Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Омладинци Звездина будућност

Јуниори Црвене звезде су тријумфовали над Сент Патриком у двомечу укупним резултатом 4:1. На гостовању у Ирској наш тим је славио са 2:1, да би у реванш мечу у Београду црвено-бели ритунском победом од 2:0 обезбедили пласман у даљу фазу Лиге шампиона за младе.

Изабраници Марка Неђића су на два меча успели да савладају ирског шампиона Сент Патрик. Први меч одигран на гостујућем терену завршен је у корист нашег тима, а на утакмици бриљирао је Марко Лазетић са два поготка. Иако је тада домаћин успео да смањи резултат у финишу другог дела игре, црвено-бели су се са позитивним резултатом вратили из Ирске. На реванш сусрету одиграном на стадиону Чукаричког наши јунуори су славили са 2:0 На другој утакмици голове за наш тим постигли су сјајни штопер Стефан Лековић и креативни везни фудбалер Михајло Милосавић. Први тренер Омладинске школе Црвене звезде – Никола Јелић исказао је велико задовољство поводом победе и пласмана у наредну рунду такмичења.

Победили смо и прошли даље, међутим то није Звезда на коју смо навикли да игра под палицом Марка Неђића. Разлог је одсуство огромног броја стандардних играча, што због репрезентативних обавеза, као и због повреда. Огромне заслуге иду тренеру Неђићу и његовом стручном штабу који су унели велику посвећеност и држали фокус екипе свих 90 минута. Поједини играчи су играли први пут на изнуђеним позицијама на утакмици, тако да сигурно огромне заслуге иду управо тренерима. Надам се да ћемо у наредним мечевима бити комплетнији, колико је год то могуће и да ћемо поред добрих резултата играти на начин на који Црвена звезда мора игра. Чеситам свим момцима, стварно су дали максимум. Сент Патрик апсолутно није наивна екипа, скуп играча који знају да играју фудбал и за разлику од прве утакмице „спустили“ су двојицу фудбалера који наступају за први тим, међу којима је капитен Адам Марфи који је један изузетан играч. Утакмица је могла да оде у сасвим другом правцу да је ривал искористио своје шансе, али опет наша победа је могла да буде и убељивија где пре свега мислим да смо имали зрелије прилике – рекао је Јелић.

Након повреде Марка Ћурића у реваншу капитенску траку преузео је млади талентовани штопер Стефан Лековић који је поред поготка у 12. минуту утакмице био несавладива препрека за офанзивце Сент Патрика. Фудбалер који је недавно продужио уговор са нашим тимом је одиграо бриљантну партију што није прошло непримећено свим гледаоцима на Бановом Брду.

Стефан Лековић је носилац ове генерације, дефинитивно играч на кога Звезда може да очекује много. Поред тога што ради велики посао у дефанзиви показао је јуче да може да постиже голове. Његов рани погодак на утакмици је омогућио да одиграмо меч у правцу у ком смо желели. Феноменална партија Лековића, али убеђен сам да може још боље – подвукао је Јелић.

Омладинци Звезде ове сезоне, као и претходне, играју одличан фудбал, како у домаћем шампионату, тако и у Европи. У Омладинској лиги Србије наш тим се тренутно налази на другом месту са 24 бода, где смо у првих десет кола забележили осам победа, један пораз, уз један одложен меч због обавеза у Европи. Наредни ривал нашег тима у Лиги шампиона за младе биће Емполи, а први меч је заказан за 3. новембар на стадиону Чукаричког са почетком од 16 часова и 30 минута.

The post Иза југа Маракане – Омладинци Звездина будућност appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment