Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездини бисери – Кадети за десет

Талентовани млади фудбалери који уче у црвено – белој Омладинској школи, у викенду за нама одиграли су мечеве у оквиру својих шампионата, а ми вам доносимо резултате које су наше млађе категорије оствариле у овом колу.

Јуниори Црвене звезде савладали су на терену иза југа Маракане екипу Младости из Лучана у оквиру 13. кола Омладинске лиге Србије резултатом 2:1. Још једном су пулени Марка Неђића показали да су опасни из прекида, па је Павле Огњеновић погодио из „слободњака“, а Мирко Николашевић са беле тачке решио питање победника. Наши омладинци се након ове победе налазе на другој позицији у националном шампионату са 30 освојених бодова, а треба поменути да наши бисери имају две утакмице мање у односу на остале. Омладинци Графичара осварили су велику победу у 13. колу Омладинске лиге Србије против Вождовца резултатом 3:2. Деловало је као да ће се меч завршити нерешеним резултатом после погодака Игњата Брајића и Матеје Бојовића, а онда је на сцену управо ступио Бојовић, један од најбољих фудбалера у Омладинској лиги Србије и у надокнади времена још једном савладао Николића, те донео велику радост пуленима Милана Стегњајића.

ТАБЕЛА ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ, 13. КОЛО:

1.Партизан, 35 бодова, гол разлика 34:10

2.Црвена звезда, 30 бодова, гол разлика 37:12

3.Чукарички, 25 бодова, гол разлика 26:15

—-

5.Графичар, 20 бодова, гол разлика 22:25

СТРЕЛЦИ: Матеја Бојовић (8 голова, Графичар), Александар Кахвић, Марко Лазетић, Марко Ћурић (4 гола, Црвена звезда), Мирко Николашевић, Павле Огњеновић, Никола Станковић, Марко Стојановић (3 гола, Црвена звезда), Игњат Брајић (3 гола, Графичар).

Сениори Графичара су поражени у оквиру 16. кола Прве лиге Србије од екипе Младости из Новог Сада на гостујућем терену резултатом 2:0. Изабраницима Бошка Ђуровског је ово десети пораз у сезони, иако су поново приказали добру игру.

ТАБЕЛА ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ, 16.КОЛО:

1.Инђија, 39 бодова, гол разлика 33:11

2.Младост, 33 бода, гол разлика 19:8

3.Мачва, 29 бодова, гол разлика 19:15

—-

14. Графичар, 13 бодова, гол разлика 21:28

СТРЕЛЦИ: Андрија Радуловић (5 голова), Никола Митуљикић, Дејан Видић, Илија Бабић (3 гола).

Кадети Црвене звезде савладали су краљевачки Кикер са 2:0 на гостујућем терену у оквиру 12. кола шампионата. Изабраници Слађана Николића су одиграли веома добар меч по тешким условима за игру условљеним кишом, а питање победника решили у првом делу игре. Голове за наш тим постигли су Вељко Вукојевић и Матеја Бубањ. Овом победом наши бисери су забележили десети узастопни тријумф ове сезоне. Кадети Графичара поражени су у Лучанима од домаће Младости резултатом 1:0 у 12. колу првенства. Упркос доброј игри и великој борбености наши бисери су уписали трећи пораз ове сезоне.

ТАБЕЛА КАДЕТСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ, 12. КОЛО:

1.Црвена звезда, 30 бодова, гол разлика 41:17

2.Војводина, 27 бодова, гол разлика 35:8

3.Партизан, 27 бодова, гол разлика 39:16

—-

5.Графичар, 19 бодова, гол разлика 27:12

СТРЕЛЦИ: Матеја Бубањ (15 голова, Црвена звезда), Стефан Видаковић (8 голова, Графичар), Стефан Радујко (5 голова, Графичар), Стефан Миладиновић (5 голова, Црвена звезда).

Млађа селекција кадета Црвене звезде убедљиво је савладала екипу Бродарца резултатом 4:1. Публика на терену иза југа Маракане могла је да ужива у бравурама наших бисера који су одличном игром заслужено победили. Најистакнутији у тиму који са клупе предводи Урош Урошевић био је Андрија Максимовић који је уписао хет-трик, а пратио га је Даворин Тошић са једним поготком. Млађи кадети Графичара су убедљиво савладали ИМТ на теренима Омладинске школе са 5:0. Изабраници Лазара Јаничића, талентовани дечаци рођени 2006. године које је са клупе данас предводио млади стручњак Бојан Маћешић, су одиграли одличан меч. Наши бисери су контролисали игру током читавих 90 минута, успешно неутралисали нападе ривала и на крају заслужено тријумфовали. Двоструки стрелац за наш тим био је капитен и нападач Лука Ђорђевић, док су Душан Познановић, Амар Брунчевић и Немања Ђуришић по једном погодили мрежу противника са Новог Београда.

И више него убедљиви били су пионири Црвене звезде који су савладали Вождовац са 5:0. Изабраници Милорада Вилотића су контролисали дешавања на терену и одличном игром заслужено стигли до нове победе и нова три бода. Најистакнутији у редовима наших бисера био је Петар Поповић са три поготка, а у листу стрелаца уписали су се још Василије Костов и Алекса Василић. Пионири Графичара су савладали Земун на гостујућем терену са 5:2. Ученици Данила Тешића су одиграли сјајно друго полувреме. Успели су наши бисери да преокрену резултат из првог дела игре и на крају заслужено освоје три бода. На овом мечу чак петорица наших фудбалера су успела да постигну голове, а прецизни су били Бућковић, Крстић, Ћулибрк, Трнинић, Павловић.

Млађи пионири Црвене звезде су савладали екипу Оле-а на теренима наше Омладинске школе са 3:0. Изабраници Марка Петровића су у потпуности оправдали улогу фаворита на овом сусрету и однели рутинску победу. На мечу су се нарочито истакли Алекса Дамјановић, који се два пута уписао у стрелце, и Душан Петковић који је једном погодио мрежу ривала, а уз то забележио две прелепе асистенције. И поред одличне игре и иницијативе током целе утакмице, млађи пионири Графичара ремизирали су са екипом Партизана резултатом 1:1. Изабраници Бојана Маћешића су контролисали дешавања на терену током целог меча, али и упркос томе утакмица је завршена нерешеним резултатом. Најистакнутији у екипи наших бисера био је Балша Паповић који је својим голом поставио коначан резултата меча.

Петлићи Графичара савладали су на теренима иза југа Маракане екипу Бродарца са 3:0. Наши бисери су имали контролу током целог меча и сасвим заслужено су уписали нова три бода. Голове у нашој екипи су постизали Филип Вуковић, Јанко Бакаловић и Милош Пјановић.

The post Звездини бисери – Кадети за десет appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment