Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Мијатовић у завршници за победу кадета

Кадети Црвене звезде су савладали екипу Чукаричког на гостујућем терену са 3:2 у оквиру 16. кола домаћег шампионата. Изабраници Слађана Николића су одиграли одличан меч против тешког ривала и забележили тринаести тријумф ове сезоне. Иако је наш тим имао играча мање од 50. минута утакмице, црвено-бели су показали свој велики талентат, као и жељу за победом, те су головима Вељка Вукојевића и Матеје Бубња успели да поведу са 2:0. Гости су изједначили, а онда је у последњим тренуцима меча фантастични Јован Мијатовић погодио за победу.

Чукарички – Црвена звезда 2:3 (0:0)

Стадион: „ФК БАСК“.

Судија: Игор Ковачевић.

Стрелци: Радосављевић у 84, Стојановић у 85. минуту за Чукарички, а Вукојевић у 65, Бубањ у 67. и Мијатовић у 90. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Колони (Чукарички), Л. Ђурић, Мијатовић (Црвена звезда).

Црвени картон: Л. Ђурић (Црвена звезда).

Чукарички: Мирковић, Колони (од 81. Ристивојевић), Стојановић, Адамовић, Радојковић (од 67. Максимовић), Виријевић, Тодоровић, Арсовић, Радосављевић, Суботић (од 77. Митровић), Делибашић.

Црвена звезда: Миладиновић, Недељковић, Вукичевић, Ђокић, Д. Ђурић (од 90. Илић), Л. Ђурић, Радоњић (од 52. Цветковић), Шљивић, Вукојевић (од 66. Димитријевић), Мијатовић, Бубањ (од 80. Каришик).

Прву конкретну шансу на утакмици имао је Јован Шљивић у 14. минуту меча. Радоњић је „провукао“ одлично додавање између тројице фудбалера Чукаричког, а Шљивић је прихватио лопту на ивици шеснаестерца и одлично гађао даљи угао гола. Међутим, ударац нашег везног фудбалера завршио тик поред десне статива гола Мирковића. Само неколико минута касније Мијатовић је унео лопту са десног бока у средину терена и „изградио“ себи позицију за ударац, али је чувар мреже домаћег тима засутавио овај шут нашег фудбалера. У 23. минуту запретио је наш тим после прекида. Радоњић је извео корнер, а након гужве у казненом простору најбоље се снашао Вукичевић који је шутирао главом, али није био прецизан. Шљивић је пробао у 25. минуту са велике дистанце да савлада Мирковића, али је чувар мреже Чукаричког био добро постављен.

Црвено-бели су одлично комбиновали у 36. минуту када је Радоњић послао сјајан пас према Бубњу, али је голман домаћег тима одлично скратио угао и зауставио покушај нашег центарфора. Играо се 40. минут када се Мијатовић погодио стативу. Прво се у пријему на ивици казненог простора ослободио свог чувара, а након тога шутирао веома снажно и прецизно, међутим оквир гола се испречио нашем крилном фудбалеру да постигне погодак.

У наставку утакмице Црвена звезда је остала са играчем мање на терену, пошто је други жути картон зарадио капитен Лазар Ђурић у 50. минуту. Упрскос томе наш тим је наставио да напада, а притисак се исплатио у 65. минуту. Мијатовић је убацио оштру лопту на другу стативу, а Вукојевић је натрчао из другог плана и успео да погодио за предност нашег тима. Само два минута касније поново је капитулирала одбрана Чукаричког. Мијатовић је главом послао лопту према Бубњу који је у ситуацији један на један са Мирковићем био веома прецизан за предност од 2:0.

Иако се наш тим одлично играо дефанзивно и „вребао“ своје шансе и контранапада, домаћин је успео да смањи предност у 84. минуту голом Радосављевића, а само минут касније и да изједначи резултат поготком Стојановића. Нису се предавали црвнено-бели већ су наставили да стварају шансе пред голом противничког тима. Притисак се исплатио у 90. минуту. Мијатовић је сам прихватио лопту на половини Чукаричког, успео да прође поред два фудбалера противничког тима, а затим веома снажним и прецизним ударцем погоди малу мрежу за испоставиће коначан резултат на мечу и нова три бода нашег тима у Кадетској лиги Србије.

The post Мијатовић у завршници за победу кадета appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment