Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Наставак победничког низа у Шапцу

Кошаркашице Црвене звезде мтс савладале су екипу Дуге у Шапцу 69-56 (17-10, 13-21, 8-18, 18-20) и задржале максималан учинак и после пете утакмице.

Након пет одиграних кола у Женској кошаркашкој лиги Србије само један тим је непоражен – Црвена звезда. Црвено-беле су савладале борбену екипу Дуге, која је у првом полувремену показала зашто је најпријатније изненађење досадашњег тока сезоне.

Утакмица у Шапцу била је најтежа у домаћем шампионату, екипа Дуге није одустајала целу утакмицу, иако су после лошег старта и прве четвртине изабранице Драгана Вуковића успеле да се консолидују и одлепе пре финиша. Јако лош проценат шута за три поена Црвене звезде, али је Маша Јанковић повукла екипу када је било најпотребније.

Одличан почетак домаће екипе, силно мотивисана Дуга, осокољена добрим резултатима на почетку сезоне, серијом 10-0 је отворила утакмица и повела 10-2, уз осам поена Олге Степановић. Милица Бојовић је прекинула пост, Маша Јанковић наставила серију, али је Дуга поенима Ерин Хаузер и тројком Олге Степановић задржала предност пред крај првог периода, 17-10. Имала је екипа Вука Степановића последњи напад да увећа разлику, али је Маша Јанковић изблокирала Александру Пуношевац и сачувала лопту.

Серијом 7-0, уз 2+1 Кендриан Елиот, Звезда је стигла до егала, али је Иванов тројком вратила предност Дуги, (20-17). Дуга је контролисала разлику до финиша, када је Милина Мишељић везаним поенима покренула серију 9-0, уз седам својих поена, и обезбедила Звезди вођство на полувремену. Анђела Матић је уз звук сирене тројком смањила на 30-31.

Друго полувреме је Црвена звезда отворила серијом 10-2, комбинованим поенима Нађе Недељков и Кендриан Елиот, а Маша Јанковић контролисала разлику, Кендриан Елиот донела +13 (34-47, 28.минут). Ерин Хаузер је спустила двоцифрену разлику, а Милица Бојовић погодила за 38-49 пред последњих десет минута.

Мали број поена, велика борба, Дуга није одустајала. Шапчанке су у мини серијама топиле минус, да би после прве и једине тројке на мечу за Звезду коју је убацила Невена Наумчев (1/18), Степановићева и Матићева натерале Драгана Вуковића на тајм-аут на средини последњег квартала при резултату 48-55. Договорено на тајм-ауту је испоштовано на паркету, Кендриан Елиот је постигла битне поене у серији 8-0, по четири поена Елиот и Катанић, и Звезда је одбила налет Дуге, тиме и стигла до максималне разлике од 15 поена, 48-63. Није било неизвесности у финишу, обе екипе су биле прецизне у пенал завршници за коначних 56-69 након поена Наумчеве.

Маша Јанковић сјајна, дабл-дабл учинак: 17 поена, уз 10 скокова. Кендриан Елиот је убацила исти број поена, Милина Мишељић 11.

Црвена звезда је прва на табели са скором од пет победа из пет утакмица, друго место деле екипе Војводине 021 и Партизана 1953 са скором 4/1. Управо наредни меч, у суботу, Звезда игра у Петроварадину против Војводине 021 и неугодне традиције.

Пре Новог Сада, већ сутра увеће наш тим путује за Оренбург на меч 4.кола Еврокупа против Надежде, (среда 15 часова).

ККЖ Црвена звезда мтс: Елиот 17 (5ск 1укл), Наумчев 6 (3ск 2ас 2укл), Чорто, Бошњаковић, Зечевић, Катанић 6 (4ск 5ас 4укл), Спасовски, Јанковић 17 (10ск 2ас 4укл 1блк), Недељков 7 (1ск 3ас 1укл), Бојовић 6 (4ск 1укл), Мишељић 11 (4ск 3ас 3укл), Авлијаш. Тренер: Драган Вуковић.

The post Наставак победничког низа у Шапцу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment