Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеРепрезентацијаФудбал

Квартет у младој репрезентацији

Репрезентативним обавезама барем када је реч о националном тиму Србије до 21 године одазвали су се наши првотимци Милош Гордић, Страхиња Ераковић, Петар Станић, као и Андрија Катић који је на позајмици.

Незамењива „јединица“ у младој репрезентацији Србије је дефинитивно Милош Гордић. У досадашњем квалификационом циклусу је на четири меча уписао пуних 360 минута, па делује веома известно да ће и Александар Рогић да га користи као првог голмана. Гордић је ове сезоне наступио два пута за наш тим и показао се као одлична замена за Борјана, отуда и недавни продужетак уговора на две године. С друге стране, конкуренцију у националном тиму ће му појачати Андрија Катић, две године млађи голман који је на позајмици у ИМТ-у, где се издваја као један од најбољих чувара мреже у Првој Лиги Србије.

Један од најбољих „бонуса“ када је реч о читавој Суперлиги је дефинитивно Страхиња Ераковић за кога је ово сезона потпуне афирмације. Отуда и продужетак уговора до 2025. године као својеврсна потврда тога да Дејан Станковић младог штопера има у озбиљним плановима, што и не чуди када се узме у обзир да је 13 пута наступио за Црвену звезду у ове сезоне. За сада, у овом квалификационом циклусу је наступио на једном мечу и то против Јерменије када се и уписао у стрелце, а јасно је да има квалитет и да чешће наступа у тиму Србије до 21 године.

Неко кога тек очекује деби у младој репрезентацији је Петар Станић. Иако се нашао на претходном списку, због повреде није могао да помогне „орлићима“, а млади фудбалер је неко ко је већ стигао да одушеви и импресионира све навијаче Црвене звезде на претходном вечитом дербију. Сваки минут на терену користи на прави начин и до сада је осам пута наступио за Црвену звезду.

The post Квартет у младој репрезентацији appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment