Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Против Албе једноставно не иде

И трећи пут узастопно кошаркаши берлинске Албе савладали су Црвену звезду у Београду. Неочекивано нервозна игра, посебно у другом периоду утакмице, проткана великим бројем грешака у оба правца игре и на крају зачињена у најмању руку појединим дискутабилним судијским одлукама, кумовали су томе да берлинска екипа и овога пута из нашег главног града одлази певајући.

Црвена звезда мтс – Алба Берлин 63:78 (10:12, 15:26, 21:20, 17:20)

На већ постојеће кадровске проблеме који су се огледали у изостанку Ерона Вајта, Маика Цирбеса, недовољно спремним капитеном Бранком Лазићем који се после дужег одсуства вратио на терен… Надовезао се и изостанак важног играча Николе Ивановића. У таквим околностима, када је противник мотивисана Алба, Црвена звезда није успела да извуче више.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Огњен Кузмић који је потврдио добру форму и меч завршио са 16 поена и шест скокова. Нејт Волтерс је убацио 13 уз пет асистенција, док је Лука Митровић меч завршио са 11 кошева и девет скокова.

Почетак утакмице обележила је веома чврста игра на обе стране. У таквим околностима било је немогуће да једна екипа стекне осетнију предност и екипе су се смењивале у вођству. Након десет минута игре резултат је био 10:12 у корист госта.

У наставку се осетио замор у скраћеној ротацији Црвене звезде. Црвено-бели су изгледали уморно, а свакако није помогло што је Бранко Лазић играо ровит, а Маик Цирбес и Никола Ивановић нису могли да помогну. Алба је направила серију 16:2 И стекла половином периода великих 16 поена разлике – 12:28.

Тајмаут Дејана Радоњића и енергија са трибина разгалили су Звезду. Нејт Волтерс је поенима уз фаул додатно разгалио публику, уследили су поени Митровића, па и тројка Волтерса. Добрић је заокружио серију 10:0 и црвено-бели су пришли на шест поена заостатка – 22:28.

Међтуим, уследио је нови пад у игри што је мотивисана Алба искористила и новом серијом, овог пута 10:3 отишла на одмор са 13 поена предности – 25:38.

У наставку игре Црвена звезда је покушавала, али ово је био дан када ништа није полазило за руком. Паклен ритам је оставио дубоког трага на енергију у тиму, као и скраћена ротација. Алба је то знала да искористи, играла је веома добру утакмицу, освајала ’’ничије лопте’’ и неретко погађала из заиста тешких ситуација.

Црвено-бели нису успели да се врате у игру упркос бројним напорима и изостала је жељена победа. Борба не и овог пута.

КК Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс 13 (5ас), Ускоковић, Давидовац, Митровић 11 (9ск), Лазић 3, Калинић 5, Добрић 5, Холинс 10, Симоновић, Кузмић 16 (6ск), Цирбес.

(фото: Starsport)

Повезане вести

15 comments

Loki окт 23, 2021 at 12:05

Hajde i ja, pravo i niotkuda, da se uključim u priču o sekekciji, Radonji, budžetu… Ljudi, jer neko stvarno misli da je Radonja neopevani glupan koji misli da se trofeji i velike pobede osvajaju sa 12 tzv“đubretara“ u timu(Kalina je evro-igrač, ali desilo se ono sto su piznavaoci košarke predviđali da će on vrlo brzo puknuti jer igra 35 minuta… i to se već desilo: ne moze sve sam, ne može da igra 1 na 5…i vec dve, tri utakmice je očajan! Trebaju mu dva, tri saigrača sličnih kvaliteta).zar neko stvarno misli da Radonja ne vidi da je Holins bivši igrač, da Cirbes nije ni za basket iza zgrade, da je Lazarevic napadački snešan i žalostan… Pustite Instagram gluposti gde ordinira klinačka balavurdija i pišu nebuloze kako je Radonja oformio tim po svom ukusu!!!Elem, mi smo sa ŠLJ timom osvojili triplu krunu, a sa Extra ŠLJ timom imali sjajne pibede nad Makabijom, Cedevitom, Budućnošću…i to je to. Uprava tj Čovic(Zvezda i nema Upravu,, nema sportskog direktora, nema UO..sve je fikcija…samo postoji prof.dr Čović) nisu obezbedili uslove da budemo respektabilan tim kadar za Evroligu( i dobro je pitanje: zašto mi uopšte igramo Evroligu kada tamo redovno „češemo“ donji deo tabele), kada nismo mogli ni Rašon Tomasa i Rita da dovedemo, a pristali su da igraju za manje cifre nego sto su imali prethodne sezona u drugom klubu, što nismo zadržali Lojda, što imamo ekipu gde su skoro svi igrači na zalasku karijere, jer o talentima tipa Petruševa možemo samo da sanjamo… to je sve pitanje za Upravu, tj Čovića… Što je do Radonje – on je maksimalno odradio sve(tripla kruna sa čobanskom ekipom). Nisam obožavalac pomenutog: mislim da je odličan, ali jednodimenzionalni trener(odbrana, čvrstina, disciplina DA, organizacija, napad, efikasnost, atrakcija NULA) ikoji nije (sem mozda Gudure) lansirao nijednog mladog igrača, a upropastio je sijaset. Eto…

Reply
dusan окт 23, 2021 at 08:38

ovde su komentari kao da svi timovi imaju istu finansijsku konstrukciju pa smo se mi onda prevarili u izboru. zvezda po budzetu ne pripada evroligi i ovaj tim je odlican za kolicinu para kojom raspolaze. cilj nije evroliga jer tu mi nemamo sta da trazimo nego takmicenja u kojima treba da se borimo za titule. ali opet – ovo nije severna koreja i ne moze se stalno biti prvi. idemo dalje

Reply
Dragan окт 23, 2021 at 09:56

Čekaj…a što mi onda uopšte igramo Evroligu, ako nemamo tu nikakvih ambicija!? I onda se cudimo sto ne dobijamo licencu! I veciti izgovor: oni imaju veliki budžet, a mi nemamo. Pa što se onda uopste organizuju takmičenja? Proglasimo za prvaka onog koji ima najveci budzet, drugi neka bude onaj koji ima malo manji budžet i tako dalje. Jel ćemo taj izgovor i sutra ako izgubimo od groblja? E…oni imaju duplo veći budzet…i tako u krug… I da: davne 1975. Zvezda je pobedila Real u fudbalu sa bekovskim parom Đorđevic-Nikitović, te na sredini Ratkovic…sem Dzaje(povredio se u 35 min) i Olje Petrovića, te tada 20-godisnjih Savića i Pižona – ostalo sve anonimusi. Na drugoj strani Kamačo, Del Boske, Brajtner, Necer, Santiljana… Sto neko reče: vise je vredeo Necerov kaput nego ceo tim Zvezde. I mi pobedismo!

Reply
dusan окт 23, 2021 at 21:06

nisam rekao da nemamo ambicija u evroligi, ali su nam ambicije na nivou splita ili krke u aba ligi. to je da pobedimo sto vise utakmica, da zaradimo sto vise. ne igraju svi da osvoje, a slozicemo se valjda da zvezda nema neke sanse za osvajanje. sto se tice budzeta ne osvaja onaj ko ima najveci budzet ali uvek osvajaju oni iz kruga prva tri-cetiri po budzetu. ti budzeti su 10-15 puta veci od zvezdinog. jesmo mi 1975. pobedili real, jesmo mi i 1987. pobedili real, bas kao sto smo i pre dve nedelje pobedili makabi, ili prosle godine real u madrifu u basketu. nije to nikakav izgovor. sto se tice groblja oni su dobili mnogo para, doveli su ozbiljnog trenera i predstavljace ozbiljnog protivnika. to je sve realnost. zvezda nije u basketu osvojila titulu od 1974. do 1992. pa je onda osvojila jos dve do 2015. godine.Voleo bih da smo bolji, ali za to je potrebno mnogo toga. prica o necerevom kaputu je simpaticna ali …

Reply
Dragan окт 24, 2021 at 13:44

Sve ok… Razmenjujemo misljenja… Imas par gresaka: poslednju titulu smo osvojili 1972…pa onda 1993, te 1994 i 1998… U međuvremenu smo podizali Partizan, tako što je trener juniora Kubat oterao Dalipagića koga je iz Mostara doveo Dragiša Vučinić, potom je Kicanovic potpisao predugovor sa nama, ali Aleksandar Gec(tadasnji predsednik Zvezde) ostavio da Kića igra jos godinu dana u Čačku i tu ga „ukralo“ groblje. Onda je vec pomenti trener juniora Zdravko Kubat oterao Sašu Đorđevića, jer nije podnosio njegovog oca Batu Đorđevića(tad otisao iz Zvezde), onda je Žeravica 1985.doveo Divca i opet bio neki neobavezno- kretenski predugovor i pravi se greska( takođe kretenska): ne vodimo Divca sa prvim timom na turneju po Americi, nego ga fantastično glupi Žeravica ostavlja da sa fantastično nedgovornim trenerom Fincom Miljkovićem vezba na snazi u Mataruškoj Banji. I jedne večeri Finac jurio neku sojku po Kraljevu i Vrnjačkoj Banji, ostavio samog tada klinca Divca celu noć i dan i došli grobari i bukvalno kudnapovali Divca iz hotela „Termal“. Njegovom ocu kupili opel kadet od 14.000 maraka i za te pare dobili Vlade Divca. I bi što bi…Umesto mi da budemo srpski Makabi i osvajamo naša prvenstva i evropske titule – to je radio Partizan, a mi se davili u kanalu i čak tri puta se borili za opstanak u Prvoj ligi. Užas…

Reply
dusan окт 24, 2021 at 17:48

sve se razumemo. i takva zvezda je bila tim sa ubedljivo najvise titula u sfrj. mi smo imali 12 a tudjmani valjda cetiri. nakon osvajanja kupa kupova zvezda je sustinski prestala da egzisitira kao ozbiljan klub. od 1975. pa do 2015. osvojene su tri titule. i sve ove imbecilne greske koje si naveo su tacne. da ne pricam da su nam otimali igrace, da je vujanic otisao kod njih, da je radmanovic otisao u fmp u sred sezone, da je stojakovic bio godinu dana bez utakmice itd itd. zato je ovo sto je do sada uradio covic fenomenalno. on je vratio klub iz mrtvih, napravio najtrofejnijeg trenera, vratio trofeje, vratio nas na mapu evrope. ali koliko para toliko muzike. u svakom slucaju hvala na ovoj razmeni misljenja i na razgovoru. nadam se da cemo nastaviti. ja sam svoju dzigericu vec odavno pojeo za ovaj klub

Zveki окт 22, 2021 at 22:05

Igrale dve ekipe: jedna u kojoj igraju talenti i košarkaški znalci(kakvi takvi…NE vrhunski), i druga u kojoj igraju igrači po trenerovom ukusu, je li (igraju agresivno odbranu i prave lične!!!) , ali ne znaju bas košarku! I naravno: usred Beograda znalci drzali čas košarke neznalicama. A mi tri meseca guslamo kako je Radonja izabrao košarkaše prave za stil igre koji gaji on kao trener! Vauuu…Jupiii… Koje budalaštine! Gomila prosečnih bezveznjaka koji su na „uku i buku“ odneli neke (ne)očekivane pobede i biće jos takvih pobeda, ali za trofeje i respekt trebaju ti dva tri majstora koja ne oru parket u odbrani, nego znaju da preuzmu odgovornost i daju koševe koji će doneti trijumfe i trofeje. Imali smo par sjajnih pobeda, ali ruku na srce: ovo što Zvezda igra je ubijanje košarke kao igre, rečju: antipropaganda košarke. Tako dodjemo do toga da naš najbolji igrac veceras izvede slobodna bacanja 11-3. Ili dovedemo penzosa koji se ovde zavitlava sa nekom rekrativnom kosarkom i koji od kako je došao u Zvezdu nije izveo nijedno slobodno bacanje, a bek suter je…toliko je opasan po kos protivnika da ga niko 3 meseca nije faulurao prilikom šuta!!! I dođosmo do Mr.Dr. spec.Ing. predsednika koji se očigedno umorio od Zvezde …i bavi se pricanjem neverovatnih gluposti po jutrarnjim programima. A nama se smesi 14 iliti 15 mesto u Evroligi…itd…itd…

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 22, 2021 at 22:25

SVE SE SLAŽEM STO SI REKAO..TO SAM I PRIČAO..IPAK PETORKU ČINE 2 VRHUNSKA ŠUTERA I 3 ČOBANA KOJI SE BACAJU PO PARKETU ALI NISU KOŠARKAŠI VEĆ IZVODJAČI RADOVA..STO TI KAZES PO NEKOG ĆE DA POBEDIMO GDE SE NE NADAMO I KAD TU EKIPU NEĆE ALI NIKADA JEDAN TIM NIJE POBEDJIVAO SAMO ORANJEM VEĆ I ZNANJEM..JBG..STA JE TU JE BAR ZNAMO DA IMAMO 12 TARABA KOJI VREDE KAO KOD GLODARA JEDAN IGRAČ I NEMA STA DA SE LJUTIMO JEL NISTA I NE OCEKUJEMO OSIM STO ĆE PO NEKOGA DA KLJUCNEMO..I U NEDELJU MORNAR NEMA NI JEDNU POBEDU A NAS CE LAGANO DA DOBIJU

Reply
Zveki окт 22, 2021 at 23:13

Sve fantastično rečeno: ne dobijaju se utakmice samo oranjem nego i znanjem… da postigneš poene. Pametnom dovoljno!

Reply
Bata окт 22, 2021 at 22:02

Zvezda igra bez šutera , potrebna 2 šutera pod hitno , nikad lošiji procenti za 3 poena nego ove sezone.

Reply
MILOS RANKOVIC окт 22, 2021 at 21:47

E SAD O IGRACIMA POJEDINIM,STA USKOKOVIC RADI U ZVEZDI,TAJ DECKO IMA VECI STOMAK NEGO JA U 43 GODINE,TAJ DECKO BLAGE VEZE NEMA O KOSARCI,TAJ DECKO KAD GOD JE USAO VECERAS ONI SU PRAVILI RAZLIKU,TAJ DECKO NEZNA DA CUVA IGRACA PRIMILI SMO 5 TROJKI ZBOG NJEGA,ON JE JEDNOSTAVNO MINUS IGRAC,ZNACI UJUTRU CAO,HOLINS STA BRE TI IGRAS U ZVEZDI,KOJE BRE TI SUTEVE UZIMAS,PRAVIS NEKE FAULOVE NA DESET METERA,NAMA NETREBA AMERIKANAC DA SE MANEKENISE PO PARKETU TO RADI U AMERICI,DODAVANJE NA POLA METRA U STOMAK KUZMICU I MITROVICU VAN SVAKE PAMETI,DAVIDOVAC TI BRE DECKO IZGUBLJEN U VREMENU,JA NEZNAM STA JE SA TOBOM,AKO NECES DA IGRAS KAZI LEPO IDI BRE IMA KO CE,TI SI DAVIDOVAC NAJGORI IGRAC U ZVEZDI TRENUTNO,CIRBES COVECE KOLKO SI SE UGOJIO OD KORONE,LJUDI OD KORONE OMRSAJU TI NABIO 10 KILA,JA STVARNO NEMOGU DA VERUJEM DA COVIC I RADONJIC MISLE DA MOGU SA DVA PLEJA I JEDNIM CENTROM DA IZVUKU CELU SEZONU,TO JE SMESNO,AKO NEMA PARA IZADJI I KAZI NEMA PARA ZA DOVODJENJE IGRACA I CAO,OVO NECE BITI DOBRO AKO SE NEDOVEDU POJACANJA,NIJE KALENIC MASINA DA IGRA SVAKU UTAKMICU 35 MINUTA,RADONJICU PUNA PODRSKA ALI SA OVIM IGRACIMA TESKO

Reply
MILOS RANKOVIC окт 22, 2021 at 21:36

JA SAM MNOGO VEROVAO U OVAJ TIM ALI NECE TO ICI LAKO,GLUPO JE PRICATI DA LI JE BILO ZELJE KAD JESTE,DA LI JE OVO NAS MAKSIMUM BOJIM SE DA SMO BLIZU,JA KO PAPAGAJ OVOM TIMU TREBA PLEJ,CENTAR I SUTER,JEDNA EKIPA U EVROPI NEIGRA BEZ BAR JEDNOG SUTERA,MI SAD NEMAMO NIJEDNOG SUTERA,DALEKO SU OD FORME POJEDINI IGRACI,OVA SUDIJSKA TROJKA U PRVOM POLUVREMENU SU ZAVRSILI POSAO,SRAMNO SUDJENJE U PRVOM POLUVREMENU,JEDINO DOBRO JE STO KUZMIC POLAKO VRACA I NISTA VISE

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 22, 2021 at 21:11

OVE NIKAD NISMO NI POBEDILI..OVI SU ZA NAS PENICILIN I JA IM ČESTITAM NA LAGANOM PONIZENJU

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 22, 2021 at 21:10

KAO STO REKOH..NEMA SREĆE KAD IMAS SAMO ODBRANU A NEMAŠ ŠUTERA..UBEDLJIVO OD POSTOJANJA KOŠARKE NIKADA NISMO IMALI OVAKAV TIM DA NI JEDAN NE ZNA DA POGODI ZA TRI..ODIGRALO SMO PRVE 2-3 TEKME NA SNAGU I SVEZINU ALI TO ĆE KAKO VREME ODMIČE BITI PRESLABO

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 22, 2021 at 21:08

POLAKO DOLAZI SVE NA SVOJE..IPAK JE OVO NAŠA REALNOST

Reply

Leave a Comment