Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкаши на корак од пласмана у полуфинале Купа Србије

У првом сусрету четвртфинала 57. Купа Србије одбојкаши Црвене звезде дочекали су у дворани УСЦ „Вождовац“ екипу Ниша. Пулени тренера Игора Жакића остварили су максимални тријумф и начинили важан корак ка пласману на завршни турнир националног куп такмичења.

Црвена звезда – Ниш 3:0 (25:9, 25:20, 25:17)

Одбојкаши Црвене звезде експресно су завршили меч осмине финала Купа Србије. За мање од сат времена игре Ниш су савладали максималним резултатом 3:0.

Ниш је у меч ушао прилично ослабљен, и већ од старта утакмице било је јасно да ће Звезда имати лак посао. Изабраници тренера Жакића од првог минута су наметнули свој ритам. Заиграли су агресивно у нападу, сигурно у одбрани и за само 16 минута први сет решили у своју корист резултатом 25:9.

Неочекивано убедљива победа у уводном сету мало је уљуљкала домаће одбојкаше. У другом сету гости су пружили јачи отпор, успевали да одрже прикључак током већег дела овог периода и предност црвено-белих држали на два-три поена. Звезда се, међутим, у другом делу сета одвојила на шест голова, мирно привела овај период игре крају и повела 2:1 у сетовима.

У последњем период Нишлије су кренуле на све или ништа, већи део сета имали благу предност. Кад је Звезда изједначила на 10:10, полако је преузела иницијативу, преломила меч, забележила тријумф 3:0 што је лепа предност пред реванш у Нишу за седам дана.

Игор Жакић, тренер Црвене звезде, по завршетку меча осврнуо се на убедљив тријумф свог тима.

– „Екипа Ниша је била десеткована, не изгледају они овако. У мечу им је недостајало 4-5 играч који су играли против Милановца, тај меч су добили 3:2. Очекивали смо победу, али не овако лагано. Први сет 25:9 нико није очекивао. Самим тим је дошло до опуштања у игри, неке ствари нису функционисале, што ми се не свиђа. Генерално, мислим да смо урадили добар посао и одлазимо тамо растерећенији да обезбедимо полуфинале што је пре могуће“, био је први коментар Жакића.

Нешто лаганији противник у изузетно густом распореду такмичења била је прилика да се играчи мало растерете.

– „Добра прилика за неки опоравак, није оно чему смо се надали. и даље немамо слободног дана, али генерално, можда прилика да испробамо неке играче који имали мању минутажу. То смо урадили и у прошлом колу Купа и сад се потврдило да можемо да рачунамо на све ове момке и то је добра ствар.“

Наредни меч Звезда би, према распореду, требало да игра у суботу, али постоји могућност да се дуел одложи због болести већине Радничког.

– „Одложен је њихов меч Купа који је требало да се игра данас, нисмо добили никакво званично саопштење да ће И наш меч у Суперлиги бити одложен. Још увек не знамо да ли ћемо путовати у Крагујевац или не, али ми ћемо се спремати као да играмо и у том мечу ћемо пробати да освојимо три бода“, закључио је Жакић.

Александар Андоновић сматра да је Звезда могла и убедљивије да тријумфује.

– „Могли смо много боље да одиграмо овај меч, али свакако да је тешко играти овакве мечеве, унапред добијене утакмице јер смо знали да они долазе у ослабљеном саставу. Најважније је да смо успели да меч решимо у три сета.“

Наредни изазов за одбојкаше Звезде биће меч 5.кола Суперлиге Србије.

– „Окрећемо се ка следећој утакмици која ће бити сигурно много тежа. Спремамо се за то. Утакмица је заказана за суботу, они су дуел против Партизана у Купу одложили због корона вируса, тако да постоји могућност да И сусрет са нама одложе, али ми се спремамо као да ће се играти, бићемо спремни“, закључио је Андоновић.

Победом у првом мечу четвртфинала Црвена звезда је стекла лепу предност пред реванш сусрет који ће играти наредне недеље у Нишу.

(извор/фото: ОК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment