваквим утакмицама је битан прави приступ,да се успостави доминација на терену и да се на најједноставнији, најлакши и најбезболнији начин заврши посао. Задовољан сам како је екипа реаговала на овакав задатак јер смо пре пар дана играли тешку утакмицу против Обреновца.“

Стратег Звезде истиче да је меч Купа била прилика да шансу добију играчице које имају мању минутажу.

– „Девојке које су дана биле на терену више него наша стандардна постава врло вредно тренирају и заиста заалужују шансу. Оне су спремне да и у дерби мечевима заузму место на терену, али сигурно им није лако да ако нису у игтачком ритму увек пруже свој максимум. Овакви мечеви сигурно дижу самопоуздање игачицама које нису у првом плану. Постоји стартна седморка, али ми свих 14 играчица морамо да држимо у оптималној форми“ – закључио је Владиасављев.

Блокер Александра Јањић осврнула се, најпре, на игру свог тима.

– „Имале смо добар сервис, држале смо пријем, напад је био, такође, добар. Овакви мечеви много значе за цео тим. Оне искусније имају прилику да мало одморе, док млађим играчицама сваки минут на терену је битан за стицање искуства. Оно што је важно је да је Звезда наставила победнички низ.“

Четвртина финала Купа Србије на програму је већ следеће недеље, темини су 27. октобар и 2. новембар.

Повезане вести

Leave a Comment