Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Панчевачко „Стрелиште“ кобно по црвено-беле

Рукометаши Црвене звезде Grundfos у оквиру 9. кола „групе А“ АРКУС лиге гостовали су у Панчеву екипи Динама. Пред нешто више од 200 гледалаца у дворани „Стрелиште“ домаћин је стигао до тријумфа, а пулени тренера Жикице Миосављевиђа извесно је и у актуелној сезони остају без пласмана у плеј-оф.

Динамо Панчево : Црвена звезда Grundfos 31:25 (15:12)

Није Звезда у Панчеву пружила издање које је могло да донесе повољан резултат, и поред чињенице да је Звезда наступила без Драшка Ненадића и Немање Вучићевића.

Слично као и у протеклом мечу против Металопластике, Црвена звезда је до 10.минута имала резултат, била у мечу, али је уследио пад. Иван Хорват је донео почетно вођство, проигравао и пивотмена Атанасова, а Немања Јовић донео 4:6 у 12.минуту. Испољене су старе бољке, велики број прилика је отишао у недоглед, Биркенхауер је зауставио неколико удараца, а Динамо је са две серије по три гола креирао 15:9 у 23.минута. Од тог тренутка Звезда је јурила резултат, а до краја полувремена Мирко Ђуровић је са три гола препловио минус на полувремену и поставио 15:12.

У другом полувремену, Звезда без одговора и шанси за повратак у меч. Данило Радовић је донео +4, црвено-бели преко Хорвата и Матичића стигла до 17:15, али је екипа бившег Звездиног тренера Ненада Краљевског одбила налет и преко најистакнутијих појединаца, триа Радовић-Остојић-Перовић вратила шест голова разлике и мирно привела меч крају.

Виктор Матичић је са 6 голова био најефикаснији, Мирко Ђуровић и Ђорђе Мајес су постигли по пет, Иван Хорват 4.

У наредне четири утакмице Звезда нема права на кикс, а вероватно одлучујући меч за пласман у плеј-оф играће наредне недеље против Радничког из Крагујевца у „Шумицама“.

Дворана: „Стрелиште“
Гледалаца: 230
Судије: Марко Боричић и Дејан Марковић (Београд)
Искључења: Динамо 6, Црвена звезда 6 минута
Седмерци: Динамо 2(2), Црвена звезда 2(1).
Динамо Панчево: Стаменковић, Милуновић, Чабрило, Бошковић, Савић, Остојић 5, Перић, Продановић, Перовић 6(2), Дистол, Павловић 3, Урта, Голубовић 7, Костадиновић 3, Радовић 7, Биркенхауер. Тренер: Ненад Краљевски
Црвена звезда Grundfos: Ђуровић 5, Хорват 4, Симић, Јовић 1, Гемаљевић, Мајес 5, Алавања, Јелић, Матичић 6(1), Благојевић 1, Крсманчић, Брети, Лаковић 1, Маринковић, Кикановић, Атанасов 2. Тренер: Жикица Милосављевић

(фото: arkus-liga.rs)

Повезане вести

1 comment

Dragan нов 14, 2021 at 16:50

Cekajte malo…pa Nenadić svaku drugu utakmicu ne igra!!!?? Jel se on to vratio da igra rekreativno…kad mu se prohte i to samo u Beogradu.? Sramota je da u ovoj lošoj konkurenciji ne mozemo ni plej of da izborimo!

Reply

Leave a Comment