Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Минималац против Радничког за нову рецку шампиона!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ (Н) 1:0 (0:0)

Четрнаесто коло Суперлиге Србије, Црвена звезда окончала је минималном победом над Радничким, у Београду. Тврда и дисциплинована игра Нишлија није нашем тиму дозволила стварање великог броја шанси, па је на нашем салду стајао свега један, злата вредан гол након 90 минута игре. Стелац за наш тим био је Ел Фарду Бен, након асистенције Лоиса Дионија.

Један од последњих иоле топлих јесењих дана ове године добро је послужио, између осталог, и за одигравање првенствене утакмице између наше Црвене звезде и нишког Радничког. Стога је на нашем највећем стадиону било око осам хиљада гледалаца.

Још увек суочен са кадровским проблемима, Дејан Станковић се определио да пружи шансу Радовану Панкову, као Драговићевом пару у одбрани, док су им са бековских позиција припомагали стандардни Родић и офанзивни Гајић. Куриозитет је да је споменути бековски тандем ове сезоне (до ове утакмице) забележио скупа чак 12 асистенција (а на то додали и по један погодак). А када говоримо о правој шанси, она се данас указала младом Станићу, који је тиме забележио први старт у црвено-белом дресу. На средини му је друштво правио нешто дефанзивнији Крстичић, те офанзивни Фалко, однсоно Бен и Иванић на крилима. Најистуренији био је Француз, Лоис Диони.

У редовима Нишлија, заражени и повређени играчи су се опоравили, па је презимењак нашег тренера био лишен помоћи само „поцрвенелог“ Ристића. Оно што је занимљиво, јесте то да Раднички званичан меч није одиграо чак три недеље.

Црвено-бели су, очекивано, кренули офанзивно од самог старта. У првих пар минута траљаво су покушавали Иванић и Бен, али упркос слабијим њиховим шутевима била је приметна жеља наших играча да што пре реше меч. Да „плави“ нису дошли само да се бране показао је Митовић добрим ударцем у 8. минуту, који је у поље одбио Борјан.

Првих 15 минута меча припало је нашим играчима, макар што се тиче поседа лопте и јалових напада. А већ у 16. минуту забележили смо и прву прилику, када је Диони одлично пронашао Бена у срцу шеснаестерца. Овај је грудима прихватио лопту и из окрета шутирао поред леве стативе Кахримановог гола. Свој ударац са дистанце по први пут је опробао и млади Станић у 21. минуту, али лопта је отишла неколико метара преко гола, па није било опасности по госте.

А најопаснији напад и, до тада, најозбиљнију шансу имао је Филипо Фалко у 23. минуту сусрета. Лопта је након центаршута са леве стране прелетела све играче, те стигла до Италијана на десној страни. Наместио се Фалко, шутирао оштро, али је Кахриман лопту одбио поново до њега, па је из другог покушаја шутирао преко гола, након што је још једном интервенисао Дамир (корнер број три у том моменту).

После неколико минута, на асистенцију главом Дионија, Фалко је рутински затресао мрежу, али је заставица оправдано била подигнута, па је гол поништен због офсајда. Ипак, тада се већ могло рећи да је Звезда била све опаснија. Тако је и опасан шут по средини гола упутио Иванић у 28. минута, па је приморао Кахримана да боксује у корнер.

Имала је Звезда у наставку првог полувремена добре акције, успешно је прављен вишак по боковима – али ту квалитетног центаршута, нити шута није било. То је сегмент игре који релативно дуго мучи наш тим, јер кад год би се центаршута дохватио неко мимо Родића или Гајића, у већини случајева би се то лоше завршавало.

Баш је Родић одлично упослио Дионија у 38. минуту, па је Француз ударцем у паду покушао да матира будног Кахримана. Можда је боље решење било пропуштање лопте ка Фалку на десној страни. Морало се констатовати и то, да како је време одмицало, све више самопоуздања имао је како наш бивши голман, тако и целокупна одбрана гостију. Другу иоле озбиљнију ситуацију пред нашим голом Раднички је створио преко упорног Јапанца Мићибућија минут касније. Борио се дуго офанзивац, на крају и изборио за шут преко гола из непосредне близине, али поприлично искоса да би се назвало великом шансом.

Јаловост у креативном делу средине терена, приморала је Станковића да већ у 40. минута на загревање пошаље Гелора Кангу, чији се улазак очекивао већ на старту других 45 минута.

Након корнера Бена из 43. минута, добру прилику је имао Родић са седам метара, да главом угрози Раднички. Ипак, веома лоше је шутирао из добре позиције. Након тога са ивице казненог простора шутирао је и Иванић, али право у Кахримана. Чекали су се или конкретан пас, или конкретан ударац ка голу. Корнера је било (шест), шутева такође, финих акција… али, гола и стопостотних прилика – не.

Полувреме се завршило без голова, уз иницијативу нашег тима. Бранио се Раднички успешно, расположен је био и Кахриман, а играчи у плавим дресовима успели су чак и да направе две полуприлике пред нашим голом. Руку на срце, таквих је са друге стране било бар пет, шест. Да поновимо – полуприлика, уз једну велику шансу Фалка и оправдано поништен погодак истог играча. Однос у шутевима био је 11:3 за наш тим, уз велику разлику у поседу лопте 68:32%.

Иако су се можда и очекивале, промена на паузи није било. Још увек је Дејан Станковић имао поверења у састав који је извео на старту меча – испоставиће се и више него оправдано. Већ у другом минуту наставка, Фалко је изнудио прекршај искоса са десне стране, на нека 23-24 метра од гола. Управо је он и шутирао, али недовољно јако за данас расположеног Дамира Кахримана.

У потпуности је Раднички препустио посед нашим играчима у наставку, ту се ништа није променило, а наш тренер је послао и Санога и Лазетића на загревање, поред Канге. Најагилнији играч на мечу, Филипо Фалко, затресао је спољни део мреже у 51. минуту, али је лопта још једном на путу ка голу закачила противничког дефанзивца па је наш тим извео још један корнер – неуспешно. И минут након тога имали смо један јалов покушај када је сјајно са левог крила центрирао Родић, тачно Дионију на главу, али је овај преслабо закачио лопту.

А најлепшу и најконкретнију акцију на мечу наш тим је извео у 53. минуту, када и долазимо коначно до вођства од 1:0. Иванић, креатор већине акција након којих постижемо гол, покренуо је још једну убојиту акцију сјајним пасом ка Дионију на левом крилу. Тамо је Француз фудбалски, из прве упослио Бена пасом по земљи, па најбољем страном стрелцу у историји нашег клуба није било тешко да постигне погодак. Испоставиће се једини на данашњем сусрету.

Три минута касније лако је Бен могао да дуплира свој и Звездин салдо на данашњем мечу. Ингениозан пас Родића кроз средину прихватио је нападач испред Кахримана и, уместо да шутира, покушао је да га превари, спетљао се, па му је лако голман ушао у шут и осујетио га. Треба додати да Бен није најсјајније ни примио страшан пас од Родића. Велику шансу пропустила је тада Црвена звезда да реши овај меч.

Није могао Батак више да гледа инфериорну игру свог тима, по стању на терену предност Звезде могла је бити само убедљивија. Имајући то у виду, посегао је за двоструком изменом: увео је Касалицу и Томића, а изашли су Мићибући и Шкрбић.

Станковић је на то одговорио чак троструком изменом у 61. минуту. Канга, Лазетић и Саного ушли су уместо Фалка, Дионија и Станића. Озбиљну шансу је почео да добија наш млади нападач, Марко Лазетић, а својих сат времена на терену ипак је Лоис Диони успео да оправда лепом асистенцијом.

Да меч не би протекао без жутих картона, побринуо се Милан Родић оштрим стартом на средини терена у 65. минуту, а Кахриман је још једном сигурно интервенисао минут касније, када је зауставио покушај Лазетића. И након тога наставила је Звезда са опасним нападима. У самом зачетку напада гостију из 67. минута, Крстичић је отео лопту, да би она напослетку стигла до Иванића у зони шута. Наместио се наш можда и најбољи играч, одлично шутирао али се парадом истакао вечерас сјајни Кахриман.

С обзиром да двострука измена ништа није променула у тиму Батака, врло брзо се послужио још једном дуплом променом. Митровић и Ковачевић су изашли, а ушли су Бјеличић и други бонус, Спасић. У истом минуту жути картон код гостију добио је Аксентијевић, након повлачења Иванића. Нешто касније, истом мером је санкционисан и наш бивши фудбалер, а данас играч Радничког, Филип Касалица, због приговора.

Последња измена код гостију виђена је у 79. минуту: Дуроњића је заменио Арсић. У истом минуту себичан је био Канга, који је шутирао слабо уместо да упосли усамљеног Бена на десној страни. Овако, добили смо само корнер, а могли смо доћи до велике прилике.

Смирили су се мало стихијски напади црвено-белих, па је први наредни, онај озбиљнији, уследио тек у 82. минуту. Много је простора имао Иванић у казненом простору са леве стране, али за њега атипично деловао је прилично споро па је све упрскао. Ипак, лопта се у наставку акције некако одбила до Лазетића на пеналу, чији је шут из окрета ухватио чувар мреже гостију. Тада је Живковић заменио Бена, којем је очигледно понестало снаге.

Поред мањка креације у нападу, па и слабије реализације, ипак је радовала чињеница да Раднички вечерас није направио ниједну шансу из категорије стопостотних. Како би освежио и додатно учврстио одбрану као и саму ту чињеницу, Станковић у 87. минуту уводи Ераковића уместо Панкова.

Закључак је да је Црвена звезда вечерас тријумфовала минимално, али заслужено на свом стадиону. Признаћемо, не лепршавом и убојитом игром на коју смо навикли када играмо мечеве наше лиге код куће. Раднички се релативно успешно бранио понајвише захваљујући сигурном Кахриману, али и благом безидејношћу нашег креативног дела. Позитивно је деловао наш дефанзивни бедем испред Борјана, па је тако наш чувар мреже само једном вечерас интервенисао. Стрпљиво је Звезда играла у првом полувремену против веома дисциплинованог Радничког, а када је требало, на старту другог полувремена мало дала гас, па и убрзо дошла до победоносног гола након одличне акције Иванића, Дионија и стрелца Бена. Меч је био веома коректан, од четири жута картона, два су показана гостима због приговора.

Београд, стадион „Рајко Митић“. Судије: Никола Радаковић (главни), Светозар Живин, Никола Ријавец (помоћници). Жути картони: Родић (Црвена звезда), Аксентијевић, Касалица, Арсић (Раднички). Црвени картони: – . Стрелци: 1:0 Бен (53. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Родић, Панков (од 87. Ераковић), Драговић, Гајић, Крстичић, Станић (од 61. Саного), Иванић, Бен (од 83. Живковић), Фалко (од 61. Канга), Диони (од 61. Лазетић). Тренер: Дејан Станковић

Раднички: Кахриман, Аксентијевић, Стевановић, Вујадиновић, Станковић, Пејовић, Ковачевић (од 72. Бјеличић), Дуроњић (од 79. Арсић), Митровић (од 72. Спасић), Мићибући (од 59. Касалица), Шкрбић (од 59. Томић). Тренер: Радослав Батак

 

Повезане вести

16 comments

Srle Estrella Roja окт 25, 2021 at 19:40

Podrška svima koji realno komentarišu, večito nezadovoljni na ovom forumu koji loptu nisu na gol šutnuli ili na koš bacili neka malo konačno ohlade i puste na miru igrače kk i fk…

Reply
Delije Sever Ns окт 25, 2021 at 14:53

Ovde neki kurtoni ljucki se busaju da znaju sve,da su navijači Zvezde a u stvarnosti su obični kurtoni ljucki koji ni u kući svojoj nemaju pravo glasa a ovde laju kao kerovi!Neznam ko šta ima protiv našmrkanih,nit je neko ovde našmrkan nit je balavac a to samo govori o tima lajavcima da pojma nemaju šta pišu!Nije bitno šta se piše već ko piše a pišu obični ljucki kurtoni koji vređaju Zvezdu i govnari!Ja pozivam sve te kurtone koji laju nek slobodno dođu do Severa da se bolje malo upoznamo,poziv je otvoren non stop 24h!Pa nesmu kurtoni,kurtoni su samo kurtoni ljucki a samo služe za lajanje i to je to.

Reply
Delije Sever Ns окт 25, 2021 at 09:01

Možda bi vi to želeli da igramo ligu konferencije i sa time se hranite a realnost je sasvim drugačija!Dok je nama ove situacije mi smo prvaci narednih 5 godina tako da vi samo lajte,serite a glupsoniste neviđeni!Prošlo je vreme Karadžića i žutih govana to morate da znate.

Reply
Delije Sever Ns окт 25, 2021 at 08:52

Ajde bato neseri!Mi smo tim invalidima iz Genta dali 5komada i tamo pobedili!Kako su oni prošli!Čim jača ekipa iz evrope oni su kikiriki ekipa.O čemu ti pričaš jel ste realni uopšte!Šta je vama,jel imate oči…i vi ste navijači Zvezde…Vi ste obični „Kurtoni“…

Reply
Delije Sever Ns окт 25, 2021 at 01:00

Admine šta je sa mojim komentarom koji je poslat posle tekme!Ajmo pucajte govna jedna ljucka po našima.Gde ste pičke jedne,umesto na stadionu vi samo serete i pljujete i kad pobedimo u evropi,i kad damo jedan gol i kad damo sedam!Pa ajde mudonje dođite na Sever a ne od kuće da lečite komplekse!U jebem vas u usta da imate muda da dođete malo do Severa i tako da kenjate pa gde bi vam bio kraj!

Reply
MILOS RANKOVIC окт 24, 2021 at 23:08

JA RAZUMEM EKIPA IGRALA U CETVRTAK ALI VECINA IGRACA NISU IGRALI U CETVRTAK,ZNACI TRENER VAM DA SANSU I VI NISTA,BORJAN OK,GAJIC SOLIDAN,RODIC OK,DRAGOVIC VRH,PANKOV OK,STANIC NULA,FALKO NEZADOVOLJAN,BEN OSREDNJE,KRSTICIC NISTA,DIONI NULA,IVANIC OPET DOBAR,SAMO DA IZGURAMO DA KRAJA JESENI

Reply
Delije Sever Ns окт 24, 2021 at 21:16

Delije svaka vam čast!Lazarevac,Danaska,Bg i to sve za 8 dana!U ovim momentima i osakaćeni iz kola u kolo sa povredama,kovidom bolje i nemožemo očekivati…u ovom momentu su bitne pobede a to je ono što se pamti i ništa više!Mali broj igrača u rotaciji i to je to!Dal 1-0…ili 7-1 nije bitno bitna su tri boda,biće kad će biti opet po 5,6 golova a vidi se da su iscrpljeni i premorni od daleke danske i iscrpljujuće tekme u četvrtak.Svaka čast idemo dalje,vidimo se u Surdulici po nova tri boda.

Reply
Bata окт 24, 2021 at 21:14

Катастрофална игра Звезде вечерас.Мркела и Терза за 2 године довели све промашаје ( Ван Ла Пара , Диони , Фалко ).Плашим се да Мистер Станковић на крају сезоне не иде на стручно усавршавање код др.Станојевића .

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 24, 2021 at 21:28

NA ŽALOST STANOJEVIĆ JE DOKTOR NAUKA..VOLELI MI ILI NE ONI SU GALAKSIJA ZA NAS PO IGRI..TO NE KAZEM SAMO JA TO KAZE STATISTIKA DA SU NAJBOLJA EKIPA U EVROPI SA STVARANJEM ŠANSI..ONI TOLIKO PROSTO IGRAJU I JEDNOSTAVNO DA MORAM PRIZNATI JE MILINA GLEDATI..JBG KO JE POŠTEN SAM ĆE PRIZNATI

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 24, 2021 at 21:07

LEPA TRAVA NA MARI..NE TRAJE NI GODINU DANA..KAKVA IGRA TAKAV I STADION..VALJDA SE I TRAVA STIDI KO PO NJOJ SVE GAZI

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 24, 2021 at 21:06

PAMETAN OVO NE TREBA KOMENTARISATI

Reply
Bozidar Stefanovic-Bole окт 24, 2021 at 21:40

Ti nisi pametan zasto glupavo kmentarises!Bezvezni negativko! Sta bivise hteo! Mislis da drugi ne igraju fudbal!

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 24, 2021 at 22:15

JA BOLE,BOLE..NI BRIGE NI PAMETI

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 24, 2021 at 22:25

TUPSONE..NE RADI SE O TOME DA DRUGI NE IGRAJU FUDBAL,NEGO SOMINO RADI SE O TOME DA MI NE ZNAMO DA IGRAMO..VOLINO NEPISMENA

Reply
Bata окт 25, 2021 at 07:17

I Partizan je igrao u četvrtak ali u prvenstvu melje, u gostima TSC.Na leto oni ligu šampiona a mi 3-ću ligu konferencijsku, pa ti vidi šta je bitnije u ovom trenutku.

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 25, 2021 at 12:21

tako je Bato..sad su zadovoljni pojedini našmrkani balavci kad se mučimo sa čobanskim ekipama a ne vide dalje od nosa,pa kad puknemo titulu njihov je komentar a jbg mi smo mislili..tako se pojedina stoka ovde kurčila kako će da razvalimo šerif a kad nas nakantali onda se izvinjavaju

Reply

Leave a Comment