Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Рођендан најтрофејнијег тренера и живе легенде СТК Црвена звезда

Уважени спортски радник и најтрофејнији тренер у историји Стонотениског клуба Црвена звезда Слободан Тасковић данас прославља 53. рожендан.

Тасковић је рођен 27.11.1968. године у Београду.

Своју стонотениску каријеру започео је као играч у СТК Партизан 1979. године. По поновном активирању Стонотениског клуба Црвена звезда 1981. године, прелази у редове омиљеног клуба. Осваја екипну јуниорску титулу првака Србије и Београда са Црвеном звездом, као и титулу појединачног вицешампиона на првенству Србије и Београда. Две године узастопно наступа за јуниорску репрезентацију Србије на тадашњем такмичењу свих тадашњих репрезентација бивших република под називом турнир „Братства и јединства“. Ту остаје до 1988. године и одласка у ЈНА, када привремено престаје са активним бављењем стоним тенисом.

Тасковић Слободан своју тренерску каријеру започиње пуким стицајем околности. На турниру малог фудбала у који се одржавао у месту Угриновци, општина Земун, препознао га је играч стоног тениса из тог места Перица Старчевић и замолио га да погледа и процени стонотениску школу основану у његовом месту. Након пар обилазака стонотениске школе Стонотениског клуба Угриновци, од октобра 1990. године, Тасковић је почео да ради као тренер истоименог клуба. У почетку три пута недељно, а касније свакодневни тренинзи открили су његову страсну жељу да се бави овим позивом. Тамо остаје до јуна 1993. године. Са Угриновцима осваја титулу екипног Првака Србије у кадетској конкуренцијии, а Владимир Марић, такмичар клуба, постаје кадетски репрезентативац.

Августа 1993. године прелази у СТК Младост из Земуна заједно са Владимиром Марићем, где остаје до јуна 1996. године. Са екипом земунске Младости такође осваја титуле Првака државе у кадетској и јуниорској конкуренцији и са сениорском екипом улази у Супер лигу Југославије, а поред Владимира Марића ствара још једног репрезентативца државе Бојана Милошевића.

Од 1. августа 1996. до 30. јуна 1998. године прелази у СТК ИМТ из Новог Београда, са којим такође осваја титулу Првака Србије у јуниорској конкуренцији и са сениорском екипом улази у Супер лигу Југославије.

Од 1. августа 1998. године постаје тренер СТК Црвена звезда, са којом постиже највеће успехе у историји клуба. Са нашом екипом Тасковића осваја укупно девет од десет клупских шампионских титула, а последња је освојена у сезони 2020/21 када је на спектакуларан начин савладан велики ривал из Зрењанина, екипа Баната и то на његовом терену.

Најтрофејнијем тренеру у историји СТК Црвена звезда и живој легенди српског стоног тениса желимо срећан рођендан.

Повезане вести

Leave a Comment