Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеРукомет

Ненадић: „Желим да помогнем клубу“

Рукометаши Црвене звезде Grundfos са три победе и пет пораза налазе се на петом месту, у оквиру „А групе“ АРКУС лиге.

У тим се, после 14 година, вратио леви бек, Драшко Ненадић.

Он је, у разговору за „Mozzart sport“, говорио о повратку као и амбицијама тима за ову сезону.

Објаснио је, како је дошло до његовог поновног доласка међу црвено беле:

– „Спонтано се све догодило. Имао сам током лета понуде које ме нису задовољиле. Биле су углавном из слабијих клубова, лига. Нисам желео то да прихватим. Тренирао сам са Звездом. Договорили смо се брзо. Желим да помогнем клубу, наравно, и клуб мени да се вратим на некадашњи ниво. Најважније ми је да су повреде прошлост. Више од деценије сам у иностранству, можда је и судбина да се сада вратим. Драго ми је што сам сад ту када сам још у годинама када могу доста да пружим. Нисам хтео да се вратим као старији играч на крају каријере“, рекао је он.

Потом је додао:

– „Имам отворени уговор, такав је договор са клубом. У случају задовољавајуће понуде, могу да одем. Све је било коректно од стране људи из Звезде, тренера… Имам и даље велике амбиције, мислим да могу да играм још на високом нивоу у иностранству. Амбиције су ми да се вратим у Немачку. Играо сам дуго тамо, мислим да ми та земља највише одговара.“

Говорио је и о квалитету тренутног састава рукометаша Црвене звезде:

– „Пратио сам и претходних година наше првенство, Звезду. Пријатно сам изненађен. Доста је изједначена, свако сваког може да добије. Победили смо Војводину пре неколико недеља. Било је то изненађење, с`обзиром на доминацију Новосађана претходних година. Ретко ко је веровао да можемо да победимо шампиона. То нам је био најбољи меч у сезони. У сваки меч идемо на победу, верујем да можемо да изборимо пласман у прва четири клуба и да се пласирамо у плеј-оф. Видим да има и повратника из иностранства, и странци долазе. Драго ми је да се квалитет диже и да би наредних година лига могла да буде још јача“, закључио је рођени брат, Петра Ненадића.

(фото: arkus-liga.rs)

Повезане вести

Leave a Comment