Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОстало

Звездине даме одбраниле трон

Црвена звезда је нови-стари шампион државе. На Екипном првенству за жене, одржаном у Спортском центру „Шумице“ у Београду, црвено-беле даме су супериорно одбраниле трон. Имале су четири меча, оствариле су четири победе и окитиле се још једном титулом екипног првака Србије. Друго место припало је новосадској Славији, док су трећа места заузели београдски клубови Партизан и Вождовац.

Током такмичења Црвена звезда је била доминантна, у четири кола само је Славија успела да јој „откине“ један меч, све остале дуеле црвено-беле су добиле 5:0.

На отварању Првенства Звезда је одмерила снаге са „вечитим ривалом“ и лако стигла до победе. Уследио је дуел са Славијом. Новосађанке су једине успеле да покваре идеалан скор црвено-белих дама, али од неког изненађења није било ни речи. До краја Првенства пали су и вршачка Локомотива и београдски Вождовац максимални резултатом 5:0.

Немања Николић, тренер Црвене звезде није крио задовољство новом шампионском круном.

Ово је наша трећа узастопна титула и веома сам срећан. Задовољан сам како су девојке одрадиле такмичење, показале су квалитетан џудо. Ово је потврда доброг рада у нашем клубу на свим нивоима, како у такмичарском, тако и у руководећем кадру. Велике заслуге за освајање новог пехара иду и нашем руководству на челу са Иваном Тодоровим. Доминација на домаћем терену је потврђена, остаје да и на међународној сцени докажемо свој квалитет.

Јовичић, тренер новосадске Славије, осврнуо се на квалитет Шампионата, али и на дуел против Црвене звезде којој је једино Славија „откинула“ један меч.

Драго ми је да су се појавиле неке нове женске екипе и надам се да ће их у будучности бити још више. Две екипе које су освојиле трећа места, Партизан и Вождовац показале су да имају квалитет да, можда, следеће године направе нешто више. Ми са Звездом имамо тај ривалитет већ годинама. Поред тог једног меча који смо у дуелу са црвено-белима решили у своју корист, још два су могла да оду на нашу страну. Овај пут је било у корист Звезде и ја им честитам на победи. Што се тиче нас, ишли смо на титулу, све испод тога за нас је неуспех. Девојке су се, са друге стране, бориле, дале све од себе, пробаћемо следеће године да освојимо титулу.

РЕЗУЛТАТИ

Прво коло: Вождовац (Београд) – Локомотива (Вршац) 3:2 (21:20), Партизан (Београд) – Црвена звезда (Београд) 0:5 (0:41). Друго коло: Вождовац (Београд) – Славија (Нови Сад) 1:4 (10:31) , Локомотива (Вршац) – Партизан (Београд) 1:4 (10:40). Треће коло: Црвена звезда (Београд) – Славија(Нови Сад) 4:1 (31:10), Вождовац (Београд) – Партизан (Београд) 2:3 (20:30). Четврто коло: Локомотива (Вршац)– Црвена звезда (Београд) 0:5 (0:50), Партизан (Београд) – Славија (Нови Сад) 2:3 (20:30). Пето коло: Вождовац (Београд) – Црвена звезда (Београд)0:5 (0:50) , Локомотива (Вршац) – Славија (Нови Сад) 1:4 (10:40).

Пласман: Црвена звезда, Славија, Партизан, Вождовац и Локомотива

Спортско друштво Црвена звезда честита џудисткињама, стручном штабу, менаџменту и свима у Џудо лубу Црвена звезда на још једној освојеној титули првака Србије.

The post Звездине даме одбраниле трон appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment