Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Марко Јевтовић у посети Косову и Метохији

Капитен и најбољи играч Стонотениског клуба Црвене звезде и наш олимпијац Марко Јевтовић посетио је српске стонотениске клубове на Косову и Метохији. То је први пут још од 1999. године да је неко од прослављених стонотенисера био у нашој јужној Покрајини. Марко је посетио Лешак и Лепосавић где га је дочекао Градоначелник општине Зоран Тодић, уз домаћине из та два стонотениска клуба.

– „Када сам недавно сазнао да нико није био на Космету из Стонотениског савеза Србије већ скоро 20 година, истог момента сам пожелео да одем у нашу јужну покрајину. Ја сам још увек играч, нисам имао прилике да размишљам о томе, полако сада при заласку каријере почињем све више да размишљам како могу да помогнем и из неке друге улоге у развоју спорта. Доживео сам предивно искуство. Играо сам стони тенис са малишанима са нашег Космета што ми је пробудило највећу могућу емоцију. Деца заиста имају таленат, види се да са уживањем долазе на тренинг. Желим да се захвалим Далибору Маговчевићу и Марку Радосављевићу из СТК Лепосавић који су своју љубав према стоном тенису пренели на децу, као и Звонку Лукићу из СТК Лешак који већ више од 40. година развија стонотениски спорт на овим просторима. Ја им могу обећати да ово неће бити прва моја посета, а да ћу следећи пут доћи и са другарима из репрезентације. Желим да сви заједно направимо један систем где ће савез препознати све клубове из наше земље, па тако и Лешак, Лепосавић и све друге српске клубове са Косова и Метохије и дати им могућност да се континуирано такмиче, а не само повремено. Упознали су ме и уверио сам се са тим да овде нема проблема у условима рада јер су они врхунски од хале до столова, реквизита и свака част Градоначелнику Тодићу, али је проблем што клубови немају континитет у такмичарском програму и то је задатак Стонотениског савеза Србије и свих нас осталих“ – рекао је Марко Јевтовић.

Градоначелник Зоран Тодић је нашем прослављеном играчу уручио бисту Патријарка Павла као минијатуру споменика који краси центар општине Лепосавић.



Повезане вести

Leave a Comment