Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Лидер наставио са тријумфима

У дерби сусрету 6. кола БПШ Супер лиге Србије одбојкаши Црвене звезде дочекали су у дворани УСЦ „Вождовац“ екипу суботичког Спартака. У дуелу две првопласиране екипе домаћег одбојкашког такмичења славили су пулени Игора Жакића који су се овим тријумфом учврстили на лидерској позицији.

Црвена звезда – Спартак Суботица 3:1 (22:25, 26:24, 25:20, 25:18)

Меч је боље отворио Спартак, врло брзо стигао до вођства 5:0. Брзо вођство ривала, међутим није поколебало домаће играче који су повезали конце игре и приближили се на само поен разлике 8:7. До краја периода Спартак је успевао да задржи предност од два-три поена, а овај сет преломио је кад је повео 20:16. Звезда се, ипак, није предавала, али за преокрет није било довољно времена. Спартак је сет добио 25:22 и повео 1:0.

Губитак првог сета као да је разљутио црвено-беле одбојкаше који су агресивно отворили други период меча. Почетак сета био је у знаку Звезде, Спартак је хватао прикључак. Средином периода гости из Суботице су направили преокрет, повели 14:11 и до краја сета диктирали темпо, Звезда је јурила минус. Нису се момци тренера Жакића предавали, а упорност и агресивност у нападу се исплатила. Водио је Спартак 22:20, али су црвено-бели показали невероватан карактер и победнички менталитет. До изједначења у сетовима стигли су сјајним поеном Мељанца за победу у овом периоду 26:24.

На крилима изједначења у другом сету Звезда је у трећем периоду била силовита. Све време су Београђани били у вођству и држали ривала на три-четири поена разлике. Спартак је у неколико наврата успео да се приближи на два поена, али Звезда није дозволила изненађење и овај период решила у своју корист 25:20 за вођство 2:1 у сетовима.

У фуриозном ритму наставили су црвено-бели и у четвртом сету. Од првог минута контролисали игру и резултат. Средином периода водила је Звезда 12:4 и тада је било јасно да ће остварити убедљиву победу у сету. Спартак је покушавао да се приближи, али су све нападе ривала домаћи успешно неутралисали. На крају убедљиво 25:18 за славље Звезде 3:1 у још једном дербију Суперлиге.

Игор Жакић тренер Црвене звезде после меча осврнуо се на победу свог тима, али указао и на одређене неодостатке у игри које треба исправити.

– „Ово је велика победа. Екипа Спартака игра изузетно од почетка сезоне и стварно су урадили добар посао. Ми смо у меч ушли мало мекше него што бих хтео, што су они брзо искористили. Да други сет нисмо преломили у самој завршници утакмица би ишла потпуно другим током. Показали смо да вредимо, да на нас морају рачунати при свим резултатима, па и 22:20 за противника и 1:0 у сетовима. Драго ми је да су момци одговорили добро, да смо имали одговор на њихову добру, пожртвовану игру и да смо, пре свега нашом добром игром на сервису и из напада стигли до три бода.“

Дерби је обиловао дугим и лепим поенима.

– „Против екипе Спартака мора тако да се игра јер за њих нема изгубљене лопте, трче у трибине, у трећи ред ако треба по њу. Тако да смо знали да ћемо и ми морати да будемо такви. Волео бих кад би такви остали и у наредној утакмици и потрудићу се током наредне недеље кроз тренинге да то тако и буде.“

Прилике за то ће бити јер се на кратко прекида систем играња среда-викенд.

– „Напорно је било. Цео овај период играња на три дна. Много информација о противницима, мало времена да се неке ствари, које лоше функционишу, исправе тренингом, па се исправљају причом, а то никад није боља варјанта. Мислим да смо урадили добар посао у минулом периоду. Изгубили смо од Партизана, али смо порасли од те утакмице што ми је драго“, закључио је Жакић.

Предраг Јевтић, либеро Звезде задовољан је победом свог тима, али је свестан да је било грешака.

– „Тај први сет нисмо добро отворили, морали смо много боље. Важно је да смо успели да изградимо нашу игру. До краја другог сета смо је градили и изградили, после тога смо преокренули и дошли до победе што је најважније од свега.“

Јевтић се слаже да је његов тим показао изузетан карактер направивши преокрет и забележивши победу.

– „То су најважније победе, кад нећемо да попустимо, кад се трудимо да играмо. У једном тренутку то се преокрене и све дође на своје, како је и било у том другом сету“, закључио је Јевтић.

Победом у дербију против Спартака Звезда се учврстила на водећој позицији на табели. У наредном, 7.колу црвено-бели ће гостовати Рибници.

Повезане вести

Leave a Comment