Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеРепрезентацијаФудбал

Станковић: „Пикси ми је био капитен. Увек је преузимао одговорност када је тешко“

Фудбалери Србије, пласирали су се на Светско првенство у Катару, победом над Португалом, у драматичној завршници. Стрелац одлучујућег гола, био је Александар Митровић у 90. минуту.

Међутим, сви истичу заслуге новог селектора, Драган Стојковића Пиксија.

Своја сећања и радост због успеха националног тима, поделио је и тренер Црвене звезде, Дејан Станковић:

– „Гледао сам утакмицу и уживао. Стварно сам био поносан на момке, јер је стварно био велики ужитак гледати онакву репрезентацију Србије. Баш, баш моћно. Честике свима, играчима, стручном штабу… И наравно селектору Стојковићу. Знате, ја сам упознао Пиксија као дете, био ми је капитен. Оно што смо видели током квалификационог циклуса, Пикси је био као играч. Увек да преузме одговорност када је тешко. Увек је тражио лопту и да реши тако је и данас. Као да је желео свима да поручи „дајте мени генерацију“ и неће бити никаквих проблема“, рекао је он, за „Mozzart sport“.

Похвалио је учинак националног тима, у овогодишњем квалификационом циклусу:

– „Било је одличних утакмица репрезентације у новијој историји, да се тако изразим ‘позитивних искакања’. Десила се и та Немачка у Јужној Африци. Али сада смо током читавог циклуса били феноменални. Да, главни утисак је ово што се десило у Лисабону. За историју и дуго сећања, али једна од најбољиих ‘секвенци’ нашег националног тима било је друго полувреме против Португалије. А онда је, што би рекли Итаљани, дошао пик у Републици Ирској. Ту смо одиграли фантастичан меч. Могли смо да победимо са 4:0 или 5:0. На крају нам се све позитивно вратило“, закључио је Станковић.

Повезане вести

Leave a Comment