Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда на бод од европског пролећа

Црвена звезда после три одиграна меча у групној фази Лиге Европе има седам освојених бодова и налази се на чеоној позицији групе Ф. Још само један бод нас дели од тога да обезбедимо “презимљавање” и играње Лиге конференција, а још четири поена да такмичење наставимо у Лиги Европе.

Феноменално су изабраници Дејана Станковића приступили и овогодишњој групној фази Лиге Европе. О томе довољно говори чињеница да смо после три кола, забележили две победе и реми, уз гол разлику 4:2. Развој ситуације у нашој групи је такав да смо на првој позицији и да су изгледне шансе да то тако и остане до краја, поготово јер нас у преостала три меча, очекују две утакмице на “Маракани”, а зна се да је она неосвојива тврђава!

Дакле, Црвена звезда има 7, Брага 6, Мидтјиланд 2 и Лудогорец 1 бод. Систем је такав да трећепласирана екипа иде у Лигу конференција, другопласирана у доигравање са трећепласиранима из групне фазе Лиге шампиона, а првопласирана директно у осмину финала Лиге Европе. Црвена звезда ће 4. новембра одмерити снаге са данским Мидтјиландом, а у случају ремија – пролеће у Европи је загарантовано, макар када је реч о Лиги конференција. Математички гледано, Мидтјиланд и Лудогорец неће бити у прилици да освоје максималан број бодова, јер играју између себе и не постоји ни теоретска шанса да обе екипе имају осам бодова.

С друге стране, у случају да освојимо још четири бода – математички је обезбеђено и пролеће у Лиги Европе. Иако је на талону девет бодова, немогуће је да Брага и Мидтјиланд освоје толики број поена, ако Црвена звезда освоји пројектована четири бода.

Ипак, настојаће Црвена звезда да освоји прво место у групи и тако се пласира директно у осмину финала Лиге Европе и донесе још много бодова српском фудбалу, као што је то до сада чинила са великим процентом успешности.

The post Звезда на бод од европског пролећа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment