Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда у Сурдулици наставља шампионску трку

Црвено-бели ће у Среду са почетком у 17 часова, одиграти заостали меч петог кола Супер лиге Србије, против екипе Радника из Сурдулице.

Након опсадне победе над екипом нишког Радничког, која је дошла на наш највећи стадион са јасним циљем, да се брани, што је дуже могуће, без амибиције да крене напред ни кад је семафор показивао резултат 1:0 за нашег шампиона, црвено-бели путују у Сурдулицу, на мегдан екипи Радника.
Екипи која је ове сезоне далеко од прошлогодишњег сјаја, када су предвођени садашњим тренером Војводине и бившим капитеном Црвене звезде, Славољубом Ђорђевићем, те најбољим стрелцем Супер лиге Србије за прошлу сезону, Миланом Макарићем, били најпријатније изненађење за све фудбалске заљубљенике у Србији, заузевши високо шесто место и догуравши до полуфинала Купа Србије, где их је управо Црвена звезда зауставила.

После историјске сезоне, у којој су премашени сви зацртани циљеви, екипи Радника не цветају руже и већ сад може да се каже, да их чека грчевита борба за опстанак.
Може се рећи да и није неко изненађење, с обзиром да је на крају сезоне екипу напустио тренер Ђорђевић и неколико битних играча међу којима су капитен Стевановић и најбољи играч и стрелац Милан Макарић.

Пред почетак сезоне у редовима сурдуличана, опстанак у лиги су поставили као примарни циљ, док је други циљ био да се у Купу догура што је даље могуће.
У ту сврху ангажован је тренер Игор Бонџулић, а за њим су стигла и појачања:
Симоновић (Радник Бијељина, БиХ), Малешевић (Искра, Црна Гора), Хоџић (Сарајево, БиХ), Петровић (Земун), Недељковић (Динамо Врање), Медић (Јагодина), Јањић (Златибор), Весић (Пролетер), Димитров (Инђија).
Док су екипу напустили: Стевановић (Војводина), Кричак (Мјалби, Шведска), Брковић (КА Акурејри, Исланд), Манолцов (ОФК Акалинце Сурдулица), Станковић (Колубара), Јовић (Рук Брест, Белорусија), Митошевић (Шахтјор Караганди, Казахстан) , Баиновић (Горњик, Пољска), Исламовић (Нови Пазар), Димитрић (Раднички СМ), Даноски (Пролетер), Бојић (Рад), Витан (Легиа Гдањск, Пољска), Макарић (Алборг, Данска), тренер Славољуб Ђорђевић (Војводина).
Док су и даље без клуба Костић, Павлов, Ђорђевић и Пејчић.

Екипа Радника сезону је отворила са три везана ремија, против Металца (0:0) и нишког Радничког кући (1:1), те новог суперлигаша Колубаре у гостима (1:1).
Да би затим дошле две гостујуће победе, прва против повратника у друштво суперлигаша, екипе крагујевачког Радничког (0:1), те Младости у Лучанима (0:2).
Уследила су два пораза, против суботичког Спартака у Сурдулици, када је гост славио са 1:2, те Напретка у Крушевцу који је славио са 1:0.
То је кулминирало сменом Игора Бонџулића, кога је заменио бивши тренер Чукаричког, Душан Ђорђевић.
Међутим, ни та промена није донела ништа позитивно, јер је Радник наставио да посрће.
Четири пораза уз реми на ,,Брду”, против Чукаричког, уз победу у Купу, против Радничког из Крагујевца, мршав су биланс, новог тренера.
Па тако после дванаест одиграних утакмица заузимају претпоследњу, петнаесту позицију са само десет освојених бодова.
Уз мршаву гол разлику са свега осам датих голова и четрнаест примљених.
Бољи од осталих био је бивши ђак Црвене звезде, Урош Миловановић, са пет постигнутих голова, док су остала три дело, Радмановца, Спасића и Суботића.

Екипе Радника и Црвене звезде до сад су се састајале петнаест пута.
Црвено-бели су били успешнији у свих петнаест мечева, уз гол разлику 54:7.
У прошлој сезони, одиграна су три меча, два у Супер лиги Србије и један у полуфиналу Купа.
Након првог меча одиграног у Сурдулици, који су црвено-бели добили лако и убедљиво, победивши са 4:1, головима Гаврића, Бена, Канге и Вукановића, уследила су два сусрета на стадиону Рајко Митић, где се екипа Радника представила у лепом светлу, намучивши шампиона, који је славио идентичним резултатом у оба сусрета, 2:1.
У првенству су погодили Саного и Иванић, док су Црвену звезду у финале националног Купа, одвели голови Милуновића и Фалчинелија.

За очекивати је да тренер Душан Ђорђевић, нашем шампиону супростави следећи састав:
Ранђеловић-Хоџић, Симоновић, Радмановац, Стојановић- Орешчанин, Суботић, Недељковић-Богдановски, Спасић-Миловановић

Са друге стране црвено-беле очекује серија од четири везана првенствена гостовања. Оно што може да радује тренера Црвене звезде, Дејана Станковића, његов стручни штаб и армију навијача, јесте далеко боља кадровска ситуација него пред гостовање Митјиланду у Данској и првенствени дуел са Радничким из Ниша.
Пред пут у Сурдулицу, тренер фудбалера Црвене звезде, Дејан Станковић, изнео је своја очекивања:

Не значи ми ништа велики низ победа, ако циљ није испуњен. Последњих дана сам видео да се пише о томе, али мене интересују само резултати јер је Црвена звезда једнако резултат. Као тренери дођемо и прођемо, да ли оставимо неки траг све је то секундарно на основу завршног учинка сваког од нас ко је био, тиме се водим. Идемо по победу у Сурдулицу, била је добра утакмица против Радничког из Ниша, погледали смо поново и анализирали. Једино је фалио неки гол више. Радићемо и на томе, нећемо одустати. Очекујем да у последње три утакмице, како их зовем у циклусу недеља – среда – недеља остваримо позитивне резултате – почео је своје излагање тренер црвено-белих.

 Дотакао се шеф стручног штаба нашег шампиона и здравственог билтена, који му није био нимало наклоњен  као и статуса Катаија и Павкова, који су били одсутни на неколико претходних мечева.

Видећемо кога ћемо, кога је реално и кога нећемо одмарати. Катаи и даље није са екипом, док се Павков вратио, тренирао је, а видећемо у каквом је кондиционом стању, па ћемо одлучити после данашњег тренинга. Радили смо на опоравку, мора да се уђе у замор, а битна је концентрација и фокус. Играчи су прави професионалци, добри момци, раде на себи, знају да овакав ритам не може да се изгура тако јако ако не воде рачуна о себи – истакао је млади стручњак.

 Говорио је Станковић и о учинку француског интернационалца, нападача Лоиса Дионија на претходном првенственом мечу против Радничког из Ниша.

 Диони се боље сналази када су два нападача или шпица у игри. Одиграо је коректну утакмицу, 60 минута је провео на терену, сасвим довољно после паузе. Свакако да ће помоћи екипи да направи што бољи резултат колико већ у среду на утакмици. Диони само треба да ради за тим, као што то чинио до сада. Видећемо да ли ћемо изаћи са два нападача против Радника.

На питање да ли би више волео убедљиву или минималну победу, Станковић је дао кратак одговор.

 Био бих задовољан са победом од 1:0.

 Прокоментарисао је Дејан Стснковић и стање терена у Сурдулици, али и нагласио да Звезда без обзира на то има јасан циљ на овом мечу.

 

Жао ми је што се не улаже у инфраструктуру. Да су барем терени онако како би требали да изгледају. Има доста лепих, а има и терена који нису за Суперлигу. Једноставно може да се види да доста, не кажем екипа, већ терена не заслужује прву лигу. То може да буде један од фактора, али наравно нема изговора како је нама, тако је и другима. Знамо шта нам је чинити и идемо даље.

 

Нагласио је шеф стручног штаба нашег шампиона колико њему и фудбалерима значи подршка са трибина, као и да су навијачи увек дванаести играч Звезде.

Рекао сам после претходне утакмице да су играчи утакмице били навијачи, јер сам их чуо свих 90 минута. Навијање је било феноменално, колико год да је било навијача ја сам презадовољан. Морате разумети какав је моменат, корона и све остало што нас окружује. Није реално да очекујемо да на свака три дана буде пун стадион. Знају навијачи да ће нам против Мидтјиланда и Лудогореца требати огромна подршка, јер су то две утакмице где можемо да ипишемо историју Црвене звезде. Требаће нам велики ветар у леђа и не сумњам да ће он бити. Колико год да је људи дошло навијење је било фантастично и они су били играч утакмице – закључио је Станковић.

 Главни арбитар на мечу између Радника и Црвене звезде биће Новак Симовић (Ловћенац), а помагаће му Никола Ђоровић (Крагујевац) и Милош Симовић (Ловћенац).  У ВАР соби ће седети Марко Ивковић и Урош Стојковић.

Директан пренос са Градског стадиона у Сурдулици можете да пратите на првом програму телевизије Аренаспорт са почетком у 17 часова.

Повезане вести

5 comments

krvavi zvezdas-DE окт 27, 2021 at 17:10

POJEDINA NAŠMRKANA S.TOKA TREBA DA SE LEČI,DALEKO JE TO OD NAVIJAČA ..TO SU SAMO N.ARKOMANSKA G.OVNA I HULIGANI KOJI TREBA DA BUDU VEZANI ZA KREVET U LUDNICI

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 27, 2021 at 17:09

POJEDINA NAŠMRKANA STOKA TREBA DA SE LEČI,DALEKO JE TO OD NAVIJAČA ..TO SU SAMO NARKOMANSKA GOVNA I HULIGANI KOJI TREBA DA BUDU VEZANI ZA KREVET U LUDNICI

Reply
Delije Sever Ns окт 27, 2021 at 13:28

Ajmo svi na stadion jer nam igra Zvezda Šampion!Ajmo krećite braćo za Surdulicu!A ne kao neki bolesnici što se samo predstavljaju na ovom portalu da su Zvezdaši a non stop nas pljuju!Au svašta bi rekao za njih ali džaba kad neće admin objaviti poruku.Bolesnice se predstavljaju da su preko grane i da imaju stanove na beograd na vodi a oni su obične ljige,monstrumi,nakaze,govnari ljucki i govnarski!Pa kad ste mudolje preko portala zapalite za Surdulicu danas,nedelja Kragujevac,dođite na Maru da se malo družimo i da takve monstrume karamo!Naše ništa nije dobro a grobarskih pička im je sve bolje.Mi damo gentu 5 komada a njih gent ponizi i njima je dobro to a naše nevalja!Sve vam jebem ko god sere po Zvezdi!

Reply
delija zauvek окт 26, 2021 at 22:02

Bravo miloš za komentar to je prava istina moramo svi da budemo kao jedan da podrzimo zvezdu groblje franjevci napadaju kukaju plaču i evo šta se dogadja isto kao i pre 5-6godina ovo je sramota za našu srbiju 80 posto ljudi navija za nas a finansiraju sektu i na ulicu treba mitinge podrške po svim gradovima da vide koliko nas ima bravo miloš još jednom

Reply
MILOS RANKOVIC окт 26, 2021 at 21:53

MI NAVIJACI ZVEZDE STO PRE SHVATIMO STA SE RADI BICE BOLJE,NEZOVU DELIJE DZABE DA STO VISE NAVIJACA DODJU NA STADION,PROSTO RECENO POGLEDAJTE STA SE RADI U FUDBALU,VATERPOLU,RUKOMETU A POGOTOVU KOSARCI,U SVIM SPORTOVIMA GROBLJE DOBIJA BAREM DUPLO VISE PARA OD ZVEZDE,POGLEDAJTE MALO SAJTOVE KOJE SU TO VREDJANJA,SAMO BORJAN STA SU PROSLI,LJUDI MORAMO DA USTANEMO I STANEMO UZ NASU ZVEZDU I NJENE IGRACE I RUKOVODIOCE,OVO IDE PREDALEKO,DELIJE SU POSTALE PASIVNI NEVIDJENO,MUKA BRE VISE OD SVEGA,NAMA SE PENAL SVIRA SAMO KAD NEKO POLOMI NEKOG,STALNA HISTERIJA GROBARSKOG TRENERA,IDE ISPRED SKUPSTINE DA STRAJKUJE,FSS KO VODI,SVE GROBARI,MORA DA SE DIGNEMO SVI DO JEDNOG,SRAMOTA JE PROTIV RADNICKOG ONOLIKO PUBLIKE,OVI IGRACI IGRAJU KOLIKO MOGU

Reply

Leave a Comment