Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкаши Црвене звезде бољи од Нишлија

У 8. колу Банке Поштанске штедионице Суперлиге Србије одбојкаши Црвене звезде угостили су Ниш и забележили очекивану победу. Сусрет је завршен 3:1 у корист домаћег тима.

Црвена звезда – Ниш 3:1 (25:22, 25:18, 22:25, 25:17)

Почетак утакмице протекао је у изједначеној игри. До средине првог сета екипе су се смењивале у вођству, а онда је Црвена звезда успела да веже три поена и направи мини преокрет. Предност од два гола задржала је до краја периода и овај период игре решила у своју корист 25:22.

У другом сету Ниш је боље кренуо, али је Звезда врло брзо наметнула свој ритам. Гости су само успевали да држе прикључак без конкретних шанси за преокрет. На крају 7 поена предности за вођство домаћих одбојкаша 2:0 у сетовима.

У трећем сету нешто опуштенију игру Звезде одлично је кажњавала екипа Ниша. Повели су, Звезда је покушавала да преокрене, али и кад би црвено-бели успели да изједначе, поведу са поеном предности, Нишлије се нису предавале. Успевали би да поново шреузму контролу над сетом, наметну свој ритам, издрже све нападе црвено-белих и смање вођство Београђана на 2:1.

Све оно што нису урадили у трећем периоду одбојкаши Звезде су одрадили у четвртом сету. Агресивни у нападу, сигурни у одбрани овај период су решили у своју корист 25:17 и забележили још једну победу 3:1.

После меча тренер Игор Жакић био је критичан према игри свог тима.

– „Очекивана победа, неочекивано лошом игром. Нисам желео да уђем потцењивачки у ову утакмицу, а негде се испоставило да смо од другог сета баш то урадили и то ми је криво. Мислио сам да ћемо себи дати мало више простора за одмор, међутим то није било тако. Игра Ниша је била сасвим солидна, били су изузетно пожртвовани у одбрани, нису нам дали лаке поене, а негде смо, посебно у трећем сету, то очекивали, и онда нисмо успели да се изборимо са тим. Због тога ми је жао. Генерално гледано, задовољан са са три бода. Важна победа пред полуфинале Купа који нам је приоритет“, био је први коментар Жакића.

Стратег Црвене звезде истакао је да дуел против Младог радника носи тежину и притисак јер је реч о полуфиналу Купа.

– „Можемо да очекујемо изузетно тешку утакмицу, Млади радник је екипа коју смо добили 3:1 на отварању сезоне, али су од тог меча довели новог дизача, примача сервиса. То је добро укомпонована екипа, тренутно су у налету. Познати су као „домаћинска“ екипа, боље играју код куће него на страни. Пробаћемо већ у првом мечу, ако нам се укаже прилика, да направимо лепу залиху сетова и да посао код куће завршимо мало лакше. Очекује нас изузетно тешка утакмица коју ће одлучивати само једна лопта.“

Милош Арсеноски, дизач Црвене звезде, најпре се осврнуо на дуел 8.кола и победу против Ниша.

– „Важна три бода, посебно после тешке и изузетно и физички и психички исцрпљујуће утакмице прошле недеље у Краљеву. Потпуно смо се испразнили и имали смо среће што је ово коло долазила нешто слабија екипа. Ниш је стигао појачан странцима, младим играчима жељним доказивања. Са друге стране, ми смо, под утиском међусобног дуела у Купу, очекивали да ће се они лако предати. То никако нисмо смели да дозволимо и то је резултирало освајањем трећег сета са њихове стране. Драго ми је што смо после тога поново били прави. Што смо показали реакцију на то, имали игру, показали агресивности решили утакмицу у том 4.сету“, био је први коментар Арсеноског.

Већ у среду Звезду очекује полуфинале Купа Србије против Младог радника, а Арсеноски размишља само о победи свог тима.

– „Променили су састав, довели су дизача Батака, младог репрезентативца који је мало повезао редове. Показују озбиљну енергију и добру игру. Ми смо ти који желимо да освајамо трофеје, значи тамо идемо на победу коју ћемо само потврдити код куће“, закључио је Арсеноски.

Победа против Ниша учврстила је Црвену звезду на челној позицији. Времена за славље нема много, већ у среду црвено-бели путују у Пожаревац на први меч полуфинала Купа Србије.

(извор: ОК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment