Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Ватерполисти убедљиви у првој утакмици Регионалне лиге на турниру у Сплиту

Црвено-бели рутински савладали Соларис у првом мечу првог турнира Регионалне лиге, чији је домаћин Сплит од 25. до 28.новембра. Танкосић и Ђурђић најефикаснији са по пет голова у победи 18:8 (6:1, 5:3, 4:2, 3:2).

Звезда је ослабљена у Сплиту изостанцима Гаврила Суботића и Душана Марковића због позитивног теста на вирус ковид-19. Велики проблем за наш тим биће њихово одсуство и у наредном периоду.

Али, то се против Солариса није осетило. Звезда је силовито отворила утакмицу головима Басаре, Вукићевића и Смиљевића, Пенава је из петерца прекинуо серију, али су Ђурђић, Пјешивац и поново Вукићевић комплетирали прву деоницу – 6:1. Богдан Ђурђић је наставио голгетерску серију у другој четвртини и са три гола потврдио победника већ у раној фази, а Танкосић поставио 11:4 пред полувреме.

Тренер Филиповић је пружио прилику свим момцима, Звезда је у серијама постизала голове и повећавала разлику, Танкосић са два гола и Ђурђић доносе 15:6 пред последњих осам минута. На голу је у последњем периоду био Михаило Ивановић, а његови саиграчи су серију између две четвртине повећали на 5:0 за двоцифрених 17:6. Црвено-бели су сачували двоцифрену разлику, а коначан резултат поставио је управо Вељко Танкосић петим голом за 18:8.

Танкосић и Ђурђић су са пет голова били најефикаснији, Смиљевић је погађао три пута.

Сутра су на програму два меча: од 13.40 против Радничког, који је ремизирао са Приморцем у првом колу головима у финишу (10:10), а од 18.50 је противник управо которски Приморац.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СОЛАРИС 18:8 (6:1, 5:3, 4:2, 3:2)
Сплит, базен: „Пољуд“. Судије: Станко Иваноски и Петар Абрамовић (Црна Гора). Играч више: Црвена звезда 7(9), Соларис 3(7). Петерци: Црвена звезда 1(1), Соларис 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 5, Ђурђић 5(1), Гајић, Цветковић, Милојевић 1, Пјешивац 1, Басара 1, Рађен, Вукићевић 2, Гардашевић, Радовић, Ивановић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић

СОЛАРИС: М.Шпарада, Маленица, Ерак 1, Н.Штркаљ, Коваленко, Горета 2, Крековић, Пелицарић, Пенава 2(1), Булат, Копрчина 3, Т.Шпарада, Л.Штркаљ, Чондић Кадменовић. Тренер: Јуре Мареља

The post Ватерполисти убедљиви у првој утакмици Регионалне лиге на турниру у Сплиту appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment