Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкаши Звезде у среду играју реванш меч четвртфинала Купа

Одбојкаши Црвене звезде у среду играју реванш меч четвртине финала Купа Србије против Ниша. У првом сусрету, одиграном пре седам дана на Бањици, црвено-бели су славили убедљиво 3:0.

Дуел у Нишу само је наставак густог ритма у коме се смењују утакмице Суперлиге и Купа. Игор Жакић, тренер Црвене звезде, најпре се осврнуо на победу свог тима у Крагујевцу у мечу 5.кола Суперлиге Србије и истакао да је добра игра против Радничког одлична увертира пред дуел у Нишу.

Веома битна победа у гостима, посебно после пораза код куће од вечитог ривала. Битно је да је било у четири сета, да су три бода донета кући. Мислим да смо утакмицу отворили одлично, у првом сету имали све на нашој страни и искористили противников мало лошији улазак у утакмицу, док су преостала три сета била изузетно занимљива, са много преокрета, много добрих одбрана, блокова са обе стране. Драго ми је што смо последња два сета успели да добијемо на разлику што није ни мало лако у Крагујевцу јер зна се да код куће Раднички игра изузетно добро – био је први коментар Игора Жакића.

У Ниш Звезда одлази растерећена због убедљиве победе у првом мечу.

Направили смо добру залиху, за пролаз даље нам је потребан само један сет тамо. Не идемо потцењивачки, не идемо да узмемо један сет, идемо да победимо. Потрудићемо се да задржимо добар ниво игре, да нема много падова и да наставимо континуитет добрих резултата. Да пробамо, што је пре могуће, да обезбедимо полуфинале – закључио је Жакић.

Чедомир Станковић сматра да је победа његовог тима у првом мечу четвртфинала против Ниша била очекивана, али да је разлика, посебно у првом сету, била превелика

Није био то реалан однос снага, Ниш је стигао ослабљен, без неколицине играча из прве поставе. Ми смо то искористили, посебно у првом сету који смо убедљиво добили, и оставили их на девет освојених поена. Оно што је добро је да је тренер успео да „промеша“ карте и тиме пружи шансу и осталим играчима да покажу колико на њих може да се рачуна у наредном периоду. На крају победа 3:0 и лепа предност пред реванш меч – био је први коментар Станковића.

Станковић истиче да иако је његовом тиму довољан смо један сет у Ниш одлазе без калкулација

Ми не размишљамо о томе шта је довољно. И у овај меч ћемо ући максимално озбиљно, фокусирано, како би наставили ниску добрих резултата. Посебно јер нас већ у петак очекује још један дерби у Суперлиги. Уверен сам да ће сви играчи бити максимално озбиљни и да ћемо у најкраћем року решити питање проласка у полуфинале.

Блокер црвено-белих осврнуо се и на форму екипе.

Сигурно је да још нисмо на нивоу који се од нас очекује, без обзира на прво место на табели. Има још ствари на којима морамо да радимо, да их исправљамо. У мечу против Партизана су се виделе наше слабости. Донекле смо успели да се искупимо победом у Крагујевцу, мада мислим да ни у том мечу нисмо показали право лице. Осим тог првог сета који смо одиграли у једном даху и убедљиво га добили. Оно што нам предстоји је да ове недеље исправљамо недостатке и да након Ниша већ у дерби мечу против Спартака покажемо наше право лице које нас је красило у прва три кола – закључио је Станковић.

Реванш сусрет четвртине финала Купа Србије између Ниша и Црвене звезде игра се у среду у Нишу у дворани „Чаир“ од 20 сати.

The post Одбојкаши Звезде у среду играју реванш меч четвртфинала Купа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment