Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Морнар – Црвена звезда, најава петог кола АБА лиге

У оквиру петог кола регионалне Аба лиге кошаркаши Црвене зведе гостују у Бару екипи Морнара.

Нешто мање од 48 часова  након бледог  издања и пораза на домаћем терену од Албе кошаркаше Црвене звезде очекује нови изазов. Екипа Морнара у актуелној сезони регионалног такмичења још увек није осетила сласт победе али је средином прошле недеље успела да слави у оквиру ФИБА Еврокупа савладавши холандски Леиден резултатом 87:74. Морнар је  у ову сезону ушао са нешто слабијим буџетом али и жељом да понови успех из прошле у којој су били учесници плеј офа. Од америчких играча из претходне сезоне стао је само Тејлор Смит. Утисак је да одбрана Морнара, иако је тренер Павићевић  најавио заокрет, и даље прима велики број поена али сада за разлику од прошле сезоне напад не успева  одговори адекватно на другој страни терена. Кори Дејвис и Треј Луис још увек нису показали да су достојне замене Пулена и Нидама. Велики проблем екипе из Бара је скок. У сваком од претходна четири кола АБА лиге су у том елементу игре били у дефициту. Борац је против Морнара имао 16 скокова у нападу да би их у претходном колу надскакао и ФМП који је покупио 15 лопти под кошем Морнара. Проблем скока Барани ће покушати да реше потписивањем Вила Мозлија, бившег играча Партизана, који би уз Смита требао да допринесе  стабилности у скоку и заштиту обруча. Уз све проблеме на терену стручни штаб Морнара је погодио и Ковид 19 те ће меч који следи (као и претходни против ФМП-а) водити помоћник у  стручном штабу Васо Миловић. Он дан је уочи меча изнео своја очекивања:

 ,, Очекује нас јако захтевна утакмица. Звезда је екипа која игра сјајно на оба фронта. Пре свега треба да одговоримо на њихову физичку игру и на том плану смо се посебно спремали. Упркос евидентних кадровских проблема које имамо, покушаћемо да се припремимо на најбољи могући начин. Имамо довољно времена за то, за разлику од Звезде. Током утакмице тражићемо шансу да побиједимо.”

На речи свог тренера надовезао се плејмејкер екипе из Бара Немања Гордић:

„Звезда је у овом тренутку сигурно фаворит број један у АБА лиги. Играју доста добро и у Евролиги и у регионалној лиги, изузев у Лакташима где су подбацили. Изгледају јако добро. Зна се да је њихов препознатљив стил изузетно јака и чврста одбрана. Имају једну од најбољих одбрана у Евролиги што довољно говори о њиховом квалитету и колико нас тежак задатак очекује у недељу. На нама је да се спремимо што је боље могуће и да можда пробамо да искористимо то што су у петак играли с Албом у Евролиги. Битно је да пружимо максимум, а видећемо за какав ће резултат против фаворита то бити довољно.”

Своје импресије пред пут у Бар изнео је тренер и Црвене звезде Дејан Радоњић:

,,Екипа Морнара сигурно тражи после старта сезоне победу у регионалном такмичењу. Долазак и ангажовање Мозлија је још један податак да желе да играју значајнију улогу у лиги у којој имају значајну улогу већ годинама, и поправе утисак са почетка сезоне. Самопоуздање им сигурно подиже и победа у Европи коју су изборили током недеље. Ова утакмица тражи максималан опрез јер је у Бару увек било тешко играти. Имамо кадровских проблема, не само гледајући одсуство појединих играча, већ и због тога што поједини играчи који су у саставу и даље нису најспремнији. Мораћемо да одиграмо јако борбено и генерално јако добро како би дошли до победе у Бару”

Своја очекивања уочи сусрета са Морнаром изнео је и Огњен Добрић:

,,Улазимо у нови мини циклус, мало времена имамо између мечева са Албом и Морнаром са којим смо у прошлости одиграли бројне врло занимљиве и добре утакмице. Подижу се, победили су пре неколико дана у ФИБА такмичењу, довели су Мозлија, имају пуно искусних играча који дуго играју и Европу и ову лигу. Њихов положај на табели никако не показује стварни квалитет те екипе. Знамо шта морамо да урадимо како би дошли до важних бодова, који би нам значили пред дупло коло Евролиге”

Црвена звезда у Бар путује без Николе Ивановића (Ковид 19) док ће Лазић и Цирбес бити у саставу али је питање да ли ће играти.  Након претходне горке пилуле, попијене у Лакташима, екипа Црвене звезде је показала жељени одговор и славила против Жалгириса и Цедевита Олимпије уз сасвим пристојну партију  у Москви. Надајмо се да ће тако бити и овога пута. О ритму утакмица је излишно  причати, он је такав какав је и са тим се морало рачунати. Уосталом, већина играча који су данас у црвено – белом су и раније током каријере носили дрес нашег клуба и знали су где долазе и шта се од њих очекује. Пораз од Албе јесте био непријатан али управо сад је тренутак да се свлачионица скупи, да играчи дају једни другима снагу да превазиђу све проблеме и крену у нову серију добрих партија и (када је то могуће) победа. Тријумф у Бару би био добар први корак у том смеру.

Повезане вести

3 comments

MILOS RANKOVIC окт 24, 2021 at 14:55

NEMA RAZLOGA ZA RASPRAVKU,HVATA NAS NERVOZA ZBOG GROBLJA,SAMO JEDNO ONI IGRAJU SA EKIPAMA ZA OPSTANAK,MI ODIGRALI DVA DERBIJA PLUS MORNAR,IGOKEA,TEZAK RASPORED,POLAKO KAD GROBLJE KRENU NA BUDUCNOST,CEDEVITU IMA DA SE IGRA,I DALJE SAM UBEDJEN DA SMO NAJBOLJA EKIPA U ABA,NIKO NAM NIJE BLIZU,PROBLEM JE IGRACKI KADAR,NIJEDNU UTAKMICU NISMO ODIGRALI KOMLETNI,TREBA PLEJ,TREBA PETICA,I TREBA SUTER,EVO SAD IVANOVIC BAR MESEC DANA NECE IGRATI,STA DA DRUGI PLEJ BUDE USKOKOVIC,ON BRE NEMA MESTA NI U FMP,HOLINS JA NEZNAM ODBRANA I NEKAKO,NAPAD NIKAKO,ON JE DOVEDEN DA BUDE MEDJU TRI IGRACA U NAPADU PORED DOBRICA I KALENICA,U OVOM TRENUTKU OD SVIH IGRACA ZVEZDE SAMO KALENIC,MITROVIC I KUZMIC IGRAJU KAKO TREBA,OVO DRUGO JE MNOGO DALEKO OD FORME PRAVE,DOBRIC UZAS,RAZUMEM POVREDA,JOS SE OPORAVLJA I IMA KREDIT DA GA CEKAMO,DAVIDOVAC NAJVECE RAZOCARENJE PORED HOLINSA,VOLTERS TOPLO HLADNO,LAZAREVIC DOBRO KRENUIO I STADE,RAZUMEM PRVA OVAKVA SEZONA,CIRBES 15 KILA VISKA,USKOKOVIC 10 KILA VISKA,SVE U SVEMU I DALJE VERUJEM OVOJ EKIPI ALI MORA POJACANJA,PLEJ JE NAJBITNIJI I SUTER,IDEMO DANAS DO POBEDE

Reply
delija pravi iskreni окт 24, 2021 at 13:04

Umesto da se ujedinimo i pomognemo kao izvor pozitivne energije za našu zvezdu i kk i fk i sve druge vi dozvoljavate nekom franjevačkom navijaču da nam blati igrače trenere. Molim vas toj narikače nije mesto ovde idi u svoju sektu. Napred zvezdo samo napred

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 24, 2021 at 12:15

mornar nema pobedu a veceras će nas lagano dobiti..protiv nas uvek svaka ekipa zabeleži prvu pobedu

Reply

Leave a Comment