Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звездин низ најдужи на свету

Црвена звезда већ 50 утакмица у Суперлиги не зна за пораз, а то и не чуди када се узме у обриз да наш тим доминантно осваја титуле у првенству, али је податак још импресивнији када се узме у обзир да је то најдужи актуелни низ на свету!

Још од 14. јуна 2020. године када је наш тим поражен у Сенти од екипе ТСЦ-а резултатом 2:1, када је титула за ту такмичарску годину већ била обезбеђена – црвено беле нико не може да победи, а и то да неко избори реми је прави рарирет, с обзиром на то да је на 50 утакмица које су уследиле после те, забележено 45 победа и пет нерешених резултата. Тријумфом над Колубаром од 7:1 је на прави начин обележен тај јубилеј, с тим да ту изабраници Дејана Станковића не планирају да се зауставе и да актуелни низ који траје 497 и који је најдужи на свету желе да продуже још више.

Ипак, имала је Црвена звезда у својој ближој прошлости још дуже низове. Екипа коју је Славољуб Муслин предводио са клупе почетком 21. века је имала низ од 52 меча без пораза, а апсолутни рекорд држи Владан Милојевић са 56 сусрета у којима његов тим није изгубио. Пулени Дејана Станковића су у прилици и та два рекорда да „сруше“, а утакмица са Напретком у Крушевцу биће та после које би нове странице Звездине историје могле да буду исписане.

The post Звездин низ најдужи на свету appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment