Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Звезда циља нову победу

Дерби меч 9.кола, али и комплетног јесењег дела Банка Поштанска штедионица Суперлиге за жене игра се у недељу у сали СЦ „Вождовац“ на Бањици. Црвено-беле ће угостити Јединство из Старе Пазове.

Александар Владисављев, тренер Црвене звезде, подсећа да су две екипе већ одмериле снаге у овој сезони. У четвртфиналу Купа Србије из два дуела Црвена звезда је била успешнија.

Одлична екипа, добро утренирана, препуна талентованих наших репрезентативки, што јуниорских, што кадетских. Јова Цаковић тамо ради добар посао. Ми знамо шта нас чека и, уз сво уважавање противничке екипе, ако ми будемо на свом максимуму и дамо све од себе да ћемо ми ту утакмицу добити.

Звезда поново улази у ритам играња среда-викенд, смењиваће се мечеви Лиге и Купа. Владисављев не жели да фокус помера од меча против Јединства.

Морамо да идемо од утакмице до утакмице и морамо себе да доведемо у ситуацију да на свакој првој дамо максимум, и да нам свака наредна буде најважнија у сезони. Само тако можемо да држимо континуитет добрих игара и фокус на оно што нас чека. И мој фокус, и фокус мог стручног штаба и фокус играчица стварно не сме да лута и да иде на то шта ће бити за три-четири дана. Корак по корак, утакмица по утакмица, задатак по задатак, одавно се показало да је тако најбоље. Јер, ако си мислима тамо негде у полуфиналу Купа или негде на крају сезоне, врло често се задатак који је ту пред нама не одради како треба.

У Зрењанину у мечу против „Клека“ Звезда је имала фантастичну подршку са трибина која је била сјајан ветар у леђа екипи коју води.

У паузама између сетова ухватили би како гледамо у трибину испуњену нашим навијачима који су заиста направили сјајну атмосферу. Од првог до последњег тренутка они су хорски певали и навијали да је то било изванредно – закључио је Владисављев.

Јелена Делић верује да ће дуел на Бањици оправдати сва очекивања јер ће се састати екипе које су у досадашњем делу сезоне показале највише.

Пре свега може да се очекује добра и квалитетна одбојка. Мислим да је екипа Јединства, иако млада, одлична. Много квалитета, много рада и труда улажу већ годинама и то је карактеристично за Стару Пазову. Ми са наше стране идемо на победу и заиста мислим да ће бити квалитетан меч – био је први коментар Јелена Делић.

Блокер Црвене звезде се, потом, осврнула на претходна два меча против Јединства.

У првом мечу четвртфинала Купа у Старој Пазови ми једмо поражени, то нам је једини пораз у сезони, али у тој утакмици екипа Јединства показала је заиста једну сјајну партију, континуитет у игри и зслужено победили. Међутим, кад је био притисак око проласка у полуфинале, кад се ломило, ми смо показале да смо у одлучујућим ситуацијама способне да преломимо на своју страну и да нас притисак само мотивише, не и оптерећује.

И Јелена Делић је још увек под утисаком фантастичне подршке са трибина коју је њен тим имао у Зрењанину и нада се да би у недељу на Бањици могло да буде тако.

То нам много значи, та подршка, осетимо ми то. Мислим да би на Бањицу требало да дође што више навијача јер сам уверена да ће утакмица оправдати епитет дербија и да ће се видети квалитетна одбојка – закључила је Јелена Делић.

После готово четири недеље у тим се враћа Божица Марковић. У правом тренутку јер у недељу њен тим очекује дерби против Јединства.

То ће бити веома тешка утакмица. Апсолутно не сумњам да ће наш тим одиграти на високом нивоу, као и до сад. Очекујем добар резултат, пре свега добру игру и занимљиву партију за гледање – био је први коментар Божице Марковић.

Искусни блокер црвено-белих осврнула се и на одређене квалитете свог тима.

Наша екипа има искусне играчице које знају да играју на 2:4 2:4 и то је посебан квалитет ове екипе. Сигурна сам да ће бити тако и убудуће, кад је најпотребније да ћемо бити најбоље.

Дуел две првопласиране екипе у Суперлиги Србије за жене на програму је у недељу у 18 сати. Меч се игра на Бањици.

The post Звезда циља нову победу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment