Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

На Реал и без Калинића

Кошаркаши Црвене звезде мтс након утакмице у Виторији, допутовали су у среду у Мадрид где их већ у четвртак очекује други меч шпанског дуплог кола против Реала.

Утакмица у „Визинк Центру“ игра се у четвртак од 20:45 часова. Црвено бели ће среду искористити за освежење и опоравак након тешких 48 сати у којима су одиграли меч са Партизаном и Басконијом, уз пут у Шпанију.

Екипа је меч са Басконијом одиграла без тројице стартера, Митровића, Волтерса и Калинића, а по свој прилици осим Митровића (који је остао у Београду и спроводи терапију након повреде ока) у четвртак у црвено-белом неће бити ни Волтерса, ни Калинића који је лакше повредио колена у уторак увече.

Реал је у уторак увече савладао ЛДЛЦ АСВЕЛ у Лиону и са скором од осам победа и два пораза и ове године истиче кандидатуру за највиши пласман. Ово ће бити 12. дуел два клуба, Реал има седам победа, црвено бели су славили четири пута, али нема сумње да је у постојећим околностима пред екипом Црвене звезде мтс изузетно тежак посао.

– „С`обзиром на нашу ситуацију, приморани смо да наша размишљања пред следећу утакмицу усмеримо прво на наше редове. Након дуела са Басконијом, у меч са Реалом улазимо без Волтерса и Калинића, уз Митровића који је остао у Београду и Ерона Вајта који се већ дуго опоравља након лома руке. Ситуација је таква да, иако су у питању лакше повреде Волтерса и Калинића, не желимо да улазимо у било какав ризик у погледу погоршања тих повреда, без обзира на чињеницу што нас очекује меч са Реалом. Тим из Мадрида игра сјајно и један су од кандидата за највиши пласман и освајање Евролиге. Без обзира на изостанак играча и велики квалитет противника желимо да дамо наш максимум и видимо колико можемо у овом тренутку“, рекао је Дејан Радоњић.

Своја очекивања изнео је Стефан Лазаревић:

– „Очекује нас утакмица против једног од кандидата за највиши пласман и прво место. На почетку сезоне играју изванредно, екипа која је уз огромно искуство освежена пред нову сезону са неколико одличних играча. Ми са друге стране имамо наше проблеме, дошли смо у Шпанију без Митровића и Вајта, остали смо и без Волтерса и Калинића у Виторији. Ипак, желимо да дамо у Мадриду све што имамо у овом тренутку против једне од најбољих екипа у Европи, без обзира на све проблеме“, рекао је Лазаревић.

Утакмица у Мадриду биће четврти меч за црвено-беле у распону од само седам дана након дуела са ЛДЛЦ АСВЕЛ-ом, Партизаном и Басконијом.

Екипа се одмах након утакмице у гавном граду Шпаније, враћа за Београд, а у понедељак их очекује ново гостовање и меч са екипом Спортски центар Дерби у Подгорици.

(извор: maxbetsport.rs)

Повезане вести

1 comment

Zveki нов 18, 2021 at 02:57

Ovo sa povtedama postaje agonija. Dati pod hitno otkaz kompletnom medicinskom timu. Da li ima ijedan igrac da se nije povredio i to njihovo presporo vračanje u takmičarski ritam je uzas.

Reply

Leave a Comment