Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Велики јубилеј КК Сингидунум Црвена звезда

Београдски клуб кошаркаша у колицима, Сингидунум Црвена звезда, прославља велики јубилеј – 25 година постојања.

Клуб који је основан 25. октобра 2001. године под именом Дунав, 2013. године променио је име у Сингидунум, а 2021.године као највиши степеник, награду за напоран рад и промоцију овог спорта, наградио је и историјским уговором и сарадњом са нашим клубм КК Црвена звезда, који је годинама промовисао овај спорт и радио на његовој популаризацији!

Жељко Ћирковић који је тада у последњим данима септембра потписао уговор са нашим клубом и директором Филипом Сунтурлићем је пионир овог спорта и један од најзаслужнијих за популаризацију и излазак из медијске сенке кошарке у колицима

Оно на шта је и КК Црвена звезда поносна је чињеница да је наш клуб Сингидунум Црвена звезда дао велики број репрезентативаца, а наш национални тим из такмичења у такмичење иде степеник по степеник више (промоција из Ц дивизије у Б дивизију где је репрезентација обезбедила опстанак у Б дивизији).

Са поносом истичемо као клуб да смо дуги низ година били промотери овог спорта, а круна те сарадње стигла је 30. септембра ове године када је наш највећи клуб и наш дугогодишњи партнер КК Сингидунум и званично постао део црвено беле породице и нашег клуба.

Задаци и такмичења који нас очекују представљају све већи изазов и обавезе.

КК Црвена звезда Сингидунум очекује учешће у међународној НЛБ лиги у којој осим играју тимови из Словеније, Хрватске и Црне Горе.

Црвена звезда овом приликом позива све навијаче на на први турнир НЛБ лиге 20. новембра, и тиме заједно прославимо и овај јединствени јубилеј.

КК Црвена звезда Сингидунум радује се новим страницама које ће исписивати у годинама које долазе, а наш клуб као што смо и најавили приликом потписивања историјске сарадње (коју до тада нико није успоставио на такав начин са једним евролигашким клубом) биће здушно уз свој тим кошаркаша у колицима.

The post Велики јубилеј КК Сингидунум Црвена звезда appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment