Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Раднички 1923

Фудбалери Црвене звезде сутра од 13 часова и 30 минута гостују крагујевачком Радничком на „Чика Дачи“ у оквиру 15. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Са Радничким 1923 смо се до сада у историји састали укупно на 50 сусрета. У оквиру првенства одиграно је 26 мечева, пет Куп дуела и чак 19 пријатељских утакмица. Црвена звезда је победила на 37 дуела, десет пута је сусрет завршен нерешеним исходом, док је на само три утакмице славио Раднички. Такође, гол разлика је на страни нашег тима и износи 103:22.

Последњи пут Црвена звезда и Раднички су се састали 13. маја 2015 године, а славио је Раднички са 2:1. Једини гол за наш тим тада постигао је Михајло Ристић са беле тачке. Први меч те сезоне 2014/15, одигран на „Чика Дачи“, завршен је без голова.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за дуел између Радничког 1923 и Црвене звезде можете набавити данас до 17 часова на благајнама стадиона „Рајко Митић“, а цена за северну трибину је 500 динара. Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше фудбалере у Крагујевцу, имаће прилику да прате директан пренос утакмице на телевизији Аренаспорт од 13 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно са 32 бода налази на другој позицији на табели у Суперлиги Србије уз сјајну гол разлику од 30:8. Забележили су наши првотимци осам победа, два ремија и један пораз од старта сезоне, а имају и утакмицу мање у односу на остале екипе у лиги. Са друге стране наш тим блиста у Лиги Европе где се налази на првом месту у групи Ф са 7 освојених бодова у конкуренцији са Брагом, Лудогорецом и Мидтјиландом. На претходом првенственом мечу изабраници Дејана Станковића су изгбули од Радника у Сурдулици са 2:1, једини гол за наш тим постигао је Ел Фарду Бен. Наш тим је на овај начин прекинуо низ од 50 везаних утакмица на којима је остварио позитиван резултат.

Раднички заузима 12 место на табели у нациналном шампионату и после 13 одиграних рунди првенства има укупно 14 освојених бодова. Екипа из Крагујевца је тријумфовала на четири меча (Младост, Спартак, Вождовац, Нови Пазар), два пута је играла нерешено (ТСЦ, Пролетер) и забележила чак седам пораза (Напредак, Радник, Чукарички, Партизан, Металац, Колубара, Војводина). На последњем мечу су поражени од Војводине са 3:1, а једини гол за Раднички постигао је Вељко Трифуновић. Такође, крагујевачки Раднички је елиминисан и из Купа Србије од екипе Радника резултатом 2:0.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Радничког јесте Марко Мирић, бивши фудбалер Црвене звезде, са шест постигнутих голова, а са два поготка мање на листи стрелаца прати га Вељко Трифуновић играч који је поникао у београдском Раду. Од офанзивних фудбалера треба поменути дете Црвене звезде Борисава Бурмаза, који је из Графичара појачао Раднички, и босанског интернационалца Немању Драгутиновића. На средини терена шеф стручног штаба Радничког – Владимир Раденковић углавном дели минутажу својим фудбалерима, али најстандарнији је свакако искусни тридесетрогодишњи капитен Стефан Ковачевић. Најбољи асистент екипе из Крагујевца јесте десни бек Александар Варјачић са четири асистенције, а овај тридесетогодишњи фудбалер је задужио дрес Радничког још у сезони 2016/17. Штоперски тандем чине Стефан Филиповић и Алекса Дамјанац, који је дошао из Графичара у тим из Крагујевца, док позицију левог бека заузима Урош Благојевић. На голу је почетком сезоне био стандардан Иван Радош, а на последњих пет мечева избор је пао на Стојана Лековића.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици 15. кола Суперлиге Србије између Радничког 1923 и Црвене звезде биће Милан Митић. Поред аут линија помагаће му Милоје Милићевић и Никола Антић. Четврти арбитар биће Марко Ивковић, делегат меча Марко Осмајлић, а у ВАР соби седеће Александар Живковић и Оливер Петровић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

-16:00 Раднички Ниш – Младост

Недеља:

-14:00 Колубара – Спартак

-14:00 Нови Пазар – Радник

-16:00 Металац – Напредак

-17:00 ФК Вождовац – ТСЦ

-18:00 Пролетер – Војводина

-18:30 Партизан – Чукарички

Карте за меч између Црвене звезде и Мидтјиланда који је на програму у четвртак, 4. новембра, од 21 час на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге Европе можете купити од данас на благајнама нашег стадиона у следећим терминима:

Субота: од 11 до 18 часова,

Понедељак, уторак и среда: од 11 до 19 часова,

Четвртак: од 11 до 21 час.

Навијачи нашег клуба ће моћи обезбеде пакете карата за предстојећа два меча против Мидтјиланда и Лудогореца, као и појединачне улазнице за дуел против Лудогореца на Маракани.

The post У сусрет противнику – Раднички 1923 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Горан__2469 окт 30, 2021 at 14:35

После оног дебакла против Радника не треба вам нико доћи на стадион!👎🏿👎🏿👎🏿

Reply

Leave a Comment