Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Црвено-бели и у реваншу бољи Сент Патрикс Атлетика

Млади фудбалери Црвене звезде дочекали су на стадиону ФК Чукарички на Бановом Брду екипу Сент Патрика из Републике Ирске у оквиру омладинске УЕФА Лиге шампиона. Након тријумфа у првом сусрету на стадиону „Ричмонд парк“ у Даблину резултатом 2:1, црвено-беле фудбалске наде тријумфовале су и у реваншу.

Црвена звезда – Сент Патрикс Атлетик 2:0 (1:0)
(С. Лековић 12`, М. Милосавић 80`)

Упркос томе што Марко Неђић није могао да рачуна на Марка Лазетића који је са првим тимом Црвене звезде, као и на Стефана Маринковића и Мирка Николашевића који имају репрезентативне обавезе, али ни на Стефана Мелентијевића који је у првом мечу зарадио црвени картон, то није обесхрабрило његове изабранике који су од старта кренули офанзивно. Прво узбуђење виђено је већ у седмом минуту када је Милосавић гађао преко гола из слободног ударца са двадесетак метара. Само четири минута касније, поново су наши бисери запретили. Сјајан центаршут упутио је Радојевић, а Пиргић се одлично снашао и „пуцао“ главом, али је голман гостију био на висини задатка. Већ у следећем минуту наши бисери су стигли до заслуженог вођства. Корнер са десне стране је извео Милосавић, а Стефан Лековић се одлично снашао и главом спровео лопту у мрежу. Уследила је лоша вест за Марка Неђића, јер је капитен Ћурић морао ван терена због повреде.

И поред раног вођства, црвено-бели бисери наставили су да притискају противника, а нову прилику имао је Стојановић у 24. минуту. Нашао се сам млади везни фудбалер на ивици казненог простора, наместио се, и десном ногом шутирао, али је тај ударац отишао директно у Килија. Претили су и Ирци у два наврата, али је маестрално интервенисао Лековић и клизећим стартовима отклањао опасност пред голом Маринковића. У смирај првог полувремена се затресла и статива када је Стојановић после намештања прецизно гађао, голман је то испратио погледом, али је резултат остао 1:0.

Друго полувреме почело је у истом ритму, а наши бисери имали су пилику да већ у 47. минуту дуплирају предност. Мимовић је одлично прошао по боку, и центрирао по земљи, на правом месту нашао се Стојановић и из прве шутирао, али је штопер гостију Куртис на време изблокирао ударац. Милосавић је одлично центрирао у 61. минуту након прекршаја, а Лековићу је мало прецизности недостајало да се по други пут упише у листу стрелаца. Неколико минута касније, могли су и гости до гола, али је фантастични Маринковић поново био на висини задатка и рефлексном интервенцијом одбранио, па је резултат остао исти. Само што је ушао, могао је Бранковић да се упише у листу срелаца. Примио је лопту на ивици казненог простора и „слаломом“ кроз одбрану изборио позицио и шутирао, али није био довољно прецизан. У 80. минуту, наши бисери су ставили тачку на питање победника овог дуела. Након лоше процене Килија, лопта је после интервенције борбеног Ракића стигла до Кахвића, који је упослио Милосавића, а њему није било тешко да угура лопту у празну мрежу. Могао је и Кахвић да се упише у стрелце, али је после сјајног ударца главом погодио пречку.

Стадион: „ФК Чукарички“.
Судија: Манфредас Лукјанцукас (Литванија).
Стрелци: Стефан Лековић 12`, Михајло Милосавић 80`
Жути картони: Радојевић и Мимовић (Црвена звезда), Феј (Сент Патрик).
Црвена звезда: Б.Маринковић, Мимовић (од 70.Пантић), Лековић, Лечић, Радојевић, Ћурић (од 22. Марић), Стојановић, Огњеновић (од 77. Бранковић), Милосавић, Пиргић (од 77.Ракић), Кахвић.
Сент Патрикс Атлетик: Кили, Рајли (од 83. Ени-Ензекве), Б. Куртис, Феј, Корбали (од 90. Бирн), Лонерган, Марфи (од 90. Бартли), О’Рајли (од 90. Симби Манзамби), Липсјук (од 67. Кларк), С. Куртис, О’Брајан.

Повезане вести

Leave a Comment