Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Црвено-бели тријумфално кроз Краљево

У оквиру 7. кола БПШ Супер лиге Србије одбојкаши Црвене звезде гостовали су у Краљеву екипи Рибнице. Очекивано, у дворани „Нова хала спортова“ виђена је велика борба коју су након пет одиграних сетова црвено-бели решили у своју корист чиме су задржали лидерску позицију на суперлигашкој табели.

Рибница – Црвена звезда 2:3 (19:25, 25:22, 29:27, 21:25, 27:29)

Дуел у Краљеву оправдао је епитет дербија у сваком смислу. Виђено је много дугих, атрактивних поена, играчи оба тима су дали максимум, а на највећем добитку била је публика која је меч пратила у краљевачкој “Хали спортова”.

Звезда је боље отворила меч и први сет решила у своју корист прилично сигурно. У наредна два периода црвено-бели су поново били бољи на старту, али су домаћи одбојкаши успевали да направе преокрет. У другом сету после вођства Звезде направили су мини серију преузели вођство које су задржали до краја периода. У трећем сету, међутим, после вођства Звезде Рибница је изједначила, а онда је утакмица ушла у егал. Екипе су се смењивале у вођству. Иако су црвено-бели имали четири сет лопте, овај период игре је, ипак, Рибница решила у своју корист за преокрет и вођство 2:1 у сетовима.

У четвртом сету Звезда је од почетка контролисала игру и резултат одржавајући предност која је на крају износила четири поена.

Последњи период показао је сву лепоту одбојке. Екипе су се од старта смењивале у вођству. Шансу да дерби реше у своју корист први су имали домаћи одбојкаши, већ код резултата 14:13, али Звездини момци се нису предавали. Виђен је велики број шанси на обе стране, а у игри нерава, успешнији су били црвено-бели и славили 29:27, за важну победу од коначних 3:2.

По завршетку утакмице Игор Жакић, тренер Црвене звезде, анализирао је игру свог тима.

– „Меч смо отворили тактички јако добро и у првом сету успели смо да потпуно наметнемо свој ритам у свим елементима осим у сервису који нам је, дефинитивно, правио проблем целу утакмицу. Нисмо успели да се изборимо са халом и, можда, мало са атмосфером тамо. Целу утакмицу нисмо били у ритму и тај сревис је једини елеменат који је у мечу штрчао. Први напад је функционисао одлично, а расподела лопти је била изузетно добра. У том првом сету смо тактички одиграли веома зрело. Нисмо дали шансу противнику од почетка сета да наметне своју игру већ смо ми то урадили. Са тим првим сетом сам изузетно задовољан“, био је први коментар Жакића.

Уследила су два сета која је ривал решио у своју корист.

– „После нашег вођства остатак утакмице био тежак како смо и очекивали да ће бити. Било је врло напето, играло се на једну лопту, што говори и резултат. У другом периоду су нас уљуљкали својим сервис грешкама на почетку сета. Након тога кад смо добијали шансе за неку ситуацију из игре нисмо успевали да дођемо до правих решења. Противник је то знао да искористи у финишу сета. У трећем периоду смо имали 4 сервис лопте, а нисмо искористили ниједну. Ту бих похвалио игру у одбрани екипе Рибнице која је била на свакој нашој лопти, и на крају, уз мало срећне околности, успели су да заврше сет у своју корист. У четвртом сету успели смо да се вратимо, консолидујемо. Од почетка до краја држали смо предност, мислим да смо тај сет одиграли доста тактички добро, са мало слабијом игром ривала.“

Говорећи о последњем сету Жакић је истакао да је виђена велика борба.

– „Шта рећи за пети сет који је завршен резултатом 29:27? Мислим да никад нисам играо такав сет. Свака част момцима који су издржали све то, издржали осам меч лопти противника, успели да спасу 4, три контре за победу. Ми смо нашу 7 меч лопту искористили. Опет је тај сервис био проблем, опет смо противнику дали пет меч лопти нашим сервис грешкама у низу. Ипак, успели смо да се изборимо добром игром у нападу, блок одбрани, посебно у блоку у пресудним моменитима и на крају, са мало више спортске среће, смо дошли до победе. Честитке мојој екипи која је одиграла један сјајан меч који је био вредан гледања. Показали су озбиљан карактер који краси екипу која се бори за највиши пласман“, закључио је Жакић.

У наредном колу Звезда ће на својој Бањици угостити Ниш. Утакмица се игра у петак од 18,30 сати.

Повезане вести

Leave a Comment