Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Омладинци елиминисани из Лиге шампиона

Упркос томе што су наши омладинци пре свега демонстрирали храбро издање у Италији, то није било довољно да се елиминише Емполи и „презими“ у Европи, с обзиром да је домаћин славио резултатом 5:0 (укупно 6:1) и обезбедио пролазак даље.

Емполи – Црвена звезда 5:0 (2:0)

Стадион: „Карло Кастељани“, Емполи, Италија.

Судија: Алард Линдхоут (Холандија).

Стрелци: Магацу у 13, Аслани у 16. и 65, Баланзи у 61. и Логриецо у 90. минуту.

Жути картони: Еванђелисти, Барси (Емполи), Мимовић, Лечић (Црвена звезда)

Емполи: Биађини, Морели, Еванђелисти (од 72. Гуарино), Пецола, Рица (од 65. Барси), Роси (од 72. Логриецо), Аслани, Иносенти, Балданзи, Фацини (од 58. Игњаћити), Магацу (од 72. Хејмисон).

Резерве: Филипис, Гуарино, Хејмисон, Фини, Логриецо, Игњаћити, Барси.

Црвена звезда: Б. Маринковић, Мимовић (од 46. Пантић), Лековић, Мелентијевић, Марић, Лечић, Стојановић (од 72. Ракић), Огњеновић (од 58. Бошковић), Бранковић, Николашевић (од 72. Милосавић), Пиргић (од 81. Ђурић).

Резерве: Борјан, Пантић, Ђурић, Видојевић, Милосавић, Бошковић, Ракић.

Ушли су наши омладинци веома ослабљени у меч, без четворице стандардних играча – Стефана Маринковића, Виктора Радојевића, капитена Марка Ћурића и Александра Кахвића. На све то, разлика у годинама је била и више него очигледна.

Ипак, ушли су храбро наши бисери у меч и имали више лопте у ногама, али два опасна напада Италијана резултовала су са два гола. Прво је погодио Магацу у 13. минуту, а онда и три минута касније Аслани који је натрчао на лопту коју је добро одбранио Маринковић. Није то обесхрабрило наше омладинце који су покушавали да до полувремена макар смање резултат. Покушавали су Бранковић и Пиргић, али фалило је више концентрације у завршници.

Запретио је Бранковић и у 47. минуту када је оштро центрирао у петерац где се нашао Биађини тик испред нашег нападачког двојца Николашевић-Пиргић. Наставио је Бранковић да буде ударна игла у офанзиви нашег тима, па је тако и у 53. минуту нанизао неколико играча ривала сјајним дриблинзима, али га је у последњем тренутку Еванђелисти стигао и изблокирао.

Могао је Николашевић да смањи резултат у 59. минуту, али је гађао преко гола, а онда је на другој страни уследила казна. Два минута касније, погодио је и Балданзи. Као да су промашене шансе помало и демотивисале наше омладинце, што су домаћи искористили и у 65. минуту када је Аслани погодио.

Играо се 75. минут када је Лековић покушао главом после центаршута Милосавића из прекида, међутим, наставила је да мирује мрежа домаћих. Покушавали су наши бисери до краја утакмице да дођу до почасног поготка, пре свега преко Бранковића који је гађао у два наврата, али нису успели у томе, а коначан резултат поставио је Логриецо у надокнади времена.

The post Омладинци елиминисани из Лиге шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

10 comments

Milovan нов 25, 2021 at 15:10

Krajnje je vreme da se ovo pravilo o godinama juniora usaglasi sa pravilima Evrope, jer nismo mi pametniji od ovih Evropskih fudbalskih velikana. Tako da ubuduce se nasa Zvezda NE BRUKA.

Reply
ĐOLE BARI 91 нов 24, 2021 at 13:09

NEVIĐENA JE GLUPOST KOJA SE PONAVLJA VEĆ NEKOLIKO GODINA DA SU NAŠI OMADINCI DVE-TRI GODINE MLAĐI OD OSTALIH EKIPA U OVOM TAKMIČENJU.KOJA BUDALA I NEZNALICA JE DONELA TU ODLUKU ? KAKVA JE SVRHA PRIKLJUČITI PRVOM TIMU LAZETIĆA,ERAKOVIĆA ITD KOJI NIKAKAV DOPRINOS NE DAJU A NE IGRAJU NI ZA OMLADINCE ? DO KADA ĆE OVO BLAMIRANJE DA TRAJE ?

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 24, 2021 at 08:05

DA LI JE NEKADA NAŠA ŠKOLA NAPRAVILA JEDNOG JEDINOG IGRAČA ZA 10mil €..PA NIKAD NIJE I NEĆE A GLODARI SVAKE GODINE I POSLE SE LJUTIMO

Reply
Goran нов 25, 2021 at 14:33

Stankovic 12.39 miliona, Drulic 13 miliona…

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 25, 2021 at 21:55

mislis maraka

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 25, 2021 at 21:59

kad su bile marke..ja pitam u €

Reply
Bari 1991 нов 24, 2021 at 08:05

ma koja zvezda,mi smo zadnja rupa na svirali u evropi,sistem rada fk cz je srednji vek!

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 24, 2021 at 08:04

HAHA.EMPOLI..PA NARAVNO KAD JE NAŠA ŠKOLA SMEJURIJA I CIRKUS

Reply
Goran нов 25, 2021 at 14:35

Ovi decaci su po 2-3 godine mladji od konkurencije…

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 24, 2021 at 08:02

naslov treba biti: PONIŽENJE

Reply

Leave a Comment