Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Максималан учинак млађих пионира

Млађи пионири Црвене звезде остварили су максималан учинак у првом делу сезоне и ауторитативно освојили титулу јесењег шампиона. Они су у оквиру 10 утакмица освојили 30 бодова уз гол разлику 60:5, а свакако да шест погодака по мечу говори о томе какав су момци које са клупе предводи Марко Петровић играли фудбал – директан.

Цео стручни штаб презадовољан је урађеним током првог дела сезоне, како на пољу моторичких способности за које је задужен тренер Стефан Радић, тако и на техничко-тактичком плану за који смо задужени тренер Милан Цветковић и ја. Момци су почели да раде неке нове ствари и слободно могу да кажем да се екипа много уздигла од кад сам их преузео. Много су напредовали за ових пет месеци како на индивидуалном нивоу, тако и као тим, а посебно ме радује што дечаци из дана у дан показују велики потенцијал. У екипи имамо сјајне појединце, који су научили да буду као један, и да је тим изнад свега, па ни подршка не изостаје. У наредном периоду нас очекује утакмица са Дрином из Зворника, прваком Републике Српске, а потом и сусрет са прваком Мађарске, екипом МТК. План је да тренирамо до 25. децембра, и да након тога одемо на заслужени одмор, све до краја јануара, када је планиран почетак припрема. На самом почетку припрема очекујемо два појачања, тако да ћемо сигурно бити још компактнији и јачи. У плану су и два међународна турнира, у фебруару и априлу, и то ће бити одлична прилика да се момци покажу у правом светлу. У наставку сезоне, лига се спаја из две у једну јачу групу, али сматрам да је тако још боље за нас. Одиграћемо више јаких мечева и желим да завршимо сезону без пораза и ремија, са много самопоуздања, као и до сада. Момци заиста заслужују да буду прваци, јер су они најбољи на Балкану – рекао је шеф стручног штаба црвено-белих.

Млађи пионири Графичара такође су обезбедили јесењу титулу, али у групи Б. Наши бисери су први део сезоне завршили са 28 освојених бодова, а једини реми остваили су са Партизаном, испред кога су на табели. Једино у тој утакмици су примили гол, а укупно су постигли 31 погодак. Утиске о првом делу сезоне изнео је и Бојан Маћешић, млади шеф струке који предводи наш развојни тим.

Од првог дана припрема, када сам преузео екипу у јулу, момци су били веома концентрисани и посвећени ономе што радимо. Напорно смо радили и трудили се да како тимски, тако и сваког појединца физички, тактички и технички подигнемо на виши ниво, и мислим да смо успели у томе. У сезону смо ушли са много самопоуздања и у сваки меч смо ушли са правим приступом и дали свој максимум. До последњег кола против вечитог ривала имали смо све победе, без примљеног гола, па остаје мала жал што је тај меч завршен резултатом 1:1. Били смо бољи и заслужили смо да победимо и крунишемо сезону на прави начин. Велику улогу у успеху наше екипе имају и мој помоћник Михајло Миладиновић, као и кондициони тренер Димитрије Павловић. Што се тиче наставка сезоне, крајем децембра идемо на заслужени одмор, а план је да се поново окупимо крајем јануара када ћемо кренути са припремама за наставак такмичења. Циљ нам је да сваку утакмицу играмо добар, модеран и брз фудбал како би дечаци што више напредовали, па да већ на лето имамо прилику неког од њих да гледамо у Црвеној звезди – закључио је Маћешић.

The post Иза југа Маракане – Максималан учинак млађих пионира appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment