Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Младост

Фудбалери Црвене звезде сутра од 13 часова и 30 минута гостују екипи Младости из Лучана у оквиру 17. кола Суперлиге Србије. Након победе против Војводине (2:1) у домаћем шампионату и Инђије (1:0) у шеснаестини финала Купа Србије изабраници Дејана Станковића ће покушати да наставе серију добрих резултата и тријумфа.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда је против Младости до сада одиграла 34 утакмице у свим такмичењима. Наш клуб је успео да победи на 27 сусрета, пет пута је било нерешено, док је Младост славила у два наврата, уз гол разлику у корист Звезде 79:26. Од 2000. године па до сада, црвено-бели су играли 25 меча против овог ривала и на сваком сусрету остали непоражени. Звезда је славила на 21 мечу, док је у пет наврата дуел завршен без победника, а гол разлика износи 60:21.

Последњи дуел између Црвене звезде и Младости одигран је почетком ове сезоне тачније у другом колу Суперлиге Србије, а црвено-бели су славили на Маракани са 1:0. Једини погодак за наш тим постигао је Мирко Иванић у финишу првог полувремена.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Навијачи нашег трофејног клуба који неће моћи уживо да бодре наше првотимце у Лучанима, биће у прилици да испрате утакмицу између Металца и Црвена звезде на каналу Аренаспортпермиум 1 са почетком од 13 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно са 38 бодова налази на другој позицији на табели у Суперлиги Србије уз сјајну гол разлику од 35:9. Забележили су наши првотимци дванаест победа, два ремија и један пораз од старта сезоне, а имају и утакмицу мање у односу на остале екипе у лиги коју ће наш тим одиграти у одложеном термину Вождовца. Са друге стране наш тим блиста у Лиги Европе где се налази на другом месту у групи Ф са седам освојених бодова у конкуренцији са Брагом, Лудогорецом и Мидтјиландом. На претходом првенственом мечу изабраници Дејана Станковића су савладали Војводину на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду са 2:1 головима Милана Павкова и Александра Драговић, док су у четвртак наши првотимци савладали Инђију у оквиру шеснаестине финала Купа Србије са 1:0 поготком Ришаира Живковића.

Младост заузима једанаесту позицију у Суперлиги Србије са 17 освојених бодова. Екипа из Лучана је славила на пет сусрета, два пута су играли нерешено, док су доживели пораз на осам утакмица, уз гол разлику 17:19. На претходне три утакмице Младост је забележила три победе и тренутно се налази у доброј форми. На свом терену су били бољи од Колубаре са 3:1, потом су савладали Младост у гостима са 2:0, а у претходном колу су рутинском победом надиграли Нови Пазар са 3:0.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи играч Младости јесте брзоноги крилни нападач Саша Јовановић који је тренутно најбољи стрелац екипе из Лучана са четири поготка, а уједно и најбољи асистент пошто је у два наврата успешно проиграо саиграче. Такође, леви бочни нападач Зоран Даноски је постигао четири поготка, а на листи стрелаца истичу се још Јанко Тумбашевић и Милан Бојовић. Бојовић је претходне сезоне постигао чак 18 голова, али ове сезоне није у правој форми. Када се ради о чуварима мреже, тренер Иван Стефановић највише поверења има у Ивана Костића који је стигао из Радника у Младост. На бековским позиција су двојица искусних фудбалера Милош Цветковић и Никола Лековић, а на средини терена је незаменљиви тридесетпетогодишњи Владимир Радивојевић коме је ово шеста сезона у дресу Младости и једну годину старији од њега горе споменути Јанко Тумбашевић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија меча између Младости и Црвене звезде биће Ненад Минаковић, а крај аут линија помагаће му Горан Бељин и Петар Радић. Делегат меча биће Часлав Лукић, док ће четврти арбитар бити Марко Ивковић. У ВАР соби седеће Срђан Јовановић и Урош Стојковић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

-18:00 ТСЦ – Металац

Субота:

-13:00 Пролетер – Вождовац
-15:00 Радник – Колубара
-17:00 Напредак – Раднички Ниш

Недеља:

-15:45 Партизан – Војводина
-15:00 Спартак – Раднички 1923

Понедељак:

-15:00 Чукарички – Нови Пазар

The post У сусрет противнику – Младост appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment