Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Пораз црвено-белих девојака у Пиреју

Кошаркашице Црвене звезде мтс у 2. колу „Групе Е“ ФИБА Еврокупа гостовале су у Грчкој екипи Олимпијакоса. Након пораза на старту групне фазе такмичења код куће од руске Надежде из Оренбурга, црвено-беле су доживеле пораз и у Пиреју.

Олимпијакос С.Ф.П. – ККЖ Црвена звезда мтс 82:66 (17:15, 28:18, 19:18, 18:15)

Тренер Драган Вуковић је на располагању имао 11 играчица, јер су због позитивног налаза на вирус ковид-19 ван екипе Јелена Јовановић и Алисон Швагмејер.

Добро су отвориле црвено-беле меч у Атини, и поред неколико промашених отворених ситуација и проблема са скоком, где су предност домаћима правиле Шејла Купер и Рут Хамблин, Звезда је успела да поведе 4-8, Невена Наумчев није искористила прилику у контри, а Мартинс Зибартс је затражио тајм-аут. Маша Јанковић је после дуела са Рут Хамблин морала ван паркета, али се убрзо вратила, срећом. Звезда је задржала добар моментум, две везане тројке, прво Кендриан Алиот, затим и Нађе Недељков сачувале су +6, али тад је уследио пад концентрације, што је Олимпијакос искористио. Иако су имале доста проблема у организацији напада и изгубљених лопти, изабранице Мартинса Зибартса су серијом 8-0 завршиле први период игре и направил преокрет, 17-15.

Серија између две четвртине је продужена до високих 17-0, што је донело Олимпијакосу прву двоцифрену предност 26-15. Звезда је после дугог периода успела да узврати, Милина Мишељић је искористила сјајну асистенцију Маше Јанковић за 2+1 и покренула серију 7-0, 26-22. Фалила је чврстина у Звездиној одбрани, препознатљива енергија, Витола је лако долазила до коша, Рут Хамблин правила проблем у рекету, али је Александра Катанић била Звездин покретач. Асистенција за Кендриан Елиот за 2+1, затим и тројка. Али, фаул при шуту за три поена при истеку времена над Аном Стамолампру донела је три пенала и 45-33 домаћој екипи пред полувреме.

Хамблин, Витола и Стамолампру су имале двоцифрен учинак већ после првог полувремена. Проблем за Драгана Вукоћа биле су три личне грешке Маше Јанковић.

Маша Јанковић је зарадила и четврти фаул у наставку утакмице, али је храбро наставила, постигла битне поене, на које се надовезала Александра Катанић и Звезда је брзо истопила двоцифрен минус, 48-46. Ипак, Олимпијакос је одбио налет серијом 14-2, уз пету личну грешку Маше Јанковић, што им је обезбедило двоцифрену предност пред последњих десет минута, (64-51).

Без промена у последњем кварталу, Олимпијакос је одржавао разлику, имао максималних +19 у самом финишу, а тројком је коначан резултат поставила Кендриан Елиот, 82-66.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде била је Александра Катанић са дабл-дабл остварењем: 15 поена и 10 асистенција, уз 6 скокова. Кендриан Елиот је убацила 14, Маша Јанковић и Милина Мишељић по 12. Кристина Витола се истакла у Олимпијакосу са 22 поена и 15 скокова, Ана Стамолампру је убацила 14.

Олимпијакос и Надежда имају две победе, Црвена звезда и Бидгошч су без бодова. Управо у наредном колу Црвена звезда гостује у Пољској, док ће снаге одмерити Надежда и Олимпијакос.

ККЖ Црвена звезда мтс: Елиот 14, Наумчев 2 (7ск 1ас), Чорто, Зечевић, Катанић 15 (6ск 10ас 4укл), Спасовски, Јанковић 12 (4ск 1ас), Недељков 3 (5ск 1ас), Бојовић 8 (3ск 2укл), Мишељић 12 (2ск 4ас), Авлијаш. Тренер: Драган Вуковић.

(фото: fiba.basketball)

Повезане вести

Leave a Comment