Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Поново велико признање ЕЛ, Црвена звезда опет организатор АНГТ турнира

КК Црвена звезда мтс добила је поново организацију квалификационог Евролигиног турнира за јуниоре АНГТ.

Он ће и овога пута као и увек носити име трагично преминулог навијача Црвене звезде Марка Ивковића Јагоде.Турнир ће се одржати од 25. до 27. фебруара 2022.године у Београду и биће други по реду квалификациони турнир од четири која организује Евролига.

Добијањем организације овог турнира 11. пут Евролига је још једном исказала огромно поверење које има у КК Црвена звезда мтс и продубила сарадњу која траје већ више од једне деценије.

Подсетимо, фебруар је месец који традиционално из године у годину окупља најталентованије јуниоре из свих делова Европе у Београду.

У организацији КК Црвена звезда мтс, 11. пут одржаће се јуниорски квалификациони турнир. Из године у годину, АНГТ ”Марко Ивковић” подизао је лествицу квалитета организације, а бројне похвале из кровне организације Евролиге, као и феноменални утисци младих кошаркаша и тренера, који су касније постајали главни протагности у сениорској конкуренцији, најбољи су показатељ да је Црвена звезда увек радила најбољи могући посао у организационом смислу. О томе говори и податак да су се у претходним годинама мењали градови организатори овог турнира, али су Црвена звезда мтс и Београд увек ту!

Црвена звезда је у такмичарсом делу учествовала на свим досадашњим квалификационим турнирима, а осим што га је освајала више пута, освајала је и јуниорску Евролигу (Милано) и два пута играла финале (Мадрид и Берлин).

Екипе ће као и сваке сезоне бити подељене у групе А и групе Б а две најбољепласиране обезбедиће своје место у полуфиналу. Освајач турнира обезбедиће своје место на Фајнал ејту који се игра у време одржавања Фајнал фора за четири најбоље екипе у Евролиги.

Поред КК Црвена звезда мтс ове године квалификациони турнири одржаће се у Минхену (први квалификациони турнир 21-23.01.2022), грчкој Патри (25-27.03.2022) и Варезеу (Италија) од 01.04 до 03.04.2022.године.

The post Поново велико признање ЕЛ, Црвена звезда опет организатор АНГТ турнира appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment