Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Пораз ватерполиста у вечитом дербију

У оквиру 6. кола Супер лиге Србије за ватерполисте на базену Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“ одигран је вечити дерби, дуел између Црвене звезде и Партизана. Према очекивњу виђен је занимљив сусрет који је на крају припао црно-белима, а наши ватерполисти поред великог успеха на међународној сцени, у домаћим оквирима већ су забележили три пораза и то од екипа које представљају главне конкуренте за највиши пласман.

Црвена звезда – Партизан 10:11 (3:3, 3:0, 2:5, 2:3)

Имали су црвено-бели +3 на полувремену (6:3), неколико напада да при резултату 8:6 осигурају предност, али је утакмица отишла у другом правцу. Већ у трећој четвртини Звезда је остала без Гаврила Суботића због три искључења.

Гости су повели головима Стефана Гака 0:2, али је уследила серија Црвене звезде 6:1, уз три гола Басаре за 6:3 после две четвртине. Наставак је припао црно-белима, који су у трећој четвртини пет пута савладали Мишовића и имали 8:8 пред последњи квартал, головима Радојевића и Бараћа у финишу.

Велике прилике нису искористили Милојевић и Танкосић, видели смо игру гол за гол, Гардашевић и Басара су погађали за изједначење после голова Боувена и Вица, а Стефан Митровић из петерца 42 секунде пре краја је донео победу свом тиму, прву после три и по године и девет везанох утакмица, у којима је Црвена звезда славила седам пута. Танкосић је у последњем нападу, у ситуацији са играчем више, шутирао преко гола.

Иван Басара је постигао 5 голова, по једном су стрелци били Богдан Ђурђић, Марко Радовић, Душан Марковић, Душан Тртовић и Филип Гардашевић.

Звезду већ у среду очекује дуел против ОШЦ у 2.колу Лиге шампиона, а затим и пут у Ваљево у 7.колу Суперлиге.
Базен: Спортски центар „Милан Гале Мушкатировић“
Судије: Раковић, Виријевић
Искључења: Црвена звезда 5, Партизан 14
Петерци: Партизан 3 (2).
Црвена звезда: Мишовић, Танкосић, Ђурђић 1, Марковић 1, Суботић, Милојевић, Тртовић 1, Басара 5, Рађен, Вукићевић, Гардашевић 1, Радовић 1, Ивановић, Смиљевић. Тренер: Филиповић.
Партизан: Ристичевић, Јакшић, Бараћ 1, Вићковић, Алексић, Велкић 1, Бовен 2, Нешић, Вицо 1, Радојевић 2, Гак 2, Митровић 2, Булајић, Којић. Тренер: Королија

– Табела Супер лиге Србије:
1. Нови Београд (Београд) 18
2. КВК Раднички (Крагујевац) 15
3. Партизан (Београд) 15
4. Шабац (Шабац) 12
5. Валис (Ваљево) 10
6. Црвена звезда (Београд) 9
7. Војводина (Нови Сад) 4
8. Пролетер (Зрењанин) 3 /меч мање одигран/
9. Земун (Земун) 0 /меч мање одигран/
10. Наис (Ниш) 0

Повезане вести

1 comment

Dragan нов 7, 2021 at 11:34

Mi igramo Ligu šampiona, a u domaćem prvenstvu smo bližu dnu nego vrhu!!?? Država(čitaj: Vučić) svima dala sredstva, samo nama i Naisu nije!!? I mi ćutimo ko mule! Ne pitamo da li smo i mi srpski tim… Šta smo mi? Ostali dobili pare, reprezentativce povratnike iz inostranstva, bazene….MI NIŠTA! I ćutimo. Nadamo se da će gospodar možda da nam udeli neku mrvicu. Ćutimo, trpimo, krijemo se po ćoškovima…Nigde glasa! Da li stvarno postajemo jadni sendvičari u skoro svim sportovima koji ližu skute gospodaru, a on ih šutira nogom. Drugi viču ono:“… pederu“ pa dobiju pare odavde do neba, a mi se uvlačimo…i ništa. Jad i beda, nebitni , nevažni i BEZOPASNI mali botovi. Šta smo to postali? Ima li nekog u SD Crvena Zvezda da digne glavu? P.S. groblje nas pobedilo u odbojci i vaterpolu, gde su do pre samo nekoliko meseci bili pred rasformiranjem!

Reply

Leave a Comment