Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда против Лудогореца чекира карту за ново европско пролеће

Након репрезентативне паузе и два везана тријумфа, од којих је други, против Младости у Лучанима, био посебно убедљив, како игром, тако и резултатом, црвено-бели се враћају обавезама у Европи, где ће у Четвртак од 18:45, на стадиону Рајко Митић, угостити старог дужника, екипу бугарског шампиона Лудогореца из Разграда.

Црвено-бели ће уколико савладају бугарског представника обезбедити ново европско пролеће и у последњем колу ће све зависити од њих самих, које ће такмичење играти и у којем термину, тачније са које позиције ће се пласирати даље.

После септембарског дуела, у којем је десеткована Црвена звезда држала све конце игре у својим рукама и на крају заслужено славила, голом миљеника навијача, Гелора Канге, не реду је нови окршај ове две екипе.

У међувремену и једни и други одиграли су по два меча у групној фази Лиге Европе, по један у националном Купу и по седам дуела у националном првенству.
Црвено-бели су у оквиру Лиге Европе у првом мечу са екипом Митјиланда ремизирали на Хернинг Арени, док су у Београду поражени, недостајало је мало среће и мало концентрације за повољнији резултат.
Са друге стране, екипа Лудогореца забележила је нова два пораза, екипа португалске Браге била је боља у оба сусрета и оставила је бугарског представника на последњој позицији са само једним освојеним бодом, док црвено-бели заузимају другу позицију, са седам освојених бодова, два више од трећепласираног Митјиланда, те два мање од првопласиране Браге.
И једни и други успешно су прескочили своје препреке у националном Купу, црвено-бели са савладали Инђију на гостујућем терену и тако се пласирали у 1/8 финала Купа Србије, где ће угостити екипу нишког Радничког.
Док је Лудогорец био успешнији од трећелигаша, екипе Локомотиве Горна, па ће у 1/4 финалу на ноге друголигашу, екипи Монтане.
Што се тиче националних првенстава, у међувремену фудбалери Црвене звезде одиграли су седам мечева, где су забележили шест победа уз изненађујући пораз од екипе Радника у Сурдулици, уз гол разлику 22:6 и држе другу позицију са шест бодова и утакмицом мање у односу на главног конкурента, екипу вечитог ривала, Партизана.
Лудогорец је са друге стране, такође био у серији од шест везаних тријумфа, да би у последњем колу доживели шокантан пораз од екипе ЦСКА 1948 Софиа, уз напомену да за деведесет и кусур минута нису упутили шут у оквир гола противника, што је незапамћено када су утакмице Лудогореца у националном шампионату у питању.
И даље су први, са четири бода и утакмицом више у односу на екипу ЦСКА из Софије коју ће угостити само четири дана касније на свом терену, у Разграду, па се може рећи да им дуел са црвено-белима долази у незгодном тренутку.

Још увек је неизвесно у којем саставу ће бугарски представник да се супростави нашем шампиону, треба нагласити да су и једни и други оптерећени како повредама, тако и суспензијама својих фудбалера.
Док је извесно да пут Београда на мегдан Црвеној звезди неће ићи суспендовани штопер Вердон, од раније повређени Вандерсон, капитен Неделков, Жосуе Са, којима се придружио и Сисињо, знак питања стоји код Бернарда Текпетеја, који је зарадио лакшу повреду на последњем мечу, те бразилског везисте Каулија, који је одиграо прве минуте после опоравка од лома ноге.
Док су се Сантана и најбољи играч екипе бугарског шампиона, Кирил Десподов опоравили од повреда, али је питање колико ће и у којој мери моћи да помогну својим саиграчима.
Са друге стране поред суспендованих Гобељића и Дегенека, који су зарадили искључења на мечу са Митјиландом, главобољу шефу стручног штаба Црвене звезде представља и повреда стандарног првотимца, везисте из Обале Слоноваче, Секуа Санога, јер је још увек неизвесно да ли ће моћи да рачуна на њега за овај дуел.
Док је такође знак питања изнад Фалка, Дионија и помало заборављеног Вељка Николића, који су такође пропустили претходна два меча, одиграна после репрезентативне паузе, због повреда.

Пред овај дуел тренер нашег шампиона, Дејан Станковић, изнео је своја очекивања:

– Нема Дегенека и Гобељића због црвеног картона из прошле утакмице. Саного се вратио, видећемо да ли може да одигра читав меч, ту је и Фалко, а Диони је нажалост ван строја. Све у свему није лоше. Задовољан сам како смо изгледали 70 минута у Лучанима. Осим првих 20 минута, све остало је било феноменално. Хватамо залет до 15. децембра и полусезоне. До тада ћемо играти на свака три дана, а већ сутра је једна од најбитнијих утакмица у полусезони. Европа је Европа, ту свако иде на победу. Видим да се прича да ће Лудогорец доћи без неколико играча, али ако вратимо филм и ми смо у Разграду били без неколицине битних, па смо остварили једну од лепших победа у последње време. И њихов тренер најављује да долазе по победу – нормално, нико неће рећи да планира да изгуби. Сви знате шта победа може да нам донесе. Ко год да изађе против нас, каква год формација или тим, идемо максимално. Наравно, поштујемо их, одлични су у последњих 10 година, како у Бугарској, тако и у Европи. На ово гледам као на једну од најбитнијих утакмица у полусезони.

Шеф стручног штаба нашег шампиона рекао је да зна какав ће тим извести сутра.

– Не размишљам о томе како ће они изаћи на терен, јер просто до почетка меча не могу да сазнам састав противника. Што се нас тиче, знам 95 посто тима и тога како ћемо се супротставити Лудогорецу. Ми смо самокритични, не бежимо од одговорности, а задовољство је радити с неким ко има приступ да и кад погреши, буде свестан тога. Такви су моји играчи, а радимо на томе да грешке сведемо на минимум. Наш стил игре је офанзиван, а нормално је да ако не казниш противника, можеш да очекујеш пад концентрације на другој страни. Не оправдавам, мада разумем да ти неко створи шансу или две, али зато имамо одбрану и голмана.

Истакао је да ће фалити подршка навијача, али и да ће деца дати све од себе да понове навијање против Каирата.

– Наравно да ће нам недостајати навијачи. У Лучанима су били иза наше клупе, давали нам ветар у леђа. Играли смо пред децом против Каирата, била је лепа и пријатна атмосфера. Звездаш је звездаш, да ли је дете или одрастао, мање је важно, сви ће бити уз нас. Треба одиграти јаку и такмичарску утакмицу за оне који неће моћи да дођу на Маракану, да обезбедимо пролеће у Лиги Европе. Не зависи од нас, али ми циљ морамо да остваримо.

Тренер фудбалера Црвене звезде је истакао да неће пратити како се одвија резултат на мечу Мидтјиланд – Брага, све док се не заврши утакмица Црвена звезда – Лудогорец.

– Морамо да победимо да бисмо могли да се надамо нечему. Битно је да освојимо три бода, а шта буде у Данској – биће. Нећу имати никакву комуникацију са било ким око резултата са меча Мидтјиланд – Брага, за време наше утакмице. До сад то нисам радио, нећу ни сутра. Искључиво сам фокусиран на то како ћемо да одиграмо.

За крај, изнео је речи хвале на рачун форме Његоша Петровића.

– Он је феноменалан у последњих неколико утакмица. То је онај Његош ког сам упознао кад сам дошао у Звезду. Велико самопоуздање, јак ритам, много дуела, а мирнији је на лопти у последње време. Звезда је тешка, има много притиска, али ту смо да истрпимо и сачекамо сваког. По томе како сад игра – може да игра било где – закључио је Станковић.  

Правду ће делити шпански арбитар Хозе Мариа Санчез.
Помагаће му сународници Раул Кабањеро и Ињиго, док ће четврти судија меча бити Пабло Гонзалез Фуертес.
У ВАР соби седеће Хесус Жил Манзано, а помагаће му Анхел Невадо.

Директан пренос са стадиона ,,Рајко Митић” можете да пратите на првом програму телевизије Аренаспорт, као и на првом програму Радио Телевизије Србије, са почетком у 18 часова и 45 минута.

Повезане вести

Leave a Comment