Moja Crvena Zvezda
?>
Featured Važne vesti Важно Други пишу Кошарка Најновије

Човић: „Нуркић велича убице Срба и Хрвата! По вредносном систему је бараба и дрипац“

И пре него што се огласио Небојша Човић знало се да Јусуф Нуркић никада неће моћи да заигра за Црвену звезду. После Човићевог излагања у емисији “Sportlight” то је само потврђено. Подсетимо, изјавио је челник тима са Малог Калемегдана да је тако нешто немогуће због Нуркићевих недоличних изјава.

Узвратио је Нуркић. У истој емисији је поручио да “када вас криминалци прозивају, онда знате да радите нешто добро, јел’ тако?” Очекивано, уследио је одговор председника Црвене звезде Небојше Човића.

Преносимо га у целости:

– „Јусуф Нуркиц наводна “НБА звезда” (што ми додатно даје повода да му одговорим) морална и људска нула, неко који је величао џамију Анте Павелића у усташкој НДХ, због које је морала да реагује и јеврејска заједница и удрузење Симон Визентал, неко који је сваки свој јавни наступ зачинио промоцијом погрешних (или за њега правих вредности) попут ношења мајице са именима деветорице ратних злочинаца који су се “истакли” убијањем Срба и Хрвата током грађанаког рата у Босни и Херцеговини!

Неко због чијих јавних наступа су и његови честити сународници црвенели и отворено говорили да их је срамота. Ако од таквог, и колико могу сада већ са сигурношћу да закључим човека пуног мржње, стижу оптужбе – онда је то комплимент!

Када смо већ код криминала, нисам упознат да је било ко из Црвене звезде или од њених симпатизера у затвору. За разлику од неких других…

На његову жалост, знам како је Јусуф васпитаван, по коме је добио име (ујаку који је погинуо у грађанском рату у Босни) ко му је отац Харис (такође војно ангажован у рату у Босни) и колико заправо Јусуф “воли” Србе код којих би на крају каријере можда да заради још неки евро на провереној клубашкој подели. Верујем да би са лакоћом носио дрес клуба који тако много воли, али ме јако занима како би причао о моралу – и муралу!

Јасно ми је и да одговор (у виду најаве интервјуа на Спортклубу који тек треба да уследи) на моју врло прецизну изјаву после 26 дана, сада у овом тренутку, никако није “спонтан”. Оваква врста “забаве” за јавност сада, савршено одговара онима који би да проблеме који су им се “уселили” пре седам дана, са своје адресе преселе на мене лично и адресу Црвену звезду. Жао ми је, неће моћи!

Као медија који се позива на високу професионалност, очекујем од “Спортклуба” да моју изјаву објави у целости, без икаквих редакцијских измена и – замена теза.

Лако је седети у Портланду, носити мајице злочинаца и убица Срба и Хрвата, качити слике Павелићевих џамија, глумити некаквог викенд националисту, финасирати одбране живих ратних злочинца, кокетирати са естрадом, и подгревати мржњу. Ако неко тада није схватио моју изјаву о “неигрању” Нуркића за Црвену звезду (коју сам дао још 26.10.2021.године), надам се да је сада схвата у пуном смислу те речи и симболично и буквално. Да поновим – такви попут њега, никада, док сам председник клуба неће играти у Црвеној звезди.

Данас је и годишњица мучког убиства Марка Ивковића у Истанбулу, који је настрадао ни крив ни дужан само зато што је Србин и навијач Црвене звезде. Управо како се то поново никада не би догодило, морао сам да одговорим некоме ко би запаљивим изјавама да нас врати у прошлост. Такви по вредносном систему и даље имају имена и надимке који су и даље јасни свима на просторима бивше СФРЈ – бараба и дрипац.

Овим бих ставио тачку на ову тему која је свакоме добронамерном, без обзира на навијачке боје и све могуће поделе, врло јасна.“

(извор/фото: maxbetsport.rs)
https://www.maxbetsport.rs/odgovorio-covic-nurkic-velica-ubice-srba-i-hrvata-po-vrednosnom-sistemu-je-baraba-i-dripac-324537/?fbclid=IwAR2elXaylMZgvbzx-TCo9usHg7R3pEb9phrdXN3faGhRFrvpgGbf6H3AZ20

0 0 votes
Гласање за чланке

Повезане вести

Subscribe
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x