Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Павкову прија „Карађорђе“

Милан Павков је на јучерашњем мечу против Војводине у Новом Саду био стрелац у победи нашег тима (2:1) у оквиру 16. кола Суперлиге Србије. Ово је био укупно пети гол високог нападача до сада у његовој каријери против Војводине, а на стадиону „Карађорђе“ их је дао чак четири и то сваки пут када би наступао тамо.

Црвена звезда је савладала Војводину са 2:1 на гостујућем терену, а први гол за нашу екипу постигао је Милан Павков и тако дошао на бројку од пет датих голова екипи Војводине у црвено-белом дресу, а укупно четири на стадиону „Карађорђе“. Оно чега смо били сведоци на јучерашњем мечу јесте инспирација „Карађорђа“ за високог нападача Звезде који је постигао четврти гол против новосадске „Старе даме“ од када је потписао уговор са нашим тимом. У 52. минуту утакмице Станић је упутио одличан центаршут у казнени простор, а Павков још једном показао доминацију у скок игри и између двојице дефанзиваца Војводине главом уз помоћ пречке послао лопту у мрежу.

Први гол против Војводине нападач рођен у Бегечу је постигао у сезони 2018/19. на асистенцију Филипа Стојковића, када је одличним ударцем у ближи угао савладао голмана Роцкова у победи нашег тима од 4:0. Наредни гол на истом овом стадиону Звездин центарфор је постигао на пролеће исте сезоне, али на заиста спектакуларан начин. Прихватио је лопту грудинама на 20 метара од гола ривала, а затим упутио готово перфектан волеј ударац којим се још једном уписао у стрелце против Војводине на гостујућем терену. Исте сезоне Павков је био стрелац на стадиону „Рајко Митић“ такође против тима из Новог Сада, а тада је погодио на асистенцију Марка Марина у самом финишу утакмице када је „боцнуо“ голмана Војводине за коначан резултат од 4:0.

Наредне такмичарске године Павков се поново уписао у стрелце на „Карађорђу“ када је рутински реализовао акцију после проигравања Алексе Вукановића и тада је наш тим славио са 2:1. Није страно играње двадесетседмогодишњем нападачу на стадиону у Новом Саду пошто је током своје каријере носио дрес Војводине. До сада је у Црвеној звезди – Павков одиграо 115 утакмица, постигао 46 голова, уз 13 асистенција, а сигурни смо да би тај број био још и већи да га повреде нису одвајале од терена.

The post Павкову прија „Карађорђе“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment