Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Уморна Црвена звезда у Милану

Кошаркаши Црвене звезде мтс дан након утакмице са Монаком, налазе се у Милану где их већ у четвртак очекује друга утакмица дуплог кола Евролиге са Арманијем (7.коло Евролиге / Медиоланум Форум 20.30 часова).

Екипа Црвене звезде након велике борбе у Монте Карлу остала је без бодова, а одмах након меча црвено-бели су кренули пут Италије на дуел са Арманијем који и ове сезоне има велике амбиције. Након првог пораза у новој сезони у Минхену домаћи који и ове сезоне имају изузетно јак и квалитетан састав, и велике амбиције, додатно ће подићи “борбену готовост” пред дуел са црвено белима.

Тренер Дејан Радоњић и екипа осим са великим умором и потрошњом која је последица тешке утакмице у Монте Карлу, али и чињенице да је ово четврти меч који црвено бели играју од прошлог петка очекују тешку утакмицу и велику борбу у четвртак увече у Милану.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: – Следи меч са Арманијем који је већ показао да ће бити важан фактор и ове сезоне у Евролиги. Имају разлога да се надају и очекују и бољи резултат него прошле сезоне. Након пет стартних победа, доживели су први пораз у уторак у вече у Минхену, и због тога очекујем тежак меч. Ми смо и пред ову серију утакмица која се завршава у Милану имали мањак играча, немамо и даље Ивановића и Вајта. Дан између два меча искористићемо да се регенеришомо колико је то могуће након свих ових напора и припремимо за дуел у коме ћемо одиграти што је боље могуће свесни да играмо против једне од најбољих екипа у Евролиги. Јасно је да морамо да будемо довољно добри у одбрани, а надам се да ћемо бити конкретнији и прецизнији у нападу – рекао је тренер црвено-белих.

Огњен Добрић – Очекујемо изузетно тешку утакмицу у Милану. Немамо превише времена између меча у Монаку и овог против Арманија само је један дан и један тренинг. Знамо против кога играмо, изванредна екипа која је надограђена, појачана између две сезоне и има највише амбиције и ове сезоне, што је и показала у првим утакмицама. Овај пораз који су доживели у Минхену сигурно ће их “скупити” као екипу пред меч са нама. Ми са друге стране, морамо да се освежимо, одиграмо добро у одбрани, али и у нападу где морамо да одиграмо боље – рекао је Добрић

Утакмица Арманија и Црвене звезде игра се дворани “Медиоланум Форум” са почетком у 20.30 часова.

Одмах по завршетку утакмице у Милану црвено-бели се враћају за Београд, а наредни меч играју у понедељак против екипе Меге у 6.колу АБА лиге (18 сати, хала Александар Николић).

The post Уморна Црвена звезда у Милану appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment