Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Трећа „стотка“ за осму победу пред одлучујући меч Еврокупа

Кошаркашице Црвене звезде декласирале су нишки Студент у првој утакмици 8.кола ЖКЛС у „Баскет Ситију“ 104-51 (35-14, 23-14, 27-10, 19-13) и задржале максимални учинак на табели.

И трећи пут у осам утакмица домаћег шампиона Црвена звезда је убацила 104 поена и била убедљива пред одлучујућу утакмицу Еврокупа против Олимпијакоса, (среда 20 часова). Тренер Драган Вуковић је одморио услед репрезентативних обавеза Машу Јанковић и Милину Мишељић, као и Кендриан Елиот, а за први тим дебитовала је Тамара Ромчевић.

Утакмица је решена практично већ на самом старту. Црвена звезда је серијом 20-0 отворила меч и тек после пет минута гошће су постигле прве поене, а затим до краја прве четвртине играло се кош за кош, уз одличан проценат шута за три поена Црвене звезде (5/10), и управо тројком Тамаре Чорто је и завршена деоница за 35-14. Такав развој ситуације донео је константно увећање предности шампиона Србије, Звезда је наставила да погађа за три поена, Ана Милановић након синоћње партије у кадетској конкуренцији, пружила одличну ролу на дефанзивном плану и на сениорској нивоу, а тројком је завршено и полувреме, Алисон Швагмејер за 58-28.

Није било промена у наставку, осим у резултату. Звезда је наставила у истом ритму, Швагмејер је убацила десету, Нађа Недељков једанаесту тројку, а великом серијом 12-0 Црвена звезда је стигла до +40, после поена Јелене Јовановић. У финишу трећег периода дебитовала је Тамара Ромчевић и одмах постигла и прве професионалне поене за крај треће четвртине, 85-38. У последњем кварталу тренер Вуковић је искористио прилику да равномерно расподели минутажу, а Звезда да новом „стотком“ коју је убацила Дуња Зечевић и заврши утакмицу са великих 53 поена разлике, 104-51.

Нађа Недељков најефикаснија са 20 поена, Алисон Швагмејер је убацила 16, Марија Авлијаш 12, Јелена Јовановић 10, Тамара Чорто је са 9 поена пружила још једну добру партију. Девет поена, уз шест ухваћених лопти и седам успешних проигравања, забележила је и Александра Катанић.

У среду Црвену звезду очекује дуел против Олимпијакоса, који нашем тиму може да донесе прилику да у последњем колу дође до пласмана у плеј-оф фазу Еврокупа. Што се тиче домаћег шампиона, наредни противник је екипа Врбаса.

ККЖ Црвена звезда мтс: Наумчев 4 (5ск 4ас 1блк), Швагмејер 16 (4ск 1ас 5укл 1блк), Чорто 9 (1ск 2ас 1укл), Бошњаковић 4 (1ас), Зечевић 8 (6ас 1ас 1укл 3блк), Катанић 9 (6ск 7ас 2укл), Недељков 20 (3ск 3ас 2укл), Бојовић 6 (6ск 2ас 1укл), Ромчевић 4 (1ас), Авлијаш 12 (2ск 6ас 2укл 1блк), Милановић 2 (3ск 3ас 3укл 1блк). Тренер: Драган Вуковић

The post Трећа „стотка“ за осму победу пред одлучујући меч Еврокупа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment